Sista båthelgen...

Med sorg i hjärtat var vi ut för sista gången i år... Vi har fullt upp nu några helger framöver och då hinner vi inte vara i båten. Det är födelsedagskalas (brorsan fyller 40, fyyyyy vad gammal han är!), kennelträff,grillfest, kalas, tväingar osv... Så nu är det dags att dra upp båten.

Men vi var då ut förre helgen ialla fall. Josefin var överlycklig för hon fick ha en kompis med sig. OCh Kompisen var en jätteduktig tjej. hon är van vid att bo trång. Dom är sex syskon i familjen. Och dom har har stora hundar. Så allt gick då så bra. Fast vi bodde trångt. Stefan fick bo under kapellet med hundarna och vi sov i ruffen. Det var snarkfritt! Oj så gott vi sov!

Hundarna då? Jo dom mådde så gott så gott. Lona var i höglöpen men det löste vi enkelt med att ha en hundtrosa på henne inne i båten. Eftersom att hundarna vistas på dynor och vi har heltäckningsmatta i båten så känns det rätt bra att skydda allting från blodet.  Nästa båt blir en båt där man inte måste gå öve sittutrymmen för att ta sig ner i båten. Det är då ett som är säkert!

Hudnarna fick simma hela helgen. Det börjar bli lite kallare ute nu och det var 15 grader varmt i vattnet. Men sånt skiter hudnarna i! Bad var det som gällde! Och lyckliga var dom! Tyvärr blåste det en del. 13 sekundmeter... Det är kuling det1 Men vi sökte lä i Mosesholmen och sedan när det lugnade ner sig lite så for vi till Svinöra. Båtklubben. Där finns ju el så vi hade elvärmaren på hela natten. Sen på söndagen så började det blåsa igen. Men då var det bara upp till 10 sekundmeter i byarna.
På söndagen så lekte hudnara jättelänge med en liten boj som det var ett snöre i. Lona lekte med bojen och gaija drog iväg med snöret. Det såg rätt lustigt ut. Gaija visste preeeeciiiiis hur hon skulle göra. Hon drog en bit, Lona sprang efter, Gaija stannade så att Lona skulle nästan få fatt den och drog sedan iväg igen. Det såg verkligen roligt ut.
Hundarna tyckte det med och lekte som två små snälla barn. Till slut hade vi publik också. Folk skrattade och applåderade åt hundarna. Och tydligen gillar dom uppmärksamhet. För dom blev bara busigare!

Och nu kommer lite bilder från helgen. Håll till godo!

31230-292


31230-291

Kuddarnas makt över hundarna. Så fort mina hudnar ahr en kudde udner huvudet så somnar dom. Bilderna är inga montge! Bara äkta vara... så här gör man får att få hundar att koppla av: Ta en kudde. Lägg den framför hundens huvud. Se till att den ligger precis under hakan. tryck lätt på huvudet så att huvudet når kudden. När hunden känner kuddkontakten så lägger hunden ner hvuudet frivilligt och sluter sina vackra bruna ögon. Lätt som en plätt!

31230-290

Hon mår nog allt bra lilla Gaija. Ligger och spanar på barn som håvar Spigg och människor som går förbi på bryggan.

31230-289

Lona gör som vanligt. Så fort hon får chansen så solar hon sig. Hon njuter av solen och värmen. Inte blir man varm heller när man har en vit tjock päls som isolerar en från värmen. Sen att man har fått bada gör ju sitt till. Lona mår så skönt så skönt...

31230-288

Våra vakthundar. Ok..ingen har väl ngn större respekt för dom när dom ligger så där. Men skäller dom så går nog ingen upp i båten. Inte frivilligt ialla fall. Fast dom skäller då bara åt andra hundar som går förbi... Så speciellt duktiga är dom ju inte på att vakta. Bara på att se vackra ut...

31230-287

En dag då det "bara" blåste ca 7 sekundmeter... Vi bryr oss itne men andra klarade inte av det. Till slut var det bara vi och tre båtar kvar i hamnen.

31230-286

Barnens favoritnöje. Skrämma kompis i båt. Ju fortare och ryckigare man kör desto högre skriker kompisen. Annars så är barnen suveränt duktiga på att hantera lilla gummibåten. Vilket är en säkerhetsfråga i våra båtar. Kan man itne köra ska man iten åka båt. Händer det ngt så måste det alltid finnas ngn som kan föra fram båten i trygghet. Så våra barn får lära sig sjövett och hur man kör båt. Mycket viktigt!
All båtkörning sker under övervakning av vuxen och med flytväst på! Och gärna med ngn hund ombord. Hunden är viktig som trygghet.

Såja. Nu är vår sista båthelg över... Med sorg i hjärtat.

Uppdatering.

Vi har ju tävlat nu i sommar. Hela två ggr!
Första var paltprovet. Vi fick ett tredje pris. Gaija fick för sig att göra ngt hon aldrig, aldrig har provat på att göra...
Hon ställde sig upp på platsliggningen och luktade runt omkring sig. Sen kikade hon på mig som om hon tänkte: OIj! Det var ju platsliggning!
Så då la hon sig igen snyggt och prydligt som om inget hade hänt. Hon totalstruntade i dom andra hundarna....
Hade vi fixat platsliggningen så hade vi fått vårt andra första pris...
Läggande under gång fick vi en tia och domaren var djupt imponerad. Snabbt och snyggt och rakt var det!

Jag blev lite småförgrymmad av detta att hon stälde sig upp så ajg anmälde gaija till flera tävlingar till. ända fram i november... ;O)

Sen efteranmälde jag mig till Älvsbyns BHK... Jag tänkte att det var nog en engångsföreteelse...
Sagt och gjort. Vi började tävlingen dåmed platsliggning. Så här såg det ut. *suckar*

31230-284

Se... Där står hon! Samma sak IGEN! Ligger ett par sekunder, reser sig, nosar runt, kikar på mig och lägger sig igen.

Jag ahr gnuggat mina geniknölar... OCh kommit fram till att hon tycker platsliggning på tävlingar är tååååkiga! Så då ser hon till att göra ngt. Men hon lägger sig igen eftersom att hon VET att hon ska ligga när jag kommer tillbaka!

Så nu ha rjag tränat tråkiga platsliggningar, tävlingsmässiga platsliggningar, platsliggningar med stärning, platsliggningar utan störning, korta platsliggningar och långa pplatsliggningar.
Hon ligger snällt och stilla. Hon störs inte av andra hundar heller...

Så nu ska vi inte tävla på ett tag. Fortsätta med platsliggningar och sen får vi väl se... Man vill ju helst inte förstöra och störa på ngn tävling men jag är rädd att det blir ngt sådant om hon gör så på nästa tävling. Håll tummarna....

Så en bild för att lugna ner mig...

31230-285

Lugn och ro.... Andas in djuuupt och koppla av! En dimmig morgon med katten Herr Oboy vid stranden. Livsnutaren som bara tar dagen som den kommer. Ngt man ska lära sig av?