På utflykt med Morre.

Idag har vi haft en riktigt myspysdag! Jag och Gaija har varit med Eva-Lena och Morre till Ögletjärn. Där har vi grillat korv, ätit bullar och mackor och haft en helt underbar dag!

31230-67

Där borta... Långt därborta är vår grillplats. Den ligger just vid skogsbrynet.

31230-68
Morre bär på veden... Duktig flicka! Veden är egenhändigt stulen från grillplatsen utanför min bostadsrätt. Men för att vara en ärlig människa så ska min man återställa förlusten med torr och fin ved. Spillbitar från jobbet som ändå ska eldas upp.

31230-69
Elden.. Den tog sig. men den var inte speciellt torr och fin. Hmmm?

31230-72
Till slut kunde jag och Eva-Lena njuta av korvgrillning. Hudnarna var helt absorberade av all korgrillningslukt. Morre trodde hela tiden att det skulle vankas korv. Hon hade krovvakt. Gaija försåg sig med lite pinnar och städade isen. Min ketchupflaksa gick sönder och det rann ut lite på isen... till Gaijas förtjusning!

31230-75 
Koruppletning i skogen... Morre körde med att först kolla in vart Gaija hittade korven. Sen gick hon och letade upp sin egen korv. Anledningen till det var....


31230-74
...att Gaija inhalerade sin korvbit. Inte en chans att Morre kunde förse sig med en krovbit upphittad av Gaija. Så allt jobb var förgäves. Platsen där Gaija hittade sin korv kallas numera för "återvinningen". Man kan faktiskt äta en hel krovbit två gånger om man är nog glupsk.

31230-7131230-70

Hmmm... Mindre lyckade bilder. Det blev liksom silluetter. Kan ngn se vem som är vem?

31230-73
Snabba ryck! Här ska det hittas godis i skogen!
Gaija hade som vanligt superbråttom för att få hitta godisbitarna först.

Tack Eva-Lena för en härlig och skön dag i sol-snö vädret. Ibland snöade det...Ibland var det sol och ibland var det både ocks... Lite Aprillväder faktiskt.

Sen vill ajg gratta min älskade Gaija på hennes 10 månadersdag! Hon blir tio månader idag! grattis älskade lilla gumman!

I love you!

Ett blått ishav.

Havet kan tydligen vara blått på vintern också...
Vi tog oss en tur till Gläntan (igen) och njöt av vårsolen. Tyvärr blåste det väldigt kallt så vi var bara ute i en och en halv timme. Men vi njöt! Oj så vi njöt! Hundarna busade och hade en massa hyss för sig...  I alla fall Gaija hade det.

31230-66 
Typiskt Lona! Ligger och solar sig... på den blåa isen.


31230-65 
Min vackra, vackra Gaija...


31230-64 
Gaija njuter av solen...


31230-63 
Min vackra, vackra Lona...


31230-62 
Gaija i hysstagen! Hon ahr stulit min mössa. Så går det när man ligger ner på isen flr att få snygga bilder. Hehe...


31230-61 
Bästisarna. Faktiskt så ahr jag inte arrangerat fotot. Det gjorde dom så bra själva.


31230-60  
En glaciaär? Näää... Bara en spricka i isen...


31230-59 
Natuern är kanske den bästa skulptören. tycker jag i alla fall.


31230-58 
En vinge från en ängel?


31230-57 
Någonstans där borta ligger Finland.


31230-56 
På span, hela dan...


31230-55 
Hmmm..Kan dom då inget annat än att ligga eller sitta? Mna börjar fundera...

Carpe Diem.

Jag fångade dagen i dag.
Ofta är den på flykt.
Då gäller det att fånga dagen i en utflykt.
Så det gjorde ajg.
Packade min lunch och ut i skogen for vi!

Se här...


31230-44

Början på promenaden. Vi följer ett skidspår/upptrampad stig...

31230-45

Så kom vi till slut till den "jättestorastorajättestenen". Där bad jag hudnarna att hoppa upp på stenen. Vilket var klart jobbigt. Men det gick!

31230-46

Väl uppe på stenen hade mina tjejer en underbar utsikt över hela Ögletjärn. Själv hade jag en underbar uppsikt över mina hundar.

31230-47

Gaija vill ha Lonas pinne. Helst vill hon ha alla pinnar i skogen. Men det får hon  inte.

31230-48

Posera kan hon, min lilla Gaija... Tyvärr tittade hon bort. Som vanligt. Hon har så bråttom! Med allt!

31230-49

Äntligen! Lonas pinne i Gaijas mun! Det krävs list och mod att ta den!

31230-50

Dax för återbäring tycker Lona...

31230-51

Och sen kan man sola sig i glansen...

31230-52

När allt fika var slut, alla äpplen uppätna och alla mackor spårlöst borta så var det dags att återvända hem.

31230-53

Solen lyste från en helt molnfri himmel. Det kändes som att vara i himmelen!

31230-54

Äntligen hemma i trygghet. Dagen är fortfarande vid liv och även vi. Inga spännande skaer hände förutom att skidåkarefarbrorn (en väldigt snäll farbror) åkte över tjärnen. Då blev det liv i luckan. Annars blev vi bara störda av lite fågelkvitter och avlägset brummande av skoter.
Lungt och fridfullt!

Precis som en fångad dag ska vara!


Gaija löper!

Äntligen! Äntligen är hon stora damen numera! Hon löper så det står härliga till! Men hon verkar inte vara speciellt brydd av det. Samma vanliga underbara och snälla lilla gaija. Hon är inte heller brydd av att städa efter sig... *suckar djupt* Så det blir till att ha tikskydd på henne i fortsättningen. Det går bara inte att ha tre barn och deras kompisar springandes här hemma i allt detta blodbad. Lona ser däremot besvärad ut av allt blod. hon går och försöker städa så gott det går. Ser äcklad ut och tittar förebrående på Gaija. OCh gaija hon ser bara såååå oskyldig ut. till slut så går Lona och slickar bakom gaijas rumpa.- liksom för att påminna henne om att städa efter sig.
*äckligt*

Idag ahr vi varit och åkt pulka i "Grobban" i Öjebyn.Ett underbart ställe där det en gång varit ett sandtag. Men dom nu sakta håller på att växa igen. Ett utmärkt ställe att åka pulka på för barn. Och i dag var det perfekt. Ingen var där! Vi var helt ensamma! Så hudnarna fick också springa lösa.

Som vanligt blev lona överentusiastisk. Eller vad man nu kan kalla det. Som istället för att försiktigt ta tag i ngt av barnens armar så BITER hon allt hon kan! Så det blev att koppla henne till slut.
Lilla underbara Gaija hon sprang där bredvid madrassen som barnen åkte på. en gång kom hon i vägen och sedan dess så håller hon sig undan. Sen tjuvar hon mössor och vantar (har hon lärt sig det av Lona måntro?) från barnen. Hon är sååå försiktig att dom inte ens märker att hon tagit ngt!
Bra med motion är ialla fall vad hundarna och barnen fick. Jag satt i godan ro och läste i Hundsport jag... tills alla barn och hudnar plötsligt var borta. Det blev märkvärdigt tyst omkring nejderna. Hmmmm? Barnen hade hittat en övergiven stuga och lekte att dom "bodde" där på bron. Hundarna var vargar som var tama. Och dom lekte med i leken tydligen. Hehe... Fast det blev snabbt tama hundar när jag ropade att det var dax för fika. Och de föräldralösa barnen som var sååå hungriga sprang nästan lika snabbt som de hungriga vargarna.
Oj så kul vi hade!

Nu sover hundarna och är helt utslagna efter kvällens sista promenad. Snart dax för mig också.  Min nacke tycker INTE om att åka madrass... Men härligt hade vi! I morgon står Gläntan på programmet. Få se om det händer ngt kul då?
Ska försöka laga kamerans batterilock i kväll. Därför finns det inga nya bilder att uppdatera med. *surar*