Så fina!

Jag har blivit galen. Jag handlar på Tradera! Ngt jag lovat mig själv att inte göra. Jag är nämligen mycket förtjust i att lägga bud på saker och tävla om vem som vinner på auktion. Jag tror att affärer överhuvudtaget är en galen specialite jag har...

Nåväl. Jag har lagt bud på snygga hundhalsband. Och kolla vad fina tjejerna blev i dom!Snygga hundar kräver snygga halsband! Det är en kvinna som syr upp dom och dom är väldigt välgjorda och rejäla.

Här är hennes hemsida:
http://www.123minsida.se/LenasHundarochHalsband

Lena är mycket trevlig och lätt att göra med. Så jag kan verkligen rekomendera henne!

Vad jag glömde berätta...

Jag har ju glömt att berätta om den irriterade SM agillityhundföraren!

Jag tror att Ulle suger gott på den upplevelsen.hahah! Så här var det:

Eftersom att ajg tror på att hudnar gärna vill träna i tävlingsliknande miljöer för att prestera bra när de väl ska tävla så tränade jag och Gaija under Agillityhelgen.  På söndagen så ahde parkeringen som varit full på lördagen blivit rätt tom. Perfekt ställe att träna på! Så sagt och gjort så lurade jag Ulle att bli min tävlingsledare, ställde ut diverse koner och grejjer. OCh sen körde vi på! Bredvid oss stod en husbil. Runt husbilen hade Hussen satt upp ett fint när så hudnarna kunde springa runt husvagnen. OCh det gjorde den fina hunden. Han tyckte hog att Gaija hade roligt och ville vara med. Men det ville inte Hussen. Han röt åt sin hund att gå därifrån. Jag tyckte lite synd om hussen. jag tänkte att Hussen kanske trodde att vi blev störda? Men det blev vi ju inte. Jag VILL ju ha störning! Så det sa jag åt irriterade Hussen... Men han blev arg. Han tyckte verkligen inte att hans hund skulle bli störd av oss.... ?
Men faktiskt. han hade ju ställt upp sin husbil mitt på en parkering där det rännde hundar hela tiden. OCh folk och annat små oknytt.

Träningen gick väl si så där men jag fick lite svar på en del funderingar ajg haft. Konen måste tränas in igen. hon vet inte vad springa till en kon är. Det kunde hon när hon var ett år. Hon är tre år nu och vi har utnyttjat konen rätt mycket under det senaste året. OCh då har hon kunnat konen! Men itne nu i tävlingsmijö. Hon visade ju det på förra tävlingen också.

I alla fall så skulle denna Hussen tävla sin hund lite senare på dagen. Han var full av förväntan och det var hudnen också. Nästan nog så full av förväntan. För hunden hade för bråttom och hoppade fel hinder och diskade ut sig.... När de var på väg tillbaka till sin fina husbil så passerade dom mig. Hussen gav mig en OND blick. Mitt fel! Mitt fel att hunden var olydig inne på agillityplan!

Jojo...

Han kanske ska tänka sig för var han parkerar. Han hade ju liksom inte hyrt parkeringen helt själv... Jag tog inte åt mig utan tyckte att han hade nog sig själv att skylla. Kan inte hans hund koppla av för att ngn är utanför och på baksidan av husbilen och tränar då kanske han skull låta hunden koppla av inne. Kanske hunden inte skulle stressa så?
Vi var ju itne heller störiga eller så. Utan jag såg till att hålla tonen nere. Gaija blir mer uppmärksam och piper inte när jag är tystlåten.

Nåväl. Hussen kanske kände att han hade en dålig helg eller nåt. Han hade frågat en del männsikor om de vill ingå i hans SM team. Ingen ville det. Han var nog en rätt ledsen husse. Synd om Hussen!
http://www.folkbladet.nu/?p=108210

Vilken helg!

I helgen så har min kompis Ulle och hundarnas kompis Smilla varit här. Vi har varit på Agillitytävlingar och haft både trevlig, roligt och soligt.
Att man sedan också får umgås med trevligt folk gör ju inte saken sämmre. =O) Gissa om jag har haft semester? Jag har i och för sig intee sovit mycket men det göööör inget. Jag är ju van. Jag får ta igen förlorad sömn nu i veckan då barnen har börjat skolan. Det är så lungt och skönt och tyst här nu. Helt udnerbart!

Tävlingarna i helgen var roliga att se på. Spännande banor och helt underbart väder! Så nu har jag fina märken på överarmarna och kring halsen där jag ser en markant linje med en ljus färg och en mörk färg. Höger sida av ansiktet är mest brunt också...

Hur gick det för Ulle då? jodå. Hon kom femma på lördagens hoppklass. Det var så roligt att se. Dom hade ett jättefint samarbete och man såg hur roligt både Ulle och Smilla hade det. ett fint lopp gjorde dom. synd bara att Smilla rev ett hinder. Men sånt händer...
Sen så diskade dom ut sig i de andra tävlingarna. Men ajg tror itne det gjorde så mycket för Ulle. För Smilla verkar ha hittat farten. Jag tror (snillet spekulerar) att när Smilla får upp farten så försvinner lite av kontakten. ngt man måste träna upp. Men jag tror att det kommer att gå rätt fort frammåt nu för ekipaget. Det är bara en sådan där finjusteringsgrej. ;O) På söndagen var nog också både Ulle och Smilla rätt trött i huvudet. Det var jag med.

Annars så hade vi en skön helg. På lördagskväll så kopplade vi av med hundarna på en liten långprommis i stora skogen. Mysiugt var det! Fint väder och lagomt varmt. Mina galningar hittade miljontals vattenpölar av olika storklekar. så dom badade i dom. Smilla, Zena och Gaija sprutade i skogen och hade jätteroligt. Jag tror det var skönt att få röra av sig ordentligt efter en lång dag på tävling.
Ulle och jag avslutade vår rätt så nyttiga promenadkväll med att äta chips och ostkrokar. Man måste ju liksom ge och ta... ;O) När jag väl skulle gå coh lägga mig så ringde Stefan. han hade farit till busstationen för att hämta emelie. Men hon ar inte där! det var raggarkväll och massor med folk på stan. Oj vad oroliga vi blev! Jag ringde Amanda som stannatkvar hos sin kompis i skellefteå. Och fick då veta att hon visst hade kommit på bussen. Men hade hon sommnat på bussen? Var hon på väg till Luleå? Hade ngt otäckt hänt henne?

Näpp. tjejen hade gått iväg in i stan för att köpa lite glass... hon hade itne sett pappa och tyckte att hon kunde undfly "fjortisarna" som härjade på busstationen. Till slut återfanns dottern och vi kunde äntligen få somna. Tog i och för sig bara en halvtimme men ändå. Man hade liksom hjärtrusningar i en halvtimme. Stefan och jag har inget stillsamt liv. det händer alltid ngt. Men ändå måste jag säga att våra döttrar är skötsamma tjejer. Dom springer inte ute på stan och försöker berusa sig med allehanda underliga drycker. Dom röker inte och dom är trevliga mot människor. Det enda dom gör är att skrämma oss med allsköns upptåg. Allt från att försöka leka finlandsfärja och gå vilse i skogen till att krocka med bilar, sommna i snökojjor och försvinna på natten när det är raggarkväll.

Jag har inte tråkigt en stund när jäg är med mina döttrar. Men när dom itne är hemma så har jag det lungt och skönt och kan vila mina lite lätt stressade nerver. ;O)

Bilder på underbara Max ett år!

Jag är ju faster till en helt underbar liten solstråle! En glad och go liten grabb som nyss fyllt ett år. Snart börjar han att gå. det är absolut inte länge kvar! I dagarna har han börjat på dagis och det märks att han börjar bli en stor kille nu. Här är ialla fall bilderna jag lovat visa. Kan man bli sötare? Gullunge!Den här läragåvagnen har gått i arv. Först Emily och sedan Amanda och Josefin. Amanda och Josefin skjutsade varandra i den. det så då för lustigt ut. Jag ska scanna in en bild på dom nu ngn dag... Nu är det ialla fall Max tur att få gå med den. Han blir modigare och modigare och snart så springer han väl så man inte hinner med skulle jag tro.
Mamma! Det är MINA presenter! Och det är giraffer på dom!

Tack Farmor! =O)

Åhhhhh hej! det är måååånga presenter och STORA presenter! Pappret är nog bäst. =O)


Titta vad fin! Den här fick Max av mamma och pappa. Jag tror mamma gillar den också rätt mycket. ;O)
Spana in sötfoten... Älskar småbarnsfötter. Dom rä så fina och oförstörda. Och goa att pussas på!


En trött kille. Det är jobbigt att ha kalas! Men mamma har ju gjort en underbart god torta och den får man inte missa.

Maria! Du är utnämd till tårtbakerska numera! Hahah! Ni ska bara veta hur underbart GOD tårtan är! Eller var.. den finns inte mer...

Sen vill jag också bara säga att Max har underbara föräldrar! Dom håller på att fostra en helt underbar liten kille. Så god och glad och TRYGG! tala om att det finns mycket kärlek att ösa över den pojken! Och det gör dom också. Kan ni inte göra en till snart? ;O) Ni var ju bra på det här med att göra underbara barn! =O) Jag älskar er allihopa!

Flitens lampa...

Flitens lampa lyser här hemma. I dag har jag, Jossan och Amanda städat klädkammaren. vi har rensat ut kläder! Ngt som skulle ha gjorts för länge, länge sedan! Tre stora svarta sopsäckar fulla med kläder! Numera går det utmärkt att lägga undarn kläderna i klädkammaren. Nu slipper jag bända in dom med våld och vaselin! HURRA!!!!

I går blev Amanda svart i håret igen. Suprise! Ogh Jossan ska färga sitt hår blont igen. Inför skolan. Så nu har jag en dotter som har lila/svart hår (Emlily), En med svart hår och en med blont hår.
Just i skrivande stund så har jag maten i ugnen och just fått bort åtta klappboxar som var fulla med ren tvätt. Och tvätt och torktumlaren går för fullt.Jossan dammsuger just nu i sitt rum så att Ulle ska kunna sova där. risken för att ngt ska hoppa på henne är stor om inte Jossan sädar i sitt rum.

Jooo Stefan. Det blir rumsbyte. men planerna är ändrade. Amanda ska ha kvar sitt rum. men hon ska ha ut sin skrivbordssäng. Sen ska bäddsoffan upp och en skiva till skrivlådehurtsarna. Sen ska Jossan och Emliy byta rum. Enkelt! Bokhyllan, skrivbordet och pianot ska vara kvar i Emilys rum. Sängarna ska byta rum. Snabbt och enkelt... Kommer du hem i helgen och kanske hjälper dom? Du får rätt mycket fritid här hemma för jag och Ullis ska vara borta heeeeela lördagen! =O) Emily och Amanda ska till Ske-å på lördag eftermiddag och Jossan är hos sin kontaktfamilj. Luuuungt och skönt för en trött man!

Kanske du kan ta hem gummibåten p söndag? Då lär du ju vara utvilad. ;O)

Näpp. Nu ska jag betala en räkning och sen sk ajag vika lite mer tvätt, laga mat, dammsuga, färga hår, ta ut hundarna och sen ska jag stupa i säng. Dom tre-snart fyra- sopsäckarna ska till rödakorset i morgon. Jippie! Vad mycket jag har fått gjort i dag. Och ändå sov jag som en irriterad gris i natt.

Just det. Jag drömde att jag och gaija skulle tävla. VI skulle tävla i elit. Jag hade en tjej med en brun dobber till motståndare. men när vi skulle börja tävla så visade sig att utedassen var ur funktion! Så vi var tvugna att gå till campingen bredvid för att kunna tävla. Ialla fall så blev Gaija jättehårig och såg ut som en collie bakifrån. Hon var jätteseg också. Så jag stal en bebisleksak från en barnvagn för att få igång henne. Ingen märkte det som tur var!

Jag tror att jag har fått Ulles tävlingspirr i magen....

Näpp. tillbaka till sysslorna. Hudnarna tycker ajg är dötråkig! Dom blir väl superglada när Smilla kommer för då har dom ngt att roa sig med. Gaija loooovar Smilla att hon inte ska vara så jobbig. Zena lovar att hon är busig och ska INTE hoppa på Smilla. Hon blir ju så platt då....


Rolig helg i sikte.

Nu till helgen kommer Ulle och Smilla hit till oss. Vi ska nämligen fara till Gagsmark eller vad det heter och tävla! Nja inte jag och Gaija utan Ulle och Smilla. vi ska vara hejjarklack åt dom. Samt så ska jag träna tävlingsmässigt med gaija och Zena. Passa på när man inte själv ska tävla samt inte hjälper till på ngn tävling. =O) Smart va?
Pirrig stämmning kring oss och mycket folk. Precis vad vi behöver för att kunna göra det så likt som möjligt en tävling. Desutom så lär det kanske finnas plats att träna på då agilityn håller sig på begränsade ytor.

Bara jag, Ulle och hundarna ska fara. Barnen lämnar jag hemma.  Det ska bli såååå skönt att få fara iväg och bara få vara jag och inte mamma! =O) Däremot ska nog mormor få passa upp dom med mat. Eller ifall Stefan kommer ner så får han tra på sig stora papparollen. Annars så lär barnen överleva en dag utan mamma. det har dom ju gjort förr. ;O)

Men först av allt så ska vi ha tjejkväll jag och Ulle och barnen och hundarna. =O) Ska bli himmla skoj att få umgås med Ulle på tu man hand UTAN en massa män som stör. Hahaha!

Annrs så är livet just nu ett litet h-vete... vädret sger att sommaren är slut och det regnar massor och blåser. Mina händer, armar, axlar, nacke, rygg, benhinnor och fötter vill liksom inte. Köra bil är en plåga... Precis som jag brukar ha på vintern. Och det är bara augusti. Hjälp! Hur ska det bli i vinter?

Jag ahr ialla fall försökt få det lite städat här hemma. men det är som att gå i kvicksand. Det är lättare att lägga sig ner. blir mindre motstånd men också mindre gjort. Jaja.. man SKA ju simma i kvicksand. Jag får väl kräla runt på golvet och städa då. Hahaha! Nåja. JAg ser fram emot fredag. Först umgås med Sosso och hennes grabbar och sen med Ulle. Tala om tjejdag! WEEEEHOOOO!

Näpp. Nu orkar inte händerna mer. Så nu sk ajg lägga mig i soffan och läsa en ny bolk. om ngn ouppfostrad hund frun USA. vad boken heter kommer jag som vanligt itne ihåg. Men den verkar rätt skoj. =O)

Må så gott alla!

Åtta hundar i spöregn.

Japp. I dag har vi varit på prommis i spöregn. Åtta hundar. Fyra hanar och fyra tikar.

Känns rätt häftigt att ha en stor flock springandes kring benen. OCh när någon av oss sa frammåt så forsade hundar frammåt i färdriktning. Det kändes lite Cesar Milan aktigt. ;O) Kanske man skulle skaffa sig en jätteflock med hundar? Jag kan förstå hur Jörgen och Johanna känner det när dom är ute med sina hundar. Det är mäktigt!

Vilka var vi som smög omkring i skogen? Och var var vi?

Jo det var jag (naturligtvis) med Gaija och Zena. Sen var det Marianne med Zmilla, Bruno, Exza och Exzit. Sen så var det Boel med Mike och Dio.
Måste verkligen säga att tjejerna skötte sig utmärkt. Gaija och Zmilla såg ut som två gammla vänner som träffas. En glad svansviftning och glada minder och sen ut i skogen och göra hyss. Ibland så stannade dom till och puttade lite med nosen på varandra och viftade på svansarna.
Unghundarna sprang omkring som tre små fisar i en påe. Allt och alla skulle upptäckas! Grabbarna fick i början vara på koppel och hålla sig i skinnet. När dom fattat att vi var en flock och en flock som INTE bråkade och tjöt mot varandra så fick dom i omgångar gå lösa. Ännu är flocken inte redo att gå helt fria. Men det kanske kommer en dag?
Vi var ialla fall ute på pitholmsheden. Jag fick chansen att visa upp "min" vackra skog. Först gick vi till Ögletjärn. Vi fuskade lite på grund av tidsbrist och körde bil efter skogsvägen. Vi stannade till slut vid en liten stig som leder till Ögletjärn. Så vi gick efter den och när vi kom fram till tjärnen så hoppade hundarna i vattnet. Det märktes inte att dom hade badat för dom var lika blöta ändå av allt regn. Sen fortsatte vi runt tjärnen och fortsatte neråt till en större skoterled som ledde ut på vägen igen. Tror att prommisen tog ca en timme att gå.

Efter prommisen så for vi iväg och shoppade loss hos Jens. Jösses vad skoj! För mig blev det två nya måstekoppel och ett till retriverkoppel. Dom är bra att ha när det regnar. Dom blir inte lika halkiga som läderkoppel. Måstekopplena tog jag så breda som möjligt. Så nu slipper jag få ont i händerna. Jag köpte en skylt också som ajg ska hänga upp på hundburen i bilen. VARNING FÖR HUNDEN! Blev lite trött på familjen Norrmän som stod och tittade på djur i bur. Alltså mina hundar. Dom petade in fingrar och en liten godisklubba. Mamman och Pappan stod bredvid barnskocken och småskrattade.
Alltså hallå! Är dom inte rädda om di små barnas fingrar? Jösses! tänk OM ngn av mina hade nypt till? Inte för att ajg tror dom skulle det. men man vet ju aldrig! Och att stoppa in små goda klubbor till hudnar... NONO!

Jag harklade mig och sa ifrån bestämt att ni får iNTE gå fram till hudnar i bilar så där! Dom pös iväg snabbt och sa inte ett endaste ord... Jösses....

Skönt att sommaren är över. Nu drar norrmännen hem. Trodde aldrig jag skulle säga så om sommaren. Men nu längtar ajg efter lite lugn och ro. Och parkeringsplatser på COOP. ;O) det är baske mig inte lätt att hitta ngn bra parkering på sommaren. Speciellt inte ngn med skugga. Därav lämnas hundarna hemma vid stadsbesök.

I morgon ska ajg försöka att inte drunkna i regnet. Funderar på att ta hudnarna till en ny skog. men vet inte ritkigt vart... Funderar på att lägga spår också. Det behöver dom. Kan vara nyttigt att gå ett spår i regn också.
På onsdag kanske det blir spår i Sikfors. vi får se hur kry jag är då. Och på fredag blir det blåbärskogen (ny hink för det ändamålet inhandlat idag) med Sosso och hennes vovvar. det är nog nyttigt att få vara i skogen när man är en liten Bonzo tror jag. Han äter tydligen lite dåligt. Vilket i och för sig kan vara rätt vanligt då man inte har konkurrans från syskonen. Men jag tänkte att lillBonzo ska få testa äta sin mat ute i skog och mark. tror nog det smakar gott då att få leta upp den i skogen. Hör nu vad ajg planerar för er Sosso! hahah! Dessutom så blir det rätt mycket konskurrans från mina hundars sida. Speciellt gaija. så dom komemr att få vara i koppel och se på när lilleman hittar god mat. ;O)

Näpp. Nu ska jag sluta svammla och sätta mig och kolla in lite spännande saker på nätet. Folk som fått barn och folk som ska få valpar och allt möjligt roligt som händer...

Må så gott och drunkna inte i detta hundväder!

Sommarens sista bad?

Med sorg i hjärtat... Men ajg tror att vi haft sommarens sista bad i dag. Toppenväder! Men det kunde gärna ha fått vara varmare... Men vi nöjde oss ändå med vädret och for ut till grönan. Hudnarna ahde med sig sina egna gula badbollar och var så lyckliga att dom var vimmelkantiga! Förmodligen så tyckte dom att både bilfärden och promenaden från bilen var öööööver en mil lång! Vilket det i och för sig var... Det är ju en mil ut dit drygt....

Ialla fall så badades det och plaskades och simmades och rullades med badbollar nerför sandsluttningarna ner i vattnet. Gaija har en rolig grej för sig. Badbollen får nämligen INTE bli sandig! Därför måste hon rulla badbollen ner i vattnet och skölja av den där i. Sen tar hon badbollen och lägger sig i sanden och ser lycklig ut. När bollen blivit sandig igen så måste hon antingen rulla den eller gräva en kanal ner till vattnet. Man har liksom en del att titta på mitt i allt badandet. Så har hon faktiskt gjort sedan hon var yttepyttevalp. Hon var väl bara dryga åtta veckor då hon för första gången följde med till badstranden. Där började hon gräva gångar ner i vattnet. Dom fylldes med batten och det var ju så spännande! Nu har hon då utökat repertoaren med bollen. Den här hunden tänker och utför handlingar själv utan att man måste lära henne saker.

i morgon ska det visst bli regn. Det säger hela min kropp då jag har fått mycket ont. Förmodligen har ajg också ont efter badet. emn det gör inget! Jag har fått mig en smtur idag och det var nog årets sista. om det nu inte blir tvärvarmt igen. För då åker jag iväg även om barnen börjat skolan.

Just det ja! I morgon är det MH ute på klubben! Så då ska ajg figga. Jag var bara med som "kanske" men eftersom att en av de andra B figgarna har fått förhinder så ska jag få figga. Det ska bli skoj! Roligt med socialt umgänge. för det behöver jag! Är sååå uttråkad på mitt liv just nu. Städa. Laga mat. Tvätta. Handla. Skjutsa barn... Och så börjar allt om igen.. BLÄÄÄÄÄHHHH!!!!Jag har även bjudit på tradera. En tjej som syr nomehalsband med silverbrodyr. Dom är superfina. Jag vann budgivningen på två stycken. Så snart kan Gaija och Zena vara fina. Inte ens 90 kr/st för dom! Med frakten så blir det bara en dryg hundring per styck.
Amanda fick vara med om en spännande budgivning på svart löshår. Sista minuten som var kvar så sa ajg åt henne ett skriva in ett högre bud ifall ngn bjuder över. Sen råkade ajg säga åt henne att uppdatera sidan. Tydligen for vårt bud iväg och hipps vipps så hade ngn hunnit bjuda över oss men eftersom att vi uppdaterade sidan så lyckades vi bjuda över henne. Och sen tickade sekunderna iväg och Amanda vann budgivningen. JAG ÄLSKAR SÅDANT!
Vet inte vad det är med mig riktigt, men det är ju jag som sköter bil-hus-lägenhetsinköp. OCh ajg älskar varje sekund av det. Att pruta är helt enkelt skitkul! Jag har en del knep som tydligen går hem. Allra minst hon män. *fniss' Men vad och hur jag gör/säger det säger jag inte! *inga fula tankar nu*

Gaija ahr fått ngt som inte fått på ngt år. Hon har fått sig ett bad! Med schampoo och sådant. Hon luktade gammalt geggvatten så jag beslutade att ge henne ett bad efter badet på grönan. Och det behövdes.Jösses vad smutsig hon var! Hon brukar aldrig kännas smutsig. Men hon gjorde det nu. Måste ha rullat sig i ngt äckligt när v for hem. Men nu är hon go och mjuk och fluffrig och luktar gott! =O)

bilder på den underbaraste lillemannen i världen kommer snart. Jag lovade att visa lite bilder på gokillen Max. Men kabeln till kameran är spårlöst borta! Så när den återfinnes så ska bilder komma!

Nu ska jag gå och lägga mig så jag är redo för att skrämma hundar i morgon. Ska bli så skoj så! Hehe... tala om att ha en rolig hobby. Skrämma hundar och med ägarens tillåtelse. *muahahaha*

Grattis på ettårsdagen Maximilliam! =O)

Idag är det ingen vanlig dag. För i dag är det en speciell dag. Min absoluta favoritbebis fyller ett år idag!

Så nu ska vi snart fara till Boden och fira lilleman. Med tårta och presenter och en god middag. Fast det bästa av allt är att få träffa lille Max!

Bilder på den stora lilla killen kommer senare. =O)

Jobbigt.

Just nu är jag i en fas då jag vill göra massor! Så i går (söndag) så struntade jag och Stefan i att gå i krykan... Hahah! det gör vi varje söndag. Nä vi städade! Det ser fortfarande rörigt ut här hemma med golven är rena och toorna och soffan. Jag dammade för ngn kväll sedan så det var ju ngt vi slapp göra. Stefan tog tag i tvätten också så jag fick bort en massa. Men som vanligt är jag tvungen att preparera mig med mediciner för att orka... inte kul alls. Man får ju som tillbaka dt ändå när medicinerna går ur kroppen. Men för stunden är det rätt skönt att faktiskt kunna göra sådant som "vanligt" folk gör dagligen utan att ens tänka på vad dom gör.
vi for även för att titta till gummibåten. den ligger där ensam i hamnen och guppar. Ingen vill åka ut med den i det här underliga sommarvädret. =O( Ja förutom hundarna då. Jag passade på att bada hundarna så dom fick lite sommotion. Zena har fått för sig att hon ska flyga på Gaija när Gaija får en pinne kastad i sjän. ÄVen om hon får en pinne själv så måste hon hoppa på Gaija. OCh Gaija hon blir så upprörd! Hon vill ju bara få springa efter sin pinne i fred.
Så jag kopplade upp Zena och när hon nästa gång försökte hoppa på Gaija så ryckte jag till. Rejält. Hon tittade förvånat på mig och jag gav berömm. Nästa gång försökte hon göra likadant men med mindre intensivitet. OCh jag ryckte till. Så tredje gången så tittade hon på mig när jag kastade pinnen man hon hoppade inte på Gaija. Snäll tjej. hon lärde sig ngt. Så nu spipper vi en sur Zena på Gaija och slipper vara orolig för att Gaija ska bli förbannad och ge igen. Jag är rädd för att det kommer att bli ett slaggis om det händer.

nu idag har jag gjort ngn jag aldrig gjort med den här bilen. Jag har totalstådat den! Innifrån och ut! Fast hunddelen lät jag bli. Det tog ändå dryga fem timmar innan jag blev klar. nu är jag helt slut. Kroppen skakar och det gör himmlans ont. Men bilen blev fin. Hunddelen blir ngn annan dag. Men bilen blänker. Jag fick den ren UTAN avfettning! Så det så Stefan! Jag använde allrent. Funkar kanon på bilar tydligen. Ialla fall på min bil. till och med mattorna i bilen är rengjorda och hänger å tork i garaget. För naturligt vis så började det ju att regna. eller kanske det var tur? För jag kan inte vaxa bilen när det regnar. Och jag ska nog inte göra det heller. För jag har för ont.

Nu ska jag till COOP och handla lite mat. ingen mjölk, bröd, pålägg och mat hemma. Jag måste dit! OCh sen... Sen ska ajg bara slockna framför tv'n. Hur det ska gå med hundarna har jag ingen aning. Kanske ngt barn tar ut dom. Annars så får dom bara rastas av på ängen. Dom har varit ute med mig hela agen och busat massor på gräsmattan. så ajg tror domklarar sig. I morgon ska dom få sig en skogstur med cykeln. Det ska bli mysigt! =O) Kanske man tar med sig lite lunch också? Hmmm..Jag tror nog det. Om det nu inte regnar.

Jag har då jobbat jobbigt för i dag...

Nä nu ska jag försöka ta mig till affären i min rena fina bil. Må så gott! =O)

Skyddslicens!

Idag bar det av till Sjulnäs. Där möttes vi upp några glada typer med våra hundar. Idag var det en dag då man kunde få testa om hunden var godkänd för att träna/tävla skydd med.

Jag började med Gaija och visade upp vå¨rt samarbete. lätt som en plätt tyckte vi. Samarbete är ju A och O för oss. Sen fick Gaija vandra iväg med herr ryder. För nu skulle det kollas om hon var villg att släpas iväg av ngn okänd. Och det var hon också. Helst ville hon kampa med kopplet också. Vilket hon egentligen itne får.... *GRRRR* Men mina barn har lärt henne det och hon trooooooor att hon får göra det med okända. Man kan ju alltid lura i dom sådant.

Efter den trevlig apromenaden så kollade Ryder om hon kunde hanteras. Nemas problemas! hon är hanteringsbar! Hahah! Fast det visste ajg ju också sedan tidigare. Annars skulle jag ju knappast söka en skyddslicens.

Sen började det bästa av allt. Gaija fick leka med en bitstock! Först med mig. hon var inte sen att ta tag i den och sen släppte hon den aldrig. Ryder fick överta kampen och hon fortsatte lika villigt leken med honom.
Och hon blev godkänd! Enkla saker man jag kan tänka mig att en hund som mentalt inte klarar av andra människor och beröring skulle snabbt förklaras som olämplig. Samma sak om man hade en hund man inte har någon som helst koll på.

Zena fick också genomgå samma saker. Hon visade snabbt att hon är en diktig liten tjej. Och att hon absolut sammarbetar även med mig. Och hon följde villigt med Ryder hon med. Fast hon ville visa sig på styva linan och visa hur ett mycket snabbt IPO spår ser ut. *fniss* Men hon lät sig mycket villigt hanteras och pussade Herr ryder snällt ett par gånger. vad annars? Hon är ju världens bästa pussschäfer!

När det blev dags för bitstocken så var hon också med. Precis som gaija. Denna bitstock är ngt speciellt... Det är nog det roligaste som finns. ;O) Dom tyckte att hon hade bra tillkämpande (Staffans kommentar, sug på det du Marianne!). Även Zena blev väl godkänd. Det enda dom anmärkte på var att hon är lite egentyttig om sakerna. Men det jobbar vi ju redan med och hon har blivit långt mycket bättre!

Så nu väntar en framtid med att lära känna vårt nya intresse. IPO!

Ska bli hemskt spännande! Vi ska gå kurs och det kommer ngn från OG Luleå och hjälper oss. Ska bli himmla skoj att få testa ngt nytt.

I morgon...

I morgon händer det ngt spännande! Fast jag tänkter inte tala om vad. Inte föränn allt är klart. Och jag är ju så klart sprickfärdig och full att lust att berätta!
Men i morgon vid 12 tiden så är vi på G... Håll tummarna för oss. Fast jag tror abslut att det kommar att gå bra. Jag har ju duktiga hundar så... ;O)

Annars så är det rätt lungt här. Jag fixar inte riktigt att göra nug. Jag tog ut mig under helgen. Det blev för mycket med allt tydligen. Så nu är det pay back time. Men nu vet jag vad ajg klrar och inte klarar. Sökfigge blev för mycket. *suckar* Jag har fått muskelinflammation i vänster axel, båda knäna och benhinneinflammation. Nacken ahr också helt ballat ur och blir jag itne bättre i morgon så måste jag till sjukgymnasten igen för att få en intensivbehandling. Känns himmla tråkigt ialla fall. Jag vill så gärna kunna göra allt det roliga som hundsporten innebär men när jag testar på så kommer det emellanåt några grenar som jag inte fixar. Spåret och söket är väl det som funkar sämst. Allra sämst är tydligen söket... Nåja. Jag betalar nu och sen kommer jag igen. =O)

Nu ska vi köra hårt på elitmomenten jag och Gaija. Jag ska motivationsträna henne moment för moment. Hon kan dom ju så nu gäller det bara att finslipa så att hon behåller kunskapen och utvecklas frammåt. Sen så ska vi fortsätta jobba på högre spårs moment. Kanske vi kan tävla senare i höst? Skulle vara skoj. =O) Men just nu är det vila för mig. Ta det lungt och bli bra igen.

Hoppla alla glada hundälskare och ha skoj med era fyrbenta! =O)

Nämen.... Vi har ju tävlat Gaija!

Hahaha! Vi har idag samlat på nollor i dag. Vet inte var ettorna före nollorna tog vägen? ;O) Men vi hade roligt och jag tror Gaija skrattade i mjugg bakom ryggen. Men det var då baske mig roligare att tävla i eliten än i trean. ;O

Vill ni veta lite poäng? Är ni säkra?

Här kommer the disastertävlingspoängen. *flinar*

Sittande i grupp: 0 En stor fet nolla! Hunden la sig ner! Har aldrig hänt på varken träning eller tävling!?  På planen bakom så var ettorna och hade platsliggning. Två av elithundarna la sig snällt ner när de sa "ligg" till sina hudnar. Nu vet vi vad vi måste träna på.

Platsliggande: 9.5 DK. Jag min nöt lutar mig fram och liksom hjälper upp hunden med kroppen. Så urbota dumt! Jag tänkte inte ens på vad jag gjorde. Men nu VET jag!

Frittfölj: 6.5 Sitter ej, dk, lägger sig, piper,sitter snett, tränger. Men Gaija då.. Hahah! Hon var först seeeeg... Sen blev hon GALEN! Vi bör nog lägga ännu mer tid på friaföljet. Och att bli kommenderade. Men hon var galet busig. Och det kan jag bjuda på. Men olydnad det bjuder jag inte på!

Stå, sitt och ligg under marsch: 10 SNYGGT! Vad ska man säga? Gaijas paradnummer. Vi är nooooga med vinklarna och snabba på momenten under momentet. ;O)

Ink. med stå och ligg: 8 tar flera steg, tempo. Som vanligt va? 'muttrar* Måste komma på ngt bra för detta moment. Ska klippa ner det i pyttesmå delar och försöka komma tillrätta med problemet.

Sändande med lägg och inkall: 0 För många kommandon. Strul. Japp. Alltså hallå... gaija KAN rutan. det har hon kunnat länge. Men idag kom hon på att det fanns KONER! Va? Hallå? Inte är väl konerna intressanta heller?

Apportering med dirigering: 0 DK, Strul,många kommandon, tvekar, strul. Tror ni på mig om jag säger att Gaija har tränat tävlingsmässigt och har varit klockren? Men idag var tävlingsledaren mycket spännande (ska dom vara det när man kommit upp i elit?). Sen blev hon mycket förvirrad.

Apportering metall o hopp över hinder: 8.5 tempo, avslut, DK Jag min nöt kan inte kasta apporten. Så den for snett. Men lilla gumman gjorde det inte många trodde. hon hoppade, apporterade och hoppade tillbaka (fast först ville hon kika på en av alla de många konerna) med bara ett kommando. Ibland är det kanske bra att ha ngt sorts kasthandikapp? Får då lär sig hunden att hoppa oavsett hur apporten hamnar.

Vittringsprov o apport: 0 DK, släpper, biter. Samma som apportering med dirigeringen. Hon KAN det! Men nu svammlade hon!

Fjärrdirigering: 8.5 flyttar sig frammåt, piper. Tyckte inte alls att hon flyttat sig fram. Men det är domaren som bestämmer. =O) Jaja.. Kanske en liiiten aning då. emn då skulle han ha sett hur det var förr! *fniss*

Såja. Nu slut med bortförklaringar och sånt. ;O) Jag var supernervös och det kände nog Gaija av. Därav hennes lite udda beteende. Men det blir nog bättre nästa gång. Nu vet jag ialla fall vad vi ska träna på och vart våra brister är. Så nu kör vi gärnet och bokar lite tävlingar framöver.

Kan också berätta att vi kom trea av tre som tävlade. Hahah! Och blev slagen med ett och ett halvt poäng. Alla vi tre som tävlade fick en del nollor att fundera över. Men jag kan slå mig i backen på att vi hade roligt! =O)

Magpirr...

Idag är det magpirr... Försöker få lite städat hemma men jag kommer hela tiden tillbaka på tävlingsmomenten. det är ju en ny klass och jag brukar vara förberedd på alla momenten. veta hur dom går till osv.Samma sak nu fast jag är väldigt sen med att befästa momentens ordning på mig själv. Ju mer jag vet om tävlingen desto mindre behöver jag koncentrera mig på sådant under tävlingen.

I morse så hittde jag regelboken för Elit. Men så upptäckte jag att den var nog så gammal. Revideringen var ju 2007 och den här var reviderad 2003!? Nåja. Jag får fortsätta läsa på nätet istället. Datorn har ju fått flytta hem igen efter sin sjukfrånvaro. Så det har inte varit så lätt att plugga på regler och moment i eliten. Men nu ska det sitta på ett ungefär ialla fall. Gick igenom tävlingen mentalt med Gaija i morse. Jösses vad duktig hon är i min fantasi!? Nu gäller det ara att ha kvar minnesbilderna på tävlingen också... Jag VET varför de sista tävlingarna i trean gått dåligt! Jag har faktiskt inte haft några braiga minnesbilder utan jag har slarvat med min mentala förberedelse. så viktig är den för mig! Hunden är duktig men ajg slarvar. Skäms på mig! Så nu hoppas ajg att jag mentalt håller. Man kanske skulle ha ett MH för förarna också? Eller ett MT så man får det mer utförligt beskrivet och får förklarat orsak och verkan. Kunde vara rätt intressant att veta hur tomt det är inne på hjärnkontoret! Hahah!

Gaija laddar också inför tävlingen. Hon ligger under databordet och myser. men nu ska vi faktiskt ut och ta en långprommis i det svala vädret. Rätt hyfsat väder och svalt. då har man en jätte, jätte pigg hund lagomt till tävlingen! Så det gäller att hon får röra på sig och få ut lite energi. Annars har ajg en galen hund på planen som gärna vill busa. Och kanske bitas. Ni vet... På det där onämnbara stället... Fast vete gudarna om hon törs.... *s* Jag blev ju rätt förbannad sist och körde iväg henne och  hon verkar minnas det. Hon klapprar bara tänder nu mer under språngmars. Ska ryta till lite mer åt henne som hon slutar med det också.

Näpp. Nu ska tokhundarna ut med  mig och springa i skogen. Ha det så gott och ni som har lust får grna hålla tummarna. Jag kan nog allt behöva det. för i dag infinner sig dagen som jag har sett fram emot.

Vi ska ju tävla ELITLYDNADEN! :yahoo: