Fullt upp hela veckan!

Veckan har redan hunnit bli två dagar gammal. Och ändå har jag nog hunnit med mer än vad jag orkar med. Fortfarande får ajg betala för det jag gjorde på SM. Kroppen har inte hängt med. Jag tror inte att skallen har hängt med heller. ;O)

I måndags for jag och Stefan ut till klubben och tränade. Oj.. Gaija var på G! Så här gick det:

Linförighet, positioner: Pip och gnäll. Men snabba sättanden och glad. Undrar när tjejen här blir trött i svansen? Hon viftar hela tiden med den... Är det så roligt att gå fot? Jag bara undrar... Men jag blir glad när Gaija är glad!

Rutan elit: Jag dabbade mig ett antal gånger. När ajg skulle skicka hunden till konen sa jag ut... Istället för frammåt. Jaja. Hunden sprang till rutan. Hon gjorde rätt. Jag gjorde fel och hunden blev osäker. Gör om och gör rätt! Så jag skärpte mig och ta mig tusiken men hunden förstår elitens ruta. Inga probs!

Rutan lkl3: Klockrent! Finns nog inget mer att säga...

Hopp över hinder med apportering: Hur kul kan det vara att hoppa över ett hinder för att hämta en apport+ Klockrent!

Apportering: Jobbade med gripanden och det börjar sitta. Körde sedan med metallapporten och det funkar nästan bättre än vanlig apportering.

Fjärrdirigering med ställande: Nu börjar det funka. Gaija rör sig minimalt. Så det är bara att fortsätta belöna när hon gör rätt. Jag jobbade också lite med snabbare lägganden, ställanden och sättanden. En rolig lek enligt Gaija!

Tunga apporten: Gaija fick gå lite kort linförighet samt hämta apporten. Jag satte henne och la apporten mellan mig och henne. Gick superbra! Enda kruxet är att hon vill bita bort gummit på apporten. Den är trasig just där hudnen ska bita och tydligen hemskt rolig att mokulera.

Stegen: Min hund vet inte om att hon har bakben... Men spännande rä det att få klättra. Hon är ju van vid landgångar. men det här är nog lite mer spännande. Mycket jobb kvar.

Såja... Det var nog allt tror jag.

Nu i dag tisdag så har jag varit hundfri. Däremot har ajg inte varit barnfri. Vi var nämligen jag och mamma upp till Boden till min bror och svägerska. Deras lilla pojke är nu två veckor gammal. Hur underbar som helst! Han låter knappt utan är en nöjd liten grabb. *ler* Jag fick mata honom också. Så härligt! Och inte har jag glömt hur man sköter småbebisar fast mina var små för tolv år sedan. Det sitter i ryggmärgen!
Jag är ialla fall helt slut. Det kostar på att åka mammas skruttbil. =O(

Nu i morgon är det valpar som står på dagordningen. Det blir mycket bebisar i veckan. Jag och Stefan ska ta chansen och vara valpvakt åt Marianne. Det ska bli hur mysigt som helst! Vi ska väl också passa på att rasta gaija och Bruno. Dom tycker om varandra och det ska bli kul att få se dom springa tillsammans. Det går i raserfart!
Jag ska passa på att umgås lite ensam med Exzina också. hon börjar vara så pass gammal att ajg kan sitta utanför valplådan med henne och pussas. ;O) Hon behöver härdas! Är man så söt som hon är så får man skylla sig själv!

På torsdag är det städning och packning som står på schemat.

Vi ska fara till Jokkmokk och kika på tävlingar och ha en minisemester bara jag och gubben på fredag. Utan barn. Jätteskönt! Vi brukar ju ha en helg då vi bara rår om varandra utan barnen på båten. Men nu blir det i husvagn i stället. Vi ska få kampera ihop med Johan och få sova i hans husvagn. På kvällarna ska vi sitta och ljuga för varandra och äta ngt gott. Hela träningsgänget kommer att vara där uppe! Det ska verkligen bli ROLIGT! Jag längtar så jag döööör!
Innan vi far upp till Jokkmokk så ska vi ha en pitstop hos valparna igen. Jaaaa..Jag kan nog inte låtabli att bara fara förbi dom utan att stanna och pussas en stund. johan ska också få kika... JHan måste ju få se på ngt annat än bara Rottisvalpar hela tiden. Någon ordning får det ju vara!

Lördag blir det tävlingar och jag är ombedd att hjälpa till. Det ska bli skoj! Inte varje dag man får äran att hjälpa till på en annan klubb. Och eftersom att jag inte tävlar själv så har jag ju tid att ställa upp. Om inte annat så lär jag mig själv lite mer.

Sen på söndag bär det iväg hemmåt igen. Blir vi inte så sena så kanske, kanske vi kan fara tillbaka till valparna igen? Snälla? En pyttepyttestund... Bara EN puss på varje valp och på Zmilla?Pleace!?

Så ser min vecka ut... Jag vet faktiskt vad nästa helg har i beredskap. Men det är en hemmlis! Bara väl invigda varelser får veta... Hemmligt... ;O)

SM 2007 i Piteå.

Ja nu har man varit med om sitt livs första Bruks/IPO SM.

Vilken rolig upplevelse! Jag hjälpte till med uppletandet. Den fanns i Tallåsskogen. En liten skog som ajg känner utan och innan eftersom att jag bott där i Djupviken en gång.
Jag börjar med vädret:

Fredag. Sol, lagomt varmt och stundtals lite mulet.
Lördag. REGN!

Själva tävlingen och reflektioner: Efter som att jag nu mest bara sett på uppletandet på nära håll så blir det nog mest sånt... Dessutom villjag upplysa om att uppletandet är inte min starka sida. JAg kan väldigt lite och jag tycker inte att det rä speciellt roligt. Kanske för att ajg kan så lite? ;O)
Jag är ialla fall glad över att fått vara med och vara funktionär då det hade just den effekten på mig som ajg hoppades. Nu är jag MOTIVERAD! Hör du det Kennelmamma Mia? =O) Så nu ska ajg börja jobba ordentligt på just detta. Ska härma en träningskompis som kom på den smarta iden att fara till Röda Kroset och köpa grejjer. Det luktar ju annat från dom och det är billigt. Smart! Tack Mia och Uffe! =O)

Tävlingen då...

Jag reflekterade över att hundarna från södra delarna av Sverige faktiskt har svårare att leta i hög växtlighet. Dom har tydligen mycket lägre blåbärsris där än vad vi har. Annars så höll hundarna väldigt hög klass. Fredagen ahde inte många nollor att dela ut. Tyvärr blev det desto fler nollor på söndagen. Om det beror på regnet vet ajg inte... Men det delades ut betydligt fler nollor där.

Här kan man se alla resultaten:

http://brukssm.toppskick.net/results.php?branch=4&club=-1&dograce=-1&search=1

Som Överstefunktionär var allas vår Danne lindgren! Han rä bara toppen! När vi kom yrvakna till mötesplatsen på fredagmorgon klockan 06.00 så hade han Kepsar åt oss! Danne ahde ordnat så vi fick skitsnygga kepor med broderad text på. Urläckra! Vi kände oss väldigt fina och mycket proffsiga i dom. Danne var även väldigt stilig i sin. =O) ;O)

Vi funktionärer som fick äran att valla av och lägga ut föremål var: Linda, Jesper, Maja och jag. OCh oj vad vi var effektiva med skurborstar, skor, plånböcker slabbiga handskar och brandslangar! Jag och Maja bjöd till och med på en piruett där ute i rutan! Såååå snyggt! Synd att ingen såg den bara. =O)

Domarna som jag tyvärr inte kommer namnet på var helt underbara! Dom har humor gubbarna! Även om dom trampat i skit och haft det glatt. ;O)

Inki Sjösten som blev trea i spårhundsgruppen.

image815


Full fart ut!

image816Domarna och Danne står och spekulerar.

image817Från höger. Jesper, en av domarna,Danne och ännu en domare. Om ngn vet vad domarna heter så får du gärna säga det. Mitt minne ni vet...

image819Maja. Min trogne sakutläggare. Vi två... du och jag Maja.. Vi kan göra piruetter i rutan vi! På bilden kan man se hur Maja går sakta.

image820


Den berömda ROTEN! Denna rot har stora hundförare snubblat över! Även domarna och Danne!

image821Truxelies Miele. Rizzlas mamma. Dom är otroligt lika i både utseende och sätt! Jag tror Rizzla kan gå långt! Miele gjorde jättebra ifrån isg. Med tanke på att det är nio månader sedan hon hade en valpkull så är det stront gjort bara att komma till ett SM!

image822


Karga Landets Yngve i skyddet.

image823


Ta busen Yngve!

image824


I grenen Sm i sötaste schäfer så vann Gaija. ;O)  Hon vann på det lilla grässtrået på nosen...

image825


Gaijas halvbror Råggrindans Iro och Iros pappa Raskabos Irrak.

image826


Men.. vad gööör dom? Får man räcka ut tungorna åt varandra på detta viset? Sådan fader sådan son heter det ju...

image827

Storasyster Gaija och lillebror Iro.

image828


Iro ville då bara busa. Jobbiga lillebror!

image829

Nu är SM 2007 slut och jag hoppas att alla som varit och tittat, tävlat och medverkat har ahft det roligt. Det har då jag. Jag har trivts som fisken i vatten!

Sen har jag träffat massor med bekanta! Vart ajg än gick så fanns det underbara männsikor överallt! Den mest långväga bekantingen var nog "Jänta" från AH forumet. Trevligt att ses igen! Hoppas att Jänta får vara med på ngt fler SM och håller sig frisk!

Jag vill även ge Danne en eloge för att han är så otroligt duktig på att organisera och är så noggrann. En man att lita på!  Tack för kepan Danne! =O)

Nu har jag även uppdaterat Exzenas dagbok. Kolla in! =O)

http://exzenas.webblogg.se/

Just nu...

Just nu befinner vi oss på en liten minisemester (trodde aldrig att jag skulle säga det) i Älvsbyn.

Vi är och hälsar på hos Marianne och tomas och valparna. Jag och gaija bara. Så nu kan jag pussa valpar, byta i valplåda och mysa med Gaija ch Bruno och Zmilla. Nu blev ni avis va? ;O)

Det kommer emr bilder och berättelser senare. Håll ut!

Kennelläger 2007.

Mitt första men absolut INTE sista kennelläger!

Oj så skoj! OCh OJ så trött man blir! Gaija var rätt trött när vi kom hem ikväll men nu är hon fit for Fight. Inte jag... Jag sov i soffan en timma och tog igen mig. i morgon är det nog pay back time... *suckar* Jag känner i kroppen att det har blivit mycket i helgen. men det är det värt!

Kennellägret började i torsdags. Jag for i god tid så jag skulle hinna rasta Gaija. När jag var klar med rastningen så kom min favoritGarp! =O)
Han är ju bara såååå mysig! OCh varje gång han ser mig så lägger han bak öronen och blir jättevalpig. Det gäller Gaija också. Han blir som en liten femmånaders valp igen. ;O)

Torsdag ja...  Vi samlades utanför brukstorpet. Där hälsades vi av A-K  och det bestämdes vem som ville göra vad. Jag bestämde mig för lite lydnad som uppvärmning. Sen gick jag och kikade på uppletande. Jag blev lite sugen och körde en nybörjar uppletande med lilltjejen min. Första skicket gick jättebra och hon hämtade föremålet utan problem. hon gick på djupet. Hurra! Sen la jag ut ett föremål som hon också fick se och ännu ett som hon inte såg. första skicket gick jättebra men det andra var lite svårare. Hon ville inte riktigt gå ut från mig. JAg sa till lite tydligare åt henne och fdå gick hon ut på djupet igen och började leta riktigt fint! =O) Jag hade lagt föremålet långt ut till höger (det blåste från höger) och hon fick vittringen från föremålet relativt snabbt.
Nu mÅSTE jag ta mig i kragen och börja träna. Uppletande kan man ju faktiskt köra själv. Det finns inga ursäkter.
Sen visade Peter mig lite braiga övningar med apporten. tack Peter! Vi komemr att få till apporten nu. =O)

Fredag. Upp i ottan. Spårdag! Regnet bara öste ner... Jippi! Jättekul. En till spårdag med regn. Sist höll vi ju på att drunkna uppe på ett berg i Älvsbyn... Alla som skulle spåra for ut till Blåsmark. Där grupperade vi oss och jag och Ellis kom ihop oss. =O) Så vi for iväg till en helt egen och lugn spårplats. Där la jag ett pinnspår åt Garp och sedan ett enkelt apellspår med tre apporter.
Till mig la Ellis ett spår som var ca 1 km långt med en massa pinnar. :O)
Garpen tog spåret med pinnarna rätt bra. Han är väldigt orutinerad men får han bbara lite tid på sig så blir han duktig. Så blir Ellis också. Dom får utvecklas tillsammans. Spännande! Apellspåret gick riktigt bra. Garp visade prov på att tappa spåret och hitta det igen. Han gjorde det väldigt bra. Gjorde en lov runt och hittade tillbaka. Duktig pojke!
Mitt spår... Det blev ett skitbra spår! tack Ellis!
Spåret började i skog och fortsatte över i kalhygge. Ellis hade lagt spåret lite kringelikrokigt. Jättebra! Regnet hade omvandlats till solsken och värme. Jättejobbigt för en hundnos tydligen. Men gaija fixade spåret utan några större tapp.
Hon missade en pinne ute på hygget. =0O
Sedan blev skogshygget lite myrmark. Ellis hade gått i utkanten då hon tyckte att det var nog så blött av allt regn. Tack Ellis igen! ;O)
Spåret slutade i skogen igen och Giaja hade bara missat en pinne. Hon är duktig hon! Min tjej! Det var ett rätt tufft spår och vi var rätt trötta. Men Ellis var överlycklig. Både Ellis och Anna har kommit in på en hunddressörutbildning tillika påbyggnadskurs. Jippi! Grattis till er båda! Ni är bara sååå duktiga!

Sedan när vi spårat klart så for vi till Pizzeria Gul och Blå och åt smarrig mat. Jag åt ett miniskrov... Min dumma nöt... Vi skulle ju grilla hammisar på klubben till kvällen! Nåja. Det var smarrigt. Sedan for vi iväg till klubben och kikade på lite folk som träande. När hammisshcwimen gått över så gick jag ut för att träna liote. Visade Ellis lite positioner och hur man kan träna in deom. Det blir nog bra bara Ellis och Garpen håller reda på sina fötter. *fniss*
Mia visade mig jättebra krypmetoder med Gaija. Så nu får jag nog till det också. Tack Mia! Du är bara bäst! =O)

Sen kom min man mitt i allt ihopa och jag blev vimsig. Men Ellis är också vimsig så vi vimsade omkring och mådde gott. mot kvällen blev det mer hammisar och vi njöt av en skön kväll utan regn! Det ni!

Lördag. upp i ottan och mot Bruks. läger ännu en gång. med Regn... Blääääähhh.... Denna gång å skulle Gaija, jag och gubben testa Rapport. Wow... Det är verkligen ngt för oss! =O) regnet slutade snällt och vi kunde torrskodda ta oss ut i skogen. Där gjorde vi upp basstation A och knöt upp våra hundar. Stefan, Gaija och underbara Anna for iväg till basstation B. Hundar for och kom tillbaka och till slut var det lilla Gaijas tur. Hon med sina spinkiga springben... Hon sprang så jordkokorna flög all världens väg! Snabbare än vinden och åskans muller som hördes på avstånd! Hon stannade hos mig, jag gav henne ett par korvar och försökte få fast henne. Men hon slet sig och... SPRANG till baka! Så himmla roligt alltså att få springa! Snabbbare än vinden var hon framme och jag misstänker att dom blev lite iirriterade att få tillbaka henne. Jag saknade henne jag... Sen flyttade dom sig med hudnar och grejjer till basstation C. JAg bad Stefan och Anna att skicka Gaija. Jag ville se om hon skulle fixa att ta sig förbi basstation B...
När det äntligen blev min tur att ta emot Gaija efter det att några hundar kommit och gått och till och med badat i ett äckeldike (Garp så klart ;O) ) så väntade jag på min springprinsessa... Det hördes hundskall och åskmuller. Men inga springsteg från fartdåren... Hon hade tydligen vänt vid basstation B och sprungit tillbaka. nåja. Då vet jag det. ;O)
Till slut så promenerade Stefan, Anna och de hundar som var kvar tillbaka till Station B. Därifrån skickade dom Gaija. Jag var totalt oförberedd i mitt numera vanliga förrvirrningstillstånd. Plötsligt hade ajg min älsklingsGaija i famnen! Hur lycklig som helst. Det här var superkul mamma ropade hon!
Det tyckte jag med. Jag blir varm i kroppen av att se hur hon njuter av att få sträcka ut. Hon är ju rätt byggd för Rapport också. Lätt i kroppen och snabb som vinden. Liksom rätt hund för mig. ;O)

Fartdåren Gaija längtar efter ett få springa igen... OCh igen.. Och igen... Hon blir inte trött i första taget tror jag.

image793


Vaddå gå fot? Jag har nog ngt att bita i där tror jag...

image794


Dags att springa. Jag behöver INTE elda upp henne. Hon eldar upp sig själv.

image795


Strax... strax....

image796


Och sen var Gaija bara borta...

image797


Badgalningen Garp äntligen tillbaka. Vet inte varför..Men det blev bara ett kort på Garp? Hmmm... Måste tigga lite bilder från Ellis. :O)

image813


Väl tillbaka till klubben så bestämde vi att vi skulle avnjuta en matbit på Gul och Blå igen... Så jag avnjöt en Sallad med tanke på vad kvällen skulle föra med sig. Mätt i magen for vi tillbaka till klubben och tränade hund mellan åskskurarna. Inte helt lätt att bedömma skurarna så jag blev rejält blöt när ajg och Anna skulle köra en platsliggning.

Men jag hann med en hel del. Bland annat krypet som gick super bra! Jag jobbade liiite med att få henne att svänga lite åt vänster. Det gick bra. Hon håller koll på mig. =O)
Sen apportering ala Peter. Vilket höll på att kosta mig vänster tumme som trasslade in sig i kopplet. Jag fick behålla nageln. Det är jag glad för... Tummen är lite konstig fortfarande. ingen känsel i den liksom.. Lustigt. Men jag ser ju att den sitter fast så... Man får vara glad för det lilla. =O)
Apporteringen gick super! Hon fattade tillslut att jag inte ville ha bus när hon skulle gripa apporten.  Även om min tajming inte var så bra. Tur att man har en klok hund!
Sen blev det dags för fjärren. Wow.. hon jobbade jättebra och höll sig på samma ställe! Gotjejen!


Ligg!

image799


Sitt! (öronen kom inte med... dom är ju så stooora!)

image800


Stå!

image801


Och ligg igen... =O)

image802


Inkallning med ställande. Funkade också fint. =O)

image803


Anna med sin Benz...

image804

Nåja. Resten av dagen förflöt med träning då och då och en hel massa surr. Helt klart trevligt! Sen blev det dags för middag! Så nu kommer några före och efter bilder...

Före... Fläskfile´.

image805


Hmmm.. Flre eller efter? Det var väldigt gott ialla fall!

image806


Absolut efter! Allt är slut! Jag är mätt och nöjd.

image807


Jag och Linda (Linda och Cuta) tog oss en rask promenad till Preem för att köpa dricka. Här nedan ser man Lindas lite försynta Cola och min Cola. Hmmm... det var faktiskt samma dricka i båda flaskorna. Fast det ville inte Linda erkänna. Hennes dricka var hemlig!

image808


Gryllmästare.

image809


Idag, Söndag. Spår igen. Vi for ut på Pitholmsheden vid halkbanan. Där la jag spår åt Mailn och Milla. Fast ajg har glömt att fråga hur det gick?! Nåja.. Jag får fråga vid tillfälle. Jag la åt Anna och Benz också... Jag glömde fråga dom också hur det gick! Kom jag på nu... *tar mig för pannan* Jösses... jag ÄR gammal!

Ellis la ett pinnspår åt mig. Gaiuja tog spåret jättebra men missade gummislangen som var gömd. Men alla andra pinnar plockade hon! =O)
Sen la Malin ett längre spår åt mig och gaija. Under tiden spåret fick ligga så kom den vita bilen... Den bilen har en fömåga att alltid dyka upp just där när man ska lägga spår... Nåja. glad i hågen och pissnödig så for jag och Gaija på spåret. första pinnen gick bra (även om jag var pissnödig). Sen liksom for gaija iväg... Hon började spåra väldigt konstigt. Jag trodde Malin skojat med oss och lagt en spetsvinkel... Men det var inget sådan. Det var ett virrvarr av hund och människospår där... Och en snitsel hittade jag på marken. Där hade ngn lindat snitseln så fint runt apporten...

Kul! Eller?

Nåja. JAg gav mig inte och vi fortsatte en liten prommis. Selade av Gaija och tog mig en pinkilink... Under tiden komn det en häst och sedan hörde ajg en massa motorcyklar... OCh jag kissade nog världens längsta kiss... Jösses. tänk om dom sett min blå-vita bak där i skogen? Nåja. Vi fortsatte lite i skogen och då såg jag äntligen en snitsel. Selade på Gaija och bad henne leta spår. Och hon hittade spåret! Så vi fortsatte spåra. I slutet fanns kampstocken. Jättekul! Och jag är glad över att hon fick den. För det var ett jobbigt spår när det ska kliva runt folk och hundar mitt i det.
Vad lärde jag mig av det då? Jooo... Jag måste nog lägga lite spår med avledning. Samt att kanske låta två gå ut spåret samtidigt. Kan kanske vara bra... Nu i veckan ska ajg lägga ett liiitet spår åt Gaija som är lagmot svårt och roligt och som hon ska klara av helt och hållet. Det blir ialla fall ingen Jokkmokktävling för oss. Det har jag beslutat. Gaija är inte i spårform ännu och krypet sitter inte. Så ajg vill i lugn och ro träna på dessa och sen får vi se vad vi hittar för tävlingar. Däremot ska jag anmäla mig till Piteå hundungdoms Lkl3. Jag vill se vad vi behöver träna mer på.

Efter spåret så for vi och inhandlade oss en hammis. Jag köpte mig en aloha och den var god. =O)

Sen återstod bara att städa. Vi tog ett raskt tag inne i klubbstuga och skurade upp golvet. Så nu skiner golvet som hundballar i månsken! =O)

Innan vi for passade jag på att fota lite.


Nato påstår att Peters kamera är superfarlig! Vi andra håller inte med... ;O)

image810

image811


Catarina och lilla Indra. Söt och väldigt lik sin mor. Gaija och Indra är halvsyskon.

image812

Ny blogg till Exzena!

Nu har jag ordnat så att lilla Exzena ska få en egen blogg. Det är så bra att ha en blogg till vaje hund. Då kan jag skriva om våra upplevelser och hur vi utvecklas. Men var för sig. Det går nog dåligt att använda Gaijas blogg till att beskriva Exzenas utveckling.

Här är hennes sida! Den är fortfarande under skapande hand så ni får ursäkta om det blir lite konstiga saker då och då. Men det är bara jag som fibblar. Oroas icke!

http://exzenas.webblogg.se/

image792

Jag har blivit FASTER!

I morse blev jag faster. Mitt hjärta är fyllt av stor lycka och glädje! Tänk... Ett litet vackert barn är fött...  Helt perfekt. Små söta tår (tio st). Tio fingrar... Små små naglar. Söta äppelkinder. Han är ju helt perfekt! Alla känslor jag fick när jag själv fick barn kom upp i kväll när jag fick se underverket. Tårar sammlas i mina ögon och jag fylls av en sådan otrolig kärlek till detta lilla barn!

Välkommen till livet Maximillian! Jag lovar att faster ska värna om dig! Tänk... Vad underbart!


Farmor.. Lite konstigt käns det att kalla min mamma för farmor. hon har ju varit momor i hela mina barns liv (14 år). Ialla fall. En mycket, mycket lycklig farmor får för första gången hålla sitt barnbarn. Ett unikt tillfälle! Max är tolv timmar på bilden.

image784Han är ljuvlig... Han är underbar. Han är perfekt! Spana in äppelkinderna!

image786


En mycket stolt och lycklig pappa! Min bästa bror jag någonsin haft!

image787


Allt är ju bara perfekt... Små, små händer... Lilla näsan... Snorrännan. *ler*

image789Mmmm... Dom luktar gott dom är små krabelurerna!

image790Men näää... Nu är han hungrig! Bäst att få komma tillbaka till mamma!

image791

Jag vill tacka Maria och Stefan för att jag och min familj fått vara så delaktiga i er underbara resa till att bli föräldrar. Jag VET att ni blir dom bästa föräldrana till Max. Äbven om det kommer stunder då man kan tvivla. Jag är också säker på att Max växer upp till en godhjärtat, modig och helt underbar liten grabb.

Lycka till i livet familjen Fabriani-Pieksma! Tänk... Nu är ni en helt riktig familj! Jag ÄLSKAR  er!

Båtsemester?

Vädergurus hade lovat fiiint väder hela helgen och en bit in på veckan.

Fredag.

Jaha... Så vi packade vår lilla båt med allt möjligt gott ochnyttigt och for i väg i fredags... Solen sken. Det var varmt coh skönt. Blåste bara lagomt lite så mygg och äckel inte flög omkring oss. Kursen låg mot Stenskär. en av de vackraste öar som finns i sverige! Ön bjuder på stenig strand till sandstrand. Allt från grovkorning sand till finmalen sand. Det är helt underbart att bada på denna ö och man kan välja vilken sidan av ön man vill bada på.

Nu går ju vår båt dåligt. Motorn är ett vrak. Kör man fortare än 6 knop så blir motorn vam och börjar koka. Så det gäller att hålla låg fart. Överfarten från stan där vi bunkrade upp med vatten tog ca fem timmar! Men det var fem timmar av njutning! Jag la mig på soldäck och njöt. Barnen satt och ritade och sedan kom dom smygande upp till mig. Vid stenarmarna utanför havsbadet träffade vi Magnus. Mange är yrkesfiskare. Han hade lilla Danne med sig. Den lilla grabben på 5 år kommer att ta efter sin pappas fiskeri! Han gråter när han inte får följa sin pappa ut och vittja näten. ;O) Det spelar ingen roll om det blåser eller stormar. Ut ska han!


Mange och Danne... Storfiskarna!

image738

Katterna verkade trivas i båten. Fast det stod rätt klart att dom tyckte att Stefan skulle behöva lite hjälp. Så dom höll sig till förarstolen. Turades om. Eller så spanade dom ut på havet och höll koll.


Banjo spanar.

image739


Fortare farsan! Fortare!

image740


Hmmm.... ?

image741


Oboy vet preciiiis hur det ska vara när man åker båt! Jag och farsan har koll på läget minsann!

image742


Oboy håller koll åt andra hållet.

image743


Det bästa man har sätter man på bordet! Banjo och Oboy håller koll åt samma håll.

image744


Gaija gjorde allt för att bara se söt ut. Mytsigt i båten tycker hon! Men helst skulle hon vilja åka i gummmibåten.

image745


Långt där ute finns Stenskär.... Dit ska VI!

image746


Väl framme vid Stenskär så åt vi lite kräm och macka och sen när det började skymma så grillade vi korv uppe på land och berättade spökhistorier. Det är bara så mysigt att sitta och berätta spökhistiorier får varandra. Se vem som blir mest rädd.... Vilket brukar bli jag då förståss. Men den här gången lyckades jag skrämma barnen. Vi hittar på historierna.

Lördag.

Vaknade till strålande sol. Men upptäckte att det var moln på väg.... Tråkigt. MEn molnen såg ut att vara snälla och inget regn i sikte. Vi tog vår vana trogen en långis med Gaija. Vi går alltid långisar på öarna. Vi följs åt hela familjen och hittar på en hel del knasigheter. =O)
Dessutom så blir vi skitnödiga. Så Stefan utsågs till toarullebäraren! Den höll han i god uppsikt över hela turen. Lustigt. men ingen blev skitnödig denna gång... ?


Toarullebäraren nummer ett.

image747


Hela familjen på tur. Denna gången gick vi på den norra delen av ön. Där har vi aldrig gått förut.

image748


Stenskär gör skäl för för sitt namn. Gaija valde en annan väg som var lättare att gå.

image749


Molnen hopar sig...

image750


Rönnskär... Man ser fyren.  Ännu mera moln. Till slut var vi inringade med moln. Moln överallt!

image751


Ingången till den norra delen av ön. Grenarna från tallen döljer stigen. Det blir som en dörr man måste igenom. Lite mystiskt och fantasikittlande. Barnen gillade det ialla fall!=O)

image752


Finland nästa...

image753


En busnödig Gaija som bara var tvungen att ställa sig framför kameran hela tiden.

image754


Havets vågor rullar in...

image755


Amanda undrar om ett bad skulle vara trevligt? Gaija påstår att bad ÄR trevligt! Emelie håller inte med...
image756


Eftersom att vi var på öns norra del och vinden var ostlig så blev det rätt lungt på västsidan. Även om det svallande in lite. Jossan, Amanda och Gaija i badet.

image757


Gaija blev lite för busig i vattnet. Så hon fick en time out.

image758


Platsliggning.

image759


Snälla! Jag har lugnat mig nu. Kan jag itne få bada en liiiten stund till?

image760


Emelie har hittat en snäcka.

image761


Och toarullen hänger med...

image763


En helt vanlig familj...

image762


Alltså..Lovar! Helt normala ungar har vi! =O)

image764


Från Stenskärs norra del mot den södra delen... Vackert!

image765

Gaija ville vara med på bild igen.

image766


Senigt, kargt men fulländat! Här finner man lugn och ro...

image767


Gaija fick den ärofulla uppgiften att ha Jossans BH på tork. Hon tog det med stort allvar och tålamod.
image768


Vill ingen leka med mig? Hunden som aldrig blir trött...

image769


Faktiskt. En vacker hund!

image770


Amanda och Gaijas största nöje. Åka båt! Gummibåtenär bäst tycker båda två.

image771


På kvällen blev det grillat med ris och grönasker till. Mums!Givetvis började det att regna när jag grillade. Men vi åt inne i båten och hade det varmt och gott. mysigt!  När vi sedan skulle gå och lägga oss. så såg vi blixtar in mot land. Åskan mullrade till några gånger också. Mycket vackert att se på måste jag säga!

Söndag.

Vi hoppades på bättre väder. Enligt sjörapporten så skulle det klarna upp på eftermiddagen. Men det gjorde aldrig det... Men det var rätt varmt. Jag, Josefin och Amanda bestämde oss för att gå till den västra sidan av ön. Där finns det helt underbara badstränder och massor med vågor! Vi tog med oss tvål, schampoo och balsam och gav oss iväg. Gaija hängde också på.

På väg till västra sidan. Vi står uppe på sanddynerna och tittar bak mot vår båt. Vår båt är den som ligger längst med bryggan.

image772


Bad på gång!

image773

Den delen som vi kallar för öken. En gång i tiden var det vatten här. Då var Stenskär uppdelad på två öar.

image774


Sanddynorna som bildats av både havet och inlandsisen är rätt höga. Högst upp på dom så går det stigar. Man får en helt underbar utsikt från dom!

image775


Äntligen! Badstranden är helt tom och öde...

image776


Gaija fick sig ett ordentligt bad. Sen blev hon så trött på att bada så hon fortsatte leka i sanden med att kullra runt en pinne i sanden.

image777


Pinnkullring. Det gäller att vara noggrann. Hela pinnen ska kullras runt i sanden tills den är full med sand. Sen springer man ner till vattnet och sköljer av den och så tillbaka igen och kullra!

image778


Stranden låg helt öde. Ingen fanns i sikte.Vi badade nakenbad och tvättade oss. Hur underbart som helst!

image779Josefin berättade att hon hade hittat ägg bland dynorna. Så när vi var färdigtvagade och frusna så gick vi tillbaka och kikade. Det var inga ägg. Det var...

image780

image781

image782

image783

Svamp!


När vi kom tillbaka till båten så bestämde vi oss för att börja fara hem. Amanda skulle ha fotbollsträning och vädret verkade inte bli bättre. Så vi packade snabbt ihop och for hem. Med sorg i hjärtat. För Stenskär är verkligen en paradisö. Men vi kommer tillbaka. Och med då en ny och bättre motor! Det käns lite obehagligt att åka så långt med en så dålig motor.... Händer det ngt så är vi rätt nödställda.

Förhoppningsvis så har vi en ny motor nästa sommar. =O(

Nu till veckan blir det ett späckat schema. Måndag och tisdag ska ägnas åt att städa hemmet. vårt hem är sorgligt eftersatt.

Tisdag blir jag faster också! HURRA! Då kommer lille Max ut... Han sitter i sätesbjudning och har blivit rätt stor. Så Maria ska få göra ett kejsarsnitt. Så nu håller vi tummarna för att allt ska bli bra! JÄTTESPÄNNANDE!

Onsdag ska vi fara och hälsa på Marianne på Frostmarkens kennel. Jag har tio kilo klass att avhämta. OCh så ska vi få kika lite försiktigt på valparna. barnen är supernyfikna på dom! Speciellt på "vår" lilla Exzena! =O)

På Torsdag börjar KENNELLÄGRET! Gissa om jag längtar? Det ska bli spännande att få umgås med en massa kunniga människor och få nya hundkompisar. Och att få jobba med Gaija då förståss!
Kennellägret håller på till Söndag. Och sen på måndag börjar barnen skolan igen... Då är hösten här...

Jag lägger ut en länk för den som är intresserad av att se hur Stenskär ser ut och för att få mer info. En sida helt klart värd att kika in på!

http://www.bottenviken.se/pitea/oar/stenskar/index.html

Bröllop! Utbildning!

image737

I gårkväll var det den stora dagen för Ingela och Janne att gifta sig!

Och vilken kväll det blev. Vädergudarna hade bestämt sig för att vara snälla och såg till att solen lyste vackert över brud och brudgumm med följe. Så otroligt vackert allt var! Vi var ute på Svensbylidja (Svensbyliden). Bröllopet förättades utomhus. Mitt i denna vackra högsommar med nyslaget hö och bruset från ån som går genom Svensbylidja.

Inga kyrkoorglar spelade för paret. Men kusinerna Andreas och Fredrik spelade och sjöng himmelskt vackert! Alla som var bjudna njöt av hela föreställningen och stod djupt andäktiga. Efter vigselakten så fick vi en välkomstdrink och två trollkarlar underhöll oss. Jösses vad duktiga dom är! Fast jag hann nog allt se deras trick. Ialla fall några. =O)

Sen blev det dags att gå in i rundlogen och äta. Vi var vrålhungriga och såg emot ngt gott att äta. Först in var brudparet. Tysnaden var total. Vi andra stod utanför och funderade vad de lyckliga tu höll på med. Plötsligt hörde man INgelas gapskratt och vi fick gå in. Hela logen hade förvandlats till en biosalong alias middagssal. Stora afficher på paret i matinestil hängde på väggarna och vid varje kuvert låg en CD skivefodral med samma tema. Innuti fodralet fanns en CD skiva med parets svensexa och möhippa. Samt en massa bilder (även på mig....hjälp!).
Ett medföljande häfte fanns också med bordsplacering och presentation av kvällens gäster. På bord fem kunde man läsa:

Veronica: barndomskompis med bruden och är totalt hundtokig.

Stefan: Båttokig herre som är gift med "Verran".

Hehe... Jag kommer nog aldrig att kunna tvätta av mig stämpeln som hundtokig. ;O)

Sedan fortsatte kvällen med en massa god mat och underhållande kusiner till Ingela. De flesta som var med på bröllopet är musikaliska och det fanns ingen karaoke så långt ögat nådde! Så otroligt SKÖNT! Jag avskyr dessa grejjer där onyktra människor ska gå upp på sen och sjunga så högt som möjligt och så illa som möjligt. Fast jag tror att de som går upp och sjunger verkligen tror att det låter så snyggt! ;O)

Vi dansade och myste och surrade med alla människor. Himmla trevlit! =O) Klockan tre gav vi upp. Vid fyra var jag i säng och sov så gott... Såååå gott så gott! Tio i nio ringde telefonen. Jag fattade inget alls. Varför ringer Linda mig en söndagsmorgon? Ja just det ja! M1!!!

JAG SKA PÅ KURS!

Tusen tack Linda för att du ringde! JAg visste ajg skulle på kurs. Hade fått ett mail men bara läst vem det varifrån. Så jag hade missat när var och hur... Jösses! Jag ÄR gammal i huvudet! Så upp ur sängen. Klä på sig. Äta lite... Och sen packa ner hunden i bilen med grejjer och så iväg...
Halv tio var jag på bruks...
Mia höll låda hela dagen och hade det inte varit för hennes underbara humor så ahde ajg somnat. JAg har ju liksom inte fått mycket sömn...

efter kursen så for täningsgänget ut och la spår. Själv så gick jag igenom lite moment med Gaija. När gänget kommit tillbaka så körde vi igenom en del av Lkl3. Gick rätt bra faktiskt men Gaija var vimsig. Säkert var det för att jag också var vimsig (av trötthet). Sen fick ajg hjälpa min uppfödare Mia med rutan. Det kändes lite lustigt att ge lite råd och stöd till sin uppfödare. Hahah! Men det är roligt att få dela med sig. =O)

Nu i kväll så har vi köpt lite presenter till Jossans bästis Rebbansch! Hon fyller tretton år idag och har fått glassbomb, hyra en film och så har ajg bakat misslyckade plättbakelser. Första gången ajg misslyckats ed dom! Men jag skyller på rötmånaden. Man ska inte baka nu...

Nä nu är det dags att gå i säng igen. I morgon bär det av med båten. Hela dagen ska vi packa och fixa och dona för avfärd. Veckan ska visst bli solig och varm. Så var ska man vara om inte ute på havet? =O)


Så nu går jag till sängs. Och drömmer om små söta valpar. Speciellt en med en vit liten tass. =O) Natti på er!

Blöt båtsemester... Och en värdsatlas på baken.

Jaaa... Jag har fått för mig att när vår båt kommer ner i vattnet så blir sommaren fin.

FEL!

Den blir blöt. Antingen på grund av att man badar mycket på grund v värmen. Eller så blir den blöt av allt regn. Det sistnämda stämmer in just nu på vår båtsemester. Allt har varit blött eller fuktigt. Jösses... Urtråkigt! Fast barnen har haft kul ändå. badat i spöregn och blåst. Stackarna är desperata! Dom behöver bada och ha kul men kommer upp ur vattnet blåa och förfrusna...

Jag ahde tänkt låta Gaija motionera i vattnet. Men vem vill ha en blöt hund i en båt? vi har ju varit sex personer i båten. Det har varit trångt och eländigt periodvis. Men vi har även haft det mysigt!

Gaija har ialla fall njutit av båtvistelsen.

Och nu till värdsatlasen.

Den finns numer på min bak. Grön, blå,röd.... Många färger har min rumpa. Och hur kan det komma sig? Jooo.. Vid bryggan i hamnen så har vi ringar ute på bommarna där man ska trä igenom linorna till båten. kliver man ut på bommarna så sjunker dom. OCh när dom sjunker så blir det ett svagt uppförslut som jag då ska ta mig uppför. När det regnar blir det halkigt... Och i går så druttade jag ner mellan bommen och bryggan. min stora bak var i vägen. Eller jag vet faktiskt inte hur jag ska tänka mig det. Hade baken varit liten så hade den kanske inte varit i vägen? Men om den varit liten kanske jag brytit lårbenshalsen? För det är just där jag slog mig som värst. Jag håller på det sista. Tur man var välbuntad! =O)

Vi får lite bilder titt som tätt av Marianne, vår uppfödare till Exzina. =O) Nu har vi en fin liten bild på Exzina där hon ligger och sover. Mätt för en liten stund... tydligen så har valparna ett hett humör. Skoj! Så ska bruksschäfrar vara! Gaija hade också ett hett humör när hon var liten. Det har hon nog fortfarande också men det är sällan som det tas fram.

Jag tar mig friheten att lägga in lilla Exzena här på bloggen. Man måste ju visa upp undervalpen! =O)

image736Foto: Marianne Bergman, uppfödare Frostmarkens Kennel.

Ser ni lilla valpmagen? Den ska jag plätta så fort jag har en chans! Tänk att öronen är så små? Och lillmunnen. Lite skrynklig! :O) Nu är det bara sju veckor kvar!

Nu under vår båtsemester så fanns det en pudelvalp ute på båtklubben. Gaija och valpen Sessan blev kompisar. Gaija avgudar valpar. hon är verkligen go med dom. Gaija ahde med sig en snörboll och försökte få valpen att leka med den. Men valpen ville inte. Hon förstod inte hur man skulle kampa. Men att springa och bli jagad var superkul! antingen så blev Gaija jagad eller så blev Sessan jagad. Gaija är väldigt försiktig när hon busar med små hudnar och valpar. Hon ser noga till att inte komma för nära och trampa på dom. Sen så är hon inte den som knuffar under lek heller. Hon har liksom en halvmeters radie till valpen. Superbra när lilla Exzena kommer hem! Då behöver jag inte vara orolig för att Gaija ska knosa henne. =O)

I kväll ska jag och Gubben på bröllopp! Inela och Janne ska bli ett äkta par. *funderar* Är man ett oäkta par om man inte är gift? Och hur är man om man är oäkta? Ska bli skoj att få träffa lite folk och prata lite annat än hund. Fast ajg vet hur det är... Till slut har man hittat ngn hundmänniska och sen är det kört.

Ha en bra dag!