Tävlingslust...

Min tävlingslust har det varit lite si och så med. Nog vill jag tävla. Men just nu på lördag har inte känts speciellt rätt... Det där magpirret har inte velat infinna sig. =O(

Igår när vi tränade så var Gaija vimsig. Hon har haft problem med att höra vad jag säger. Varit i en egen värld liksom. Sen så är hon bara såååå pipig när vi tränar. Allt är så kul och hon har stooora förväntningar! Sen när hon börjat pipa så blir hon flamsig.

Idag så for jag och Stefan ut till bruks och tränade. Åskan mullrade i bakgrunden och det var varmt! Men vi körde på. Gaija är en sådan hund att hon går inte ner sig av värme. Fast jag är i och för sig väldigt noga med att hon har vatten på plan när vi tränar. Idag var det en helt annan hund jag jobbade med. Flamset var borta. Pipet fanns men jag belönade väldigt lite med bollen. Mer fysisk belöning fick hon istället. =O) Så efter ett tag försvann pipet. Men hon var lika glad och frammåt för det. Vi körde igenon tvåans moment och hon kändes väldigt härligt förig.
Alla moment gick bra. Till inkallningen körde jag med spårlinan. Det jag inte tänkte på var att den är elastisk... Det funkade inte riktigt. Hon stannade när jag ropade stå. Samtidigt så ryckte Stefan lite i linan. Men så hände ngt annat. Rycket fick en bungyeffekt så Gaija vände sig om... Vi får ta en annan lina tror jag...

Det enda som käns lite osäkert är just inkallning med ställande. *suckar* Nåja. Jag ska få till det!

Vi körde lite andra moment från trean och eliten och de momenten funkade jättebra! Vi har liksom lite moment här och där som är färdiga...

Jag försökte med lite kryp också. Men det såg mer ut som en salamander som for fram än en hund som skulle krypa. *kliar mig i skallen*

När vi just var påväg hem så träffade vi Lotta med glimma. hon berättade att hon fått tippset att jobba med positioner. Så det ska vi prova. Det käns faktiskt lite som när man börjar lära in fot. Låter vettigt också tycker jag. Så då kör jag på det! =O)

I kväll ringde Marianne och berättade att Zmillagumman har börjat få råmjölk. Så nu närmar det sig! Sen så tycker hon att mat är väl inte livets lycka längre heller. Bebisarna ligger nog och trycker upp mot magen. När magen far ner så blir det bättre med plats. Då vill hon nog äta igen. Så jag tror inte att det blir till helgen. Jag tror fortfarande att det blir natten mot den 3/8. ;O) Men jösses så spännande det blir!

I morgon blir det ingen träning för gaija. ialla fall ingen lydnadsträning. Däremot blir det fysträning. Jag tror hon ska få simma en del. Och sen på Lördag då blir det tävling! NU pirrar det i magen! Äntligen! =O) Så nu är det dags att börja mentalt förbereda sig för tävlingen. Inför varje tävling så går jag igenom alla moment. Jag ser liksom en film i huvudet hur vi går och jag ser också hur BRA det går! Sen när jag är på tävlingen och ska ut så försöker jag komma i samma sinnesstämmning som då jag tränat mentalt. Och det funkar! Absolut! Min hjärna och kropp är förberedda och samarbetar. Jag slipper vara nervös över att inte jag ska räcka till och kan använda all min energi till att göra det bästa av tävlingen!

Gissa om det är kul att tävla om man bara känner sig glad och förväntansfull? =O)

Detta kallas målbildsträning. Mitt mål är då cokså att vi ska fungera så bra som möjligt ihop. Och delmålen är varje moment. Det slutgiltiga målet är över 190 poäng. Få se om vi kommer upp till det? Om vi gör det blir jag himskans glad. Om inte så har jag ialla fall gjort mitt bästa. ;O)

Kommentarer
Postat av: Linda

Vi håller tummarna för er imorgon. Lycka till=)

2007-07-28 @ 02:12:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback