Elitlydnad!

Japp! På fredag debuterar jag och gaija i elitlydnaden. Känns lite underligt för jag hade planerat det nästa år.... Men så kan det gå. hon känns rätt föärdig och jag behöver få veta mer om hur färdig hon är. Så då gör jag det som jag alltid gör. tävlar. Det är ju där man ser sina egna och hundens brister. Vi är supertrötta på trean... Eller jag är det. Och då går Gaija dåligt också.

I morgon blir det träning ute på klubben. Ska bli roligt. Hundarna ska ha en vilodag eftersom att dom sprungit i skogen hela dagen. Vi har lagt ut spåren inför helgens tävlingar och alla hudnar var med. en stor flock på sex hundar. Inte illa! Och alla höll sams och var trevliga mot varandra. Tänk att man kan sammanföra två flockar så där? Utan gnabb och käbbel? Nåja. Vi har ialla fall gått ut fyra högre spår. Det blev en hel del kilometer i obanad terräng! Hudnarna fick ett bd på slutet och jag tror de uppskattade det. Vi hiottade en söt lite sjö och njöt också av att se hundarna må gott i vattnet.

Så nu behövs det nog lite tummar inför helgens tävling. ;O) Vi kommer att sikta på att ha roligt jag och gaija. hon påstår att hon ska busa. Nåja. bara hon inte biter mig i murvan som hon gjorde i måndags. Jag är rädd för att jag väckte upp hela Bergsviken med mitt vrål. Jag har numera ett blåmärke på ett ställe som ingen får se...
Men jag tror inte hon gör om det ialla fall... ;O) Jag blev ARG på henne och schasade iväg henne. =O(
Sen var hon vänligheten själv fast ajg sprang. Tror hon tyckte det blev roligat när vi sparng friaföljet. Jag MÅSTE läsa på lite moment ang. eliten... Jag vet kanppt hur dom är... Alltså i vilken ordning dom kommer osv... Men ajg lär väl se. Jag lär väl också vara förvirrad som vanligt. =O)

I morgon kommer nog datorn hem. Den var jättesjuk! Hårddisken hade dött.... Svärmors dator har också varit död. Men den har jag återupplivat. Känner mig lite som Ida i Emil när hon återuppväcker höns.

Näpp. Nu ska jag hem. Är dötrött efter en rejäl skogsdag. Mariann bjöd på hemmagjorda baugetter och läsk och Wienerbröd. Gissa om man har gottat sig! Tack vännen! =O) Och tack för en härlig dag! =O)


Hej och hå! Vi lever!

Vår dator ska ha en tids sjukfrånvaro hos vår datadoktor. tror den bhöver faktiskt få vila upp sig ett tag och nu när det är sommar och sol så är det ju faktiskt inte ngt som är så speciellt spännande att hålla på med. Alltså med datorer. ;O) Det blir med andra ord väldigt få uppdateringar här...

Däremot så håller vi på som vanligt med hudnar och ungar och bad. Massor med bad!Vi far ömsom till Gläntan och Grönan och Havsbadet. Till Grönan hänger hundarna med. När vi far till "vanliga" badstränder så stannar dom antingen hemma eller är hos mormor.

På lydnadsfronten händer det kanske inte speciellt mycket förutom att det finslipas på elitlydnadens moment. Och Zena hon får finslipa på sina egna moment. Några spår har det inte hunnit bli men det kommer. Vi har haft så mycket annat och hundarna har fått fysa en hel del.

Näpp. Efter som att jag sitter på lånad dator så ska jag pysa nu. Har nyss gjort räkningar och ska dra hem till en myskväll i soffan. Barnen ska väl också droppa hem allt eftersom. En av dom är ute med gummibåten och njuter av sommarvärmen på havet. Lyllos hon...

Just det ja! Nu i veckan blir det kennelläger. Men ajg har inte tänkt vara med i år eftersom att Stefan inte är hemma och jag har ingen som kan hjälpa mig att hålla koll på dom. Eller hålla koll. Men dom vill ju fara och bada, åka båt, fara på stan osv. Det blir för mycket för mig att vara på två ställen. Men nästa år blir det av! =O) Fast det hade ju varit roligt att få vara med... :O/

Näpp. Nu kallar plikten. Stefans två veckor är slut och han har nyss åkt sin väg till Övertorneå. Hålan gud glömde. ;O)

Have a nice summer folks! =O)

Sommar varannan dag?

Underlig sommar. Det är sommar varannan dag. Fast i och för sig är det ju bra för hundarna. Lagomt varmt och bada varannan dag. Musklerna syns rejält på dom nu och kondis verkar dom också ha. Härligt!

Zena har cokså åkt båt. Hon har aldrig åkt båt förut i sitt ännu så länge korta liv. Först har hon fått åka i gummibåten med roddare. Hon tyckte det var riktigt roligt och hoppar dirket ner i båten. för den för ju henne till nya spännande platser! Att det guppar och har sig och att botten på båten är fylld med luft och lite skumpig och ostadig gör henne inte ett jota! I fredags så fick hon känna på att åka gummibåt med motor. Gick hur bra som helst. Tills vi skulle i land och hon skulle hoppa upp på bryggan. Kopplet hade hon på och det råkade fastna i gummibåtens sittbärda. Så hon for pladask i vattnet. Det bekom henne inte så mycket.Hon har ju hoppat i plurret förr. Så hon började simma. Med rätt lotsning så hittade hon land till slut. Hon fick simma runt hela yttre bryggan på Svinöra. Så hon fick sig en rejäl simmtur. Men det märkts inte för när hon kom i land så var hon glad och busig som vanligt.
Nu måste vi fixa storbåten så hon får följa med på riktiga sjöäventyr. OCh en riktig sjöhund blirman inte om man inte trillat i vattnet från en båt. Alla våra hundar har testat det och blivit fullgoda båthundar. =O)
Gaija blev ju iknuffad av Lona första gången vi skulle ut med båten. Så länge hunden inte blir rädd och mår dåligt av det är det ingen fara heller. Dom blir blöt och får sig en simtur. ;O)

Vi har också tränat i konstig miljö. I fredags så var vi ut till Nolia och tränade med en kompis. Just när vi skulle börja så började himmlen gråta. men någon har varit så snäll och ställt upp ett restaurangtält på Nolia. Så vi gick in i den och tränade. Väggarna buktade ut och in av blåsten och det lär massor av regnet. Men det gick bra. inga problem att träna i enny bullrig miljö med Zena. Hon är en toppenhund!

Gaija är som vanligt en toppenhund hon med. tänk vilken tur man har som får två toppentjejer på raken? När vi är och badar på grönan så blir alla så impade av hennes gula badboll. Den har vuxit fast i munnen tror de. Man kan ju tro det för hon bär den från bilen och ner till Grönan helt själv! Sen så får man lirka loss den ur munnen när manska kasta den. Hon har kommit på att den blir väldans sandig efter en stund i sanden. Så då gräver hon en gång i sanden så att bollen ska rulla ner till vattnet och rena sig. Och sen kan man bära den en stund till!

Så flyter våra dagar på. ena stunden gör vi inget alls. vi latar oss. sen andra stunden så blir vi aktiva och tränar och så nästa så badar vi. Allt efter hur vädret är. OCh efterom att man vet hur vädret är så vet amn att dagarna blir rätt omvälvande med olika göromål samt vila. Hudnarna ser nöjda ut och jag tror att Gaija är klar för eliten snart. Det enda jag behöver egentligen träna mycket på är vittringsapporteringen. hon har visst glömt hur man gör? igen... alltså hon gör så med olika moment. hon glömmer dom efter ett tag och så lär man in igen och så sen sitter det för evigt! =O) Lite spännande hund ibland. Men vet man själv hur hon är så funkar hon superbra. Vi har riligt iop hundarna och jag. Och det bästa av allt är när man ser Zena och gaija gå fram till varandra, vifta på svansen och ge varandra en puss och sen lägga sig nära, nära varandra. Då vet man att man har hudnar som tycker om sin flock.

Sånt värmer i sommarkylan. =O)

Må så gott och fånga solen medans ni kan!

Just det. Vår dator är sjuk så den ska lämnas in på måndag. Så det blir som inga uppdateringar. Just nu sitter jag på lånad dator för att kunna plita ner lite i dagboken. Nu ska ungarna på bio så nu är det nog bäst man skjutsar ner dom på stan. =O)

En trevlig kväll. =O)

I onsdags så drog jag och Stefan och hundarna upp till Marianne och Thomas och Thomas pappa. När vi kom fram som sken solen och det var hur underbart som helst! Här i Piteå hade det regnat hela dagen så solen var verkligen välkommen att värma oss. =O)
Vi blev bjudna på wok på murrikan. hur gott som helst! Jag hade kunnat äta nästan lika mycket som stefan om jag hade haft större mage! Efter den goda maten så blevdet kaffe kokat på öppen eld. Jag dricker itne kaffe men lukten av kokat kaffe är för mig ngt helt oslagbart! Jag njuter bara av lukten. det räcker för mig.

Plötsligt kom Marianne på att vi hade förätit oss! Vi hade totalt glömt bort tid och rum... För vi skulle ju till Brukte och träna! Stackars Boel var där och väntade på oss. Så vi forserade oss fram genom Älvsbyn (och tog en avig väg istället för en rät väg) till Brukte. Väl framme så tränade vi allihopa allt vad vi kunde. Jag tror Marianne var värst. Hon hann med tre hundar medans jag och Boel hann med våra två...
Jag började med Exzena och hon var superhet och busig. Det bara lyste i hennes ögon! Hon är verkligen inte brydd var vi är och tränar. Spelar ingen roll för henne eller Gaija var man tränar. det är träningen i sig som räknas!
ialla fall så har jag börjat med framförgåendet. Hon har förstått att hon ska framför mig men det behövs lite mer träning innan hon helt fattat galoppen. Jag är ju bortskämd med Gaija som kan frammåt på grund av att hon fått träna drag. Men jag kan nog gissa mig till att Zena kommer på det snart också.

Gaija var olydig. Hon fick för sig att agillity och lydnad går hand i hand. Så under apport med dirigering så tyckte hon att man visst kunde springa över spången när man hämtat apporten. Och den mittersta och heligaste apporten den var hon bara tvungen att ta heeeela tiden! Fast hon vet att man inte får!
Jag testade också elitens platsli9ggning med störning och platssittning utom synhåll. Det funkade super! Hon är så duktig och go Gaija.

Efter träningen så forserade vi oss ännu en gång genom Älvsyn för att inta min rabarberpaj med hallon. Alla åt och åt och åt... Tur jag gjorde en STOR paj! =O)
Sen satt vi och surrade tills natten började komma. barnen hade fått för sig att de skulle tälta på fingermanholmen så vi for raka vägen hem, packade, gjorde mackor och sen for vi ner till hamnen och blåste upp får gummibåt. Så i natt har barnen sovit ensamma på Fingermanholmen med hudnarna. Två tält på fyra barn och två hundar. Rapporter därifrån har vi fått. Dom har tydligen roligt och badar för fullt. Även om inte solen lyser så gör dom det.

Skulle tro att vi får hem trötta hundar och barn i kväll?

En häst på fall...

I förrgår när jag var ute med hudnarna så gick vi förbi en stor hästhage. Inne i hästhagen fanns fem-sex hästar. Det jag uppmärksammade var att en av hästarna låg på sidan! Jag vet att hästar och nötkreatur inte ska ligga på sidan. Inte mitt på ljusa dagen och inte länge. Ligger dom länge på sidan så blir buken full av gaser och dom får kolik. Jag misstänkte att det var just det. Kolik!
Nu är det inte så himmla lätt att hitta ägarna till hästanra. Hagen ligger liksom bara mitt ute i det fria och inga hus i direkta närheten. Så jag gick fram mot hagen och pratade med hästarna. Dom kom alla fram till mig men hästen som låg var kvar. Han lyfte inte ens på huvudet. Så jag gick in och kikade närmare på honom. Då först så reste han på huvudet men han mådde inte bra alls. Ögonen var matta och han kved. Stackarn. Jag försökte få upp honom med det gick inte. Man måste nog vara fler för att få upp en häst med ont i magen.

Tyvärr var jag tvungen att lämna hästen. Jag försökte se om någon kanske hade koll på hästen men det fanns inte en människa så långt ögat kunde se.

Jag berättade för Jossan och hennes kompis R och dom blev oroliga. Dom är ju inbitna hästjejer. Så dom for morgonen därpå och kollade upp hästen. Då var det folk där! Tack o lov! Dom hade lyckats få upp hästen och försökte få den att gå in i en hästvagn. Så nu hoppas ajg att hästen får det bra och blir frisk.

det som var lite kul att se var hur hästarna var när jag som främmande människa klev in i hagen. Alla hästarna kom fram till mig och var trevlig mot mig. Men dom ställde sig i en ring runt sin kompis. Såg lite fränt ut. För dom vaktade uppenbarligen sin kompis men dom släppte ändå in mig. Tala om att kåänna sig otillräcklig. Jag önskar jag hade kunnat få upp hästen själv och få den att röra på sig. Men jag har itne dom superkrafterna. Tur att hästägarna såg vad som hänt och jag hoppas som jag skrev tidigare att dom får hästen frisk igen. Hästar är otroligt vackra och mäktiga djur.

Om jag blir pånyttfödd så skulle jag vilja bli just en häst.


Annars så händer det inte så mycket. Vi tar det lite lungt. I gårkväll så var vi och tog ett kallt kvällsdopp i grönan. Men det var nog så kallt tyckte min kropp och gav mig en massa värk och stelhet i musklerna. Nåja. Jag fick simma lite och röra på mig så att ajg får motion. det känns som om jag inte hinner komma igång med mig själv i sommar. så fort ajg försöker röra på mig så får jag bara bakslag. hela tiden! Nåja. Jag kör nerhakan i bröstet och ger mig inte. Jag SKA få bra kondis och jag SKA kunna röra på mig ordentligt! Utan medicin!

Tränat bort en massa dåligt samvete! =O)

Japp! Mitt största dåliga samvete är uppletandet. OCh wow... i kväll gick det superbra! Även om skicken inte var så raka så var lusten att leta mycket, mycket stor!
Eftersom att jag har problem med fötterna (inflammationer i musklerna och lederna) så fick Stefan springa ut med leksakerna! OCh det kanske var just det som behövdes. Gaija la inte så stor fokus på att det var ajg som rantade där ute utan mer på var hennes älskade saker tagit vägen!
Jag testade med två olika föremål redan från start. Det känndes rätt och det var det också! Tyvärr så bytte hon sak där ute. Stefan hade lagt ut en sak i slutet på korridoren coh en i mitten. hon hittade snabbt den i mitten och sen så fortsatten hon leta trotts att ajg försökte ropa in henne. Arbetslust? Japp! olydnad? Japp! Väl längst ute i korridoren så hittade hon det andra föremålet och bytte. Men hon var snabbt ut igen och hämtade in det första föremålet också. Som avslut fick hon se stefan lämna ett föremål i skogen. Så n hoppas jag att hon har ett bildminne ang. föremål i uppletanderutan. Jag ska snabbt börja med två föremål nu när hon fattat att det finns mer att hämta. =O) Och det ska jag göra nu i veckan. nu ligger vi i HÅRDTRÄNING!

Kanske vi kan starta Högre spår till hösten?

Vi har också börjat nosa lite på frammåtsändandet. Eftersom att hon vet vad frammåt betyder och springer glatt ut så var det inga probklem direkt i dag. Fast hon ville helst till stefan som stod där. Sofia hjälpte till. Min plan var så här.:
Stefan och Sofia står tio meter från varandra. En skål med godis mellan dom. De står bara där som lyktstolpar. Jag skickar Gaija frammåt och hon ska springa snabbt ut till skålen och snabbt äta upp sina godisar (tre st). Sen så ska jag kommendera henne frammåt igen men ingen skål framför. Då springer hon nämligen inte lika fort utan håller ungefär samma avstånd till henne och mig.

Så här gick det: Jag går fot med gaija. Skickar henne då vi är ca 30 meter framför skålen och hon springer till Stefan. då visste hon inte vad skålen innehåll. Knske en miss men jag fick se hur hon gjorde som gröning. ;O) Visar skålen och vi gör om samma procedur. Skickar henne ca 30 meter från skålen och hon springer ganska rakt på. Vill gärna till Stefan. hon får godiset och jag börjar hinna upp henne. Då när jag närmar mig så skickar jag henne frammåt igen. Hon travar ut från mig och håller avståndet. Jag kallar in, belönar och vi vänder. Gör om samma sak igen. Sofia har då fyllt på skålen då vi haft ryggarna vänd mot henne så at Gaija inte uppfattar att hon är påfyllerska och ska springa fram mot henne. Funkar kanon! Gaija springer i kortgalopp ut mot skålen äter och jag hinner upp och skickar henne frammåt igen. Jobbar så några gånger innan jag beslutar att avbryta när det går som bäst.

Min fundering på fortsättningen av träningen är att hon ska ha skålen på slutet av sträckan. Men först vill jag att hon springer rakst ut i bärjan för att sedan ta det lugnare och ha ett bra avstånd mellan oss. Måste fundera lite till hur jag ska göra. Jag har fått en del bra råd och jag tar mig till av dessa. Ni som läser får gärna kommentera och komma med fler goda råd. jag ahr ju aldrig lärt in ngt liknande förut så jag gör som med vittringsapporteringen. Jag följer mina instinkter (magkännslan) när det gäller Gaija. Jag känner henne så väl att ajg vet vad hon mest jobbar för och hur hon jobbar och lär in. Ibland är hon lite knepig och då måste jag ta till lite underligare metoder. just sånt tycker jag är roligt. det är en utmaning. Så det här med frammåtsändandet känns just nu skitkul och spännande! Det kändes ialla fall som en bra början. =O)

Vi testade tunga apporten ocks. Äh! det är då inga problem! Tydligen är hon rätt stark då hon kan göra omtag genom att kasta upp tunga apporten och ta om till ett bättre grepp. Hon slutade med det när hon kom på hur hon skulle bära apporten. i mitten och inte på ena sidan. då blir den sned och obeahglig. Hon kom snabbt på det så det var då inga problem. efter tre apporteringar så hade vi en snygg apportering förutom att hon travar tillbaka.
Jag skulle tro att den gula badbollen som blir rätt tung när den blivit fylld med vatten och simmningen har hjälpt till mycket till att hon är så pass stark när det gäller att orka hålla apporten.

sen gjorde jag itne så mycket mer. Gaija kändes inte nöjd när vi avslutade utan ahde gärna velat mer. men ajg tyckte det fick räcka för dagen. När vi tränat klart fick hon busa en stund med kompien Ludde. Vi gick bakom ladan och gaija impade på Ludde genom att gå på gungbärdan och "BANGA". Hon gillar när den bangar till. Så vi kallar gungbrädan för "BANG".
Myggen höll på att äta upp oss så vi bangade ur rätt snabbt och for hem. Men vi var nog alla nöjda och glada över lördagskvällens upplevelser. =O)

Ha en trevlig helg!

Sent kvällsbad...

I går kom äntligen min Övertorneåfånge hem. =O)  Hanhar fått FRIGÅNG! eller semester som det kallas. I heeeeela två veckor så får jag rå om honom! Ska bli skönt. På måndag far vi på soptippen och rår om varandra. Han ska sättas i jobb. Men först måste han få känna sig lite semestrig...

Så han fick sig ett sent kvällsdopp ute på Grönan med hundarna. Zina passade jag på att schampoonera. Gissa hur snygg hon var med schampoo och sand fulla kroppen? Det var tydligen superkul att springa i sandsluttnignarna och jaga badbollen.

Nu i kväll så är det träning ute på bruks som gäller. Tyngdpunkten kommer jag att lägga på platsliggning för Zena och nya momenten som kommer i högre klass för Gaija. Ska bli spännande att se om det funkar med min egenhändigt ihopsnickrade teori ang. frammåtsändandet. Hon kan ju springa ut från mig redan. så det är lite småfix och lite nya grejjer som ska ordnas. Ska också jobba lite med tungapporten.
en klar fördel emd hennes gula badboll är ju att det läcker in vatten. Så den blir tung. Så hon har ju under veckan tränat sina nack och ryggmuskler. Jag kan tänka mig att tunga apporten inte är så tung för henne. ;O)

Så nu klockan sju ska ajg och Sosso och Ludde stämma täff ute på klubben. Så det är nog bäst att vi sticker nu. Hur det går får jag skriva sen när datorn blir ledig. Alltså på nattetid. Det är trångt vid datorn när man är fem pers och solen behagar att inte skina.

Ha en skön kväll! =O)

Mycket bad...

Jaha. Bad i dag igen. Supervarmt och superhärligt med bad!

Hudnarna har varit som galna. Som vanligt har Gaija varit galen med sin gula badboll. ingen får ta ta den och till och med när hon vill att vi ska kasta den så har hon svårt att släppa den. Tala om att älska sin gula badboll!?

Jag försökte hitta en badboll åt Zena idag också. men det gick inte... Den var för dyr. Så vi får uppsäka Gunillas hundshop och fixa en boll där. Men hon fick en annan rolig badleksak. en liten gummiboll med ett snöre i! Den var kul minsann! För när man biter på den och det är vatten i den så sprutar vattnet ut på sidorna! Det gillade minsann Zena!
Hon gillade att bitas också. Ialla fall i bollen. Dum som jag var så höll jag bollen under vattnet. Zena tog sikte och PANG! Hon satt fast i min arm! Jag hade tur att det inte gick hål... Ett yttepytteliiiiitet sår på överdelen av underarmen och ett vackert och färgglatt runt blåmärke på undersidan av underarmen. tur att hon inte bet av mig armen! Det var nära. Men hade hon gjort det så hade jag dängt på henne med den. ;O)
Zena spottade ialla fall ut min arm snabbt som ögat och det var ju skönt det. Annars hade det nog gort ännu mera ont. Just nu känns det då ingenting. Man är ju van vid att ha ont... =OP

Jade tänkt bada Zena med schampoo och alt sånt men ajg fixar det inte (beror inte på min halvt amputerade arm). Jag fixar tydligen inte att simma. Jag får världens huvudvärk! Nacken blir tydiligen helt knasig...

I morgon planeras det ännu mer bad. Få se om hundarna får stanna hemma och vila. Vill ju inte överbelasta dom. Dom har ju liksom inget vett när det gäller att ta det lungt. blev en lång dag i dag och det var inte många minuter dom lkåg och vilade. Jag kom på att man kunde ge dom var sitt mindre tuggben. Jag kan tala om att det finns fina och sandiga tuggben vid grönan nu. Dom har blivit begravda och uppgrävda ett antal varv nu. Men dom är säkert delikata! Så dom nöjde sig alltså inte med att ligga och tugga på benen utan dom var tvungna att LEKA med dom! Galningar!

Just nu i skrivande stund så ligger Zena under databordet och snarkar. Låter skönt och jag blir sömnig. Så nu ska jag nog sova. Det är ju en ny ficn och varm dag i morgon. Hurra! =O)

Bad på Grönan!

Vi var till Grönan i Onsdags och badade. Hur underbart somhelst! det var bara vi där... Wow liksom! Vi kunde stoja och skräna hur mycket vi ville utan att ngn blev galen på oss. Efter några timmar i sol, sand och bad så ringde Marianne och undrade vad vi gjorde. Vi baddar på Grönnan svarade jag. Det ar som en trollformel för Marianne. Hon susade iväg i lagom fart till oss i sin gammla vovvlo.. Förlåt Volvo... Sen så körde hon igång leken "ne leker alla valpar på en gång i vattnet och blöter ner Mariannes byxbak". Himmla rolig lek tyckte dom. Exzit är en fen på att hoppa ut i vattnet. Han är den enda som fattat huuuur man gör. Alltså tar sats från stranden och sen hoppar ut. Zena har inte fattat det. Hon springer ut tills det blir djupt och sen hoppar hon. Ser en aningens lustigt ut. Exza hon fattar inget alls och liksom bara studsar ut i vattnet. Sen gör hon konstiga simförsök med tassar ovanför vattnet och bakdelen hängandes i vatttnet. Hon försöker att inte drunkna...
Men hon lär sig. På den lilla stund de badade så fixades hennes simförsök rejält och hon börjde se mer normal ut. Hehehe...


Zena är superavis på Gaija. Gaija har en gul badboll. Den får man INTE röra! Så det är nog bäst för mig att susa iväg och hitta Zena en badboll Kanske röd? det vore fint med en röd badboll åt Zena. Jag försökte låta Zena leka med Gaijas gula badboll. Men det ville inte riktigt Zena. Det var ju Gaijas badboll och då kan man liksom itne leka med den fullt ut. Stackarn.

I morgon (torsdag) så ska vi fara och badda om det blir fint väder och varmt. Ska då ta med schampoo och fixa Zenas frilla. =O) Passa på medans hon ändå är blöt. Jag sköjer av henne och balsamerar henne när hon kommer hem. =O)

Vi har även varit och tränat nu i veckan. Blev lagomt slött efter ett olämpligt uppehåll sedan vi var i Gällivare. Jag har haft så mycket att göra att jag inte ens hunnit ringa till min man. Stackarn. han sitter väl där uppe i sitt Övertorneå och tynar bort? Snart har han frigång från anstalt nord.. Jag menar Utbildning Nord. Två hela veckor ska vi få rå om honom! Han ska få så mycket familj av oss så att han kommer att längta tillbaka till sitt Övertorne där lugn och ro härskar.

Kanske man skulle skjutsa upp honom och ta en IKEA tur? =O0

En språdag planeras nu till helgen ialla fall. Om det inte blir för varmt. då blir det mer bad. OCh så lite lydnad. Måste komma igång och lära Zena framförgående och apportering. Vi har en appeltävling på G! =O)