Jävla skit!

Idag hade jag planerat en underbart skön promenad i det fina vintervädret. Vi har sol och bara någon minusgrad. Helt otroligt underbart! Efter att nu i dryga två dagar varit i stort sett sängbunden på grund av nacken och huvudet så längtade jag ut i dag när det var så fint!
Igår när jag var hos min sjukgymnast så fick jag akupressur itsället för akupunktur. Jag får inte nålarna när jag är så här tokdålig (lillKarros uttryck när det är överdjävligt) för då blir jag sämmre. Oh vad "skönt" det var! Ont som faaaan... Men redan där kände jag att värken lättade och jag blev mer rörlig. Idag var jag något bättre fast inte bra alls... Så sagt och gjort gjorde jag mig i ordning, fixade kameran och klädde på mig. Ett steg utanför dörren och...

PANG!!!

Jag kände när jag for i backen hur det knäcktes till i svanskotan. För nästan åtta år sedan for jag på svanskotan och den blev krossad enligt läkaren. Jag hade all världens färger på rumpan och det var så oint i flera månader efteråt att jag ville inte sitta. Jag tränade upp rumpmusklerna så effektivt att varje gång jag satt så satt jag enbart på rumpmusklerna. Gissa om den blev rätt snyg? Om än lite fläskig... Så nu ska jag träna upp mina rumpmuskler. För sitta kan jag inte. Det blev inte lika illa denna gången som förra. men då stod jag på ett par inlines... Jag gör aldrig om det kan jag lova!

min man som är snäll men även en aning trögtänkt lovade sanda kvällen innan... Bara det att han gjorde inte det. Så den härliga promenaden i solen blev inte av för mig. Min älskade men något trögtänkte man fick äran att spatsera ut i solen.Nu har han även sandat! =O) Så nu slipper jag rammla och bryta armarna också...
Och ajg har preparerat mig. Jag skulle just till att avsluta min pronaxenkur i två veckor... Jag börjar om idag med den för att förhindra att få muskelinflammation. Det räcker med att gör illa mig lite så kommer inflammationen som ett brev på posten. Även tramadol och alvedon och omeprazol står på listan. *suckar* Ännu mer medicin...

Men kanske i morgon att jag får mig en fin promenad. Om det nu inte blir snöstorm så klart. Och om jag nu kan röra mig något så när... Just nu sitter jag på mina rumpmuskler. Jag tror dom kommer att bli vältränade. =O)

Vilket drag mormor!

I onsdagaskväll for jag och Gaija till "mormor". Vi skulle ha en myskväll och proppa i oss en massa onyttigheter. Jag och min mamma brukar ha sådana kvällar. Jag tycker det är skönt att få komm ahemmifrån ibland och bara få vara själv. =O)
Sagt och gjort så for vi iväg. med släden! Skithärligt! Färden hade en distans på 4 km och då skulle vi köra inne i stan. Det är inte lätt att köra inne i stan. Tur man har en hund som verkligen är uppmärksam och kan höger/vänster, stanna, frammåt och sakta. För dom kommandona hade jag verkligen nytta av. Vi körde på gångvägen som går förbi södra hamn. Det var jättevackert men kallt. När vi väl kom till COOP så skulle vi över timmerleden. Jag fick grönt och skulle gå över med släde och hund. Då kommer en bil mot oss!

Herrejösses!!!

Han körde fort som fan och jag och Gaija fick kasta oss fram mot andra körbanan för att inte bli överkörda. Tur att gaija är snabb på att reagera. hade hon varit långsammare så hade han kört på någon av oss! IDIOT! Vi syntes väl då både jag, hunden och släden är försedda med reflexer. Sen nrä vi körde förbi Gunnars kiosk så kom det en bil med japaner. Hahah! Dom stannade och tog kort på oss. Förmodligen såg vi lite inhemska ut. Det är ju inte varje dag det körs släde på stadens gator...
Sen var det en annan bil som körde förbi oss väldigt sakta... Dom tittade och tittade. jag kände mig fånig... Sen for dom och kom tillbaka! Och tittade ännu mer!

Tll slut var vi framme hos mamma (mormor). Det hade då tagit oss ca 35 minuter att köra 4 km... Men då hade ajg stannat för trafik några gånger, släppt loss Gaija så hon kunde rasta sig några gånger och burit släden genom en gångtunnel. Men vi var varma och nöjda när vi kom fram.
När vi väl skulle hem så började det att blåsa. Från att ha varit -16 grader då vi for hemmifrån så hade det blivit -3 grader. Så det var väldigt varmt och svettigt att ta sig hem. Och vi hade motvind hela vägen. =O(
När vi kom hem och jag tog ut Zena och Gaija på kvällspink (efter midnatt) så började snön att vräka ner... Sen på torsdagen hade vi snöstorm! Mysigt värre. hudnarna trivdes i den hårda snöblåsten. Inte jag.

På lördagen var det ridhusträning för gaija. Jag ahr beslutat att hon får vara ute på Högsböle eftersom att vi har två timmar där ute och mer utrymme. Vi håller ju på att lura in lite av elitens moment och dom är så stora och yviga. Så ska man stå och härja på Grans så lär man skrämma alla där.

Jag ska nu idag ordna så jag vet vilka moment vi ska jobba med nu fram till tävlingen. De nya momenten vi har börjat med för Eliten ska få lägga sig. Hon är ju så där gaija. Man lär in, tränar och så ska hon få fundera lite över det. Sen sitter det nästan! Det blir bara lite finslipning och nötning...
Det är ju tävling snart så ni som läser får hålla tummarna så att vi får vårt tredje förstapris i trean. Jag vill gärna få LP3 med henne också. När man ändå håller på.
Sen siktar vi in oss på Eliten. Kanske vi kan få tre förstapriser där också? Det skulle vara kul.

Nästa gång jag skriver i bloggen så ska jag berätta varför jag blir gräsänka...

Håll ut! =O)

Äntligen bilder!

 
Nu när jag äntligen fått min kamera lagad så är kabeln för att föra över bilderna till datorn borta! Som jag har sökt... Överallt! Utom i emelies säng. Där låg den så snällt och bara väntade på att bli upphittad!

Så nu kära vänner... nu kommer bilder!
Håll till godo.


Jag och Sofie drog iväg till Gläntan en förmiddag. Solen lyste mellan molnen och det blåste som bara den! Och kallt var det. Men några bilder hann vi få och hudnarna njöt av att få busa. Bilderna är tagna innan vi fick mer snö.Alla på Gaija!

image980Solen! Inte varje dag man får se den?! Tala om vackert. För er som bor längre söder ut så kommer sig solen inte mycket högre upp här i Piteå i början på Januari. Vi är glada över den lilla sol vi får!

image982
Lite avis är man ju på Luddes päls när man står där ute i snålblåsten!

image983Kom och ta min pinne då! Gaija uppmanar till bus!

image984Åhhhh! nu kommer dom och tar mig!

image985Zena har svårt för att hålla sina ben på marken. Helst ska alla fyra vara i luften samtidigt.

image986Ha! Nu är det JAG som har pinnen!

image987Huvudstudie på Zena. Med pinnen i munnen så klart!

image988Zena jagar Ludde med sin pinne i munnen. Ska det inte vara tvärt om?

image989Gaija tycker att hon har roligt när Ludde är barnvakt. Då kan man busa hur mycket som helst med sin pinne utan att hon försöker sno den.

image990Havet är öppet! Början påJanuari och havet har inte fått sin vinterskrud ännu. Dagen innan blåste det in mot stranden så isen har bygg upp en vall mot havet. Innanför vallen så ligger det issörja och flyter. Man går inte långt ut på isen när det ser ut så här! Rena rama dödsfällan!

image991
Gaija njuuuter i vinden. Inte jag.. Jag frös!

image992
För någon dag sedan fick vi mer snö. Så jag tog med mig kameran för att få lite rina vinterbilder. Och det fick jag! Här springer Gaija och Zena med samma pinne i munnen. Sida vid sida som de "systrar" de är!

image995
Uppe på stora stenen. Just denna sten är välbesöt av Zena. hon gillar den skarpt! "Det är min sten". Tycks hon säga.

image996
Gaija på samma sten. Hon har snö på nosen och hon påstår att hon hittade stenen före Zena. Hon är ju äldre.

image997Visst har hon blivit stor min lilltjej. Snart är hon sex månader. emn hon är betydligt mindre än Gaija. En rätt lagom tjej. Hon växer väldigt lagomt och är stabil i kroppen. På bilden ligger hon och väntar på att Gaija ska komma så hon kan springa efter henne.

image993Naturens egna vintervalv.

image998
Pappas lilltjej! En liten busstund är rätt mysigt på kvällen efter en lång dag ute i snön. Orken är det inte heller ngt fel på!

image994

 

Rapport i snöyran.

Alltså nu mernar jag inte nyheter utan utövningen av denna trevliga hundsport Rapport. =O)

I södra Sverige rasar det just nu en storm. Här uppe tar jag och min man det med ro och far ut i skogen och leker rapport. =O)

Jag har funderat lite på hur jag ska börja med Gaija. Hon är ju lite speciell och man måste ibland vara övertydlig. Det viktiga med Gaija är att hon förstår att hon måste leta upp mottagaren. Så jag kom på att jag skickar henne till Stefan som förflyttar sig bara tio-tjugo meter åt gången. Det blir itne så mycket att springa på och hon hinner tänka lite... OCh se! Det fungerade! Enda kruxet var att hon blev skitnödig och försökte skita medans hon skulle springa tillbaka till mig. Men det löste hon med att springa ut från sträckan och skita och sen in på sträckan och så fortsätta igen. Snyggt! ;O) HUr det gick för Zena kan ni läsa på hennes Blogg!:O)

Vi gjorde fyra skick från och till varandra och hon tyckte det var hur kul som helst!

Sen ahr vi varit på ridhuset i dag och tränat. Hon var så HET! Och pep hela tiden. Gör hon så i morgon så ska jag inte träna alls. Bara vara med henne där på ridhuset på grans. Jag körde igenom henne i lite linförighet, kryp (äntligen kröp hon fyra meter i dag utan att fara upp och fara över mina fötter!), elitrutan, dumrutan, apportering med fjärr och så inkallning och lite annat krafs. Allt gick bra förutom fjärrapporteringen... Hon vimsade och jag med. Men jag vet att hon kommer att fixa det. Ska bara dela upp momenten lite mer här hemma och sen sätta ihop dom så ordnar det sig. =O)

Sååå mycket at tlära och såååå roligt! Nu ser jag fram emot att få tävla snart. fortsätter det så här så är vi klara för Eliten i mars. =O)

Aktiv helg.

Nu ÄNTLIGEN har ridhusträningnen börjat!

I lördags så var vi till Höglandsnäs. Där fjollade jag runt med Gaija och kände lite på våra kunskaper. Jösses så taggad hon var! Det var så taggat att hon blev vimsig!

Först körde jag lite linförighet och fritt följ. Det funkar bra förutom att hon hade så mycket i skallen att hon glömde bort mig då och då...
Sen så var det rutan och jag testade elitens ruta. den kan hon rätt bra. lite mer jobb med att springa diret på kommando från konen till rutan. Men det var ju ett tag sedan vi jobbade med elitens ruta.
Sen blev det lite hopp över hinder med metallapportering. Lite bus och så körde ajg några inkallningar som var vimsiga..
Vi testade även apportering med dirigering. Jag använde mig bara av en kon och en apport. HOn fattade till sist vad ajg ville och då funkade det bra både åt höger och vänster! Hurra!

På söndag var vi till grans ridhus. Jättemåååånga var där... Haha! Det var ajg och stefan med våra hundar och så kom Linda med Cuta. Fast det blev en bra träning. Hon var betydligt mer koncentrerad och funkade jättebra!

Sen har vi kört lite släde också gaija och jag. problemet var bara snöskottningen. Dom hade plogat så bra så att vägen hade tinat fram. Och på andra ställen så hade dom sandat så ordentligt att det inte gick att dra släden där. Så ajg fick bära eländet tills vi kom till skogsvägarna. Där dom cokså hade plogat jättebra. *suck*
Snart så har skotrearna gjort jobbet åt mig så snart kan vi köra i skogen. tack o lov. bara nu inte all vår underbara snö smälter bort. För i dag är det plusgrader. i går var det ner till -16.

Datorn är död.

tyvärr drog datorn sin sista suck nu strax efter nyåret. den ville inte mer. Så nu är den på återupplivning. vi får se om dom får igång den med konstgjord andning.

Även om nu datorn är död så är inte vi det. ;O) Här jobbas det på. Äntligen har det kommit lite nsö och vi kan köra släden igen. Så nu börjar vi om med kondisen. Jag och gaija har blivit lite julfeta. Mest fet är jag. Gaija kan vi skylla på skendräktigheten. Hon har inte gått upp viktmässigt men muskelmassan har gått ner och fettmängden har ökat. Men det ska vi råda bot på!

igår (onsdag) så tog jag fram släden och selade på gaija. lilla Zena fick springa lös. när vi kom till vägar där bilar kunde komma så spände jag fast henne bredvid Gaija för att hålla henne i koppel vid släden var inte att tänka på!
Väl vid gaija var hon som en dröm. så nu har hon lärt sig att gå på gaijas vänstra sida och springa bredvid. I sakta trav. eller så går hon. Detta handlar ju bara om korta sträckor men hon lär sig att vara framför släden ialla fall. Annars så har hon sprungit lös och fårr röra på sig i sin egen takt. vilket alltid är dubbelt så fort motför gaija... hmmm....

Gaija har jag börjat jobba med lydnadsmässigt också. Hon känns jättefin! Så nu till helgen bär det av till ridhuset för träning! Först lördag i Höglandsnäs. Och sen på söndag på grans. zena ska också få följa och få jobba med det vi har börjat med hemma. Att hitta fotpositionen och inkallning och kontakt. sen ska ajg börja med rutan också. Gaija ska få börja jobba med elitmomenten och så ska vi ruska igång trean också ordentligt. det ska verkligen bli skoj! =O)

Jag ska försöka uppdatera bloggen men det blir lite si och så eftersom att jag bara skriver från andras datorer. Men snart hoppas ajg att vi har tillbaka vår gammla goding som ny igen. ett nytt minne behöver den då den haft lite galloperande alzheimer nu ett tag... den ahr stängt sidor av sig själv, stängt av hela sig själv eller så har den liksom bara fastnat i en tankebana och inte tagit sig loss.

Datorer är betydligt besvärligare än hundar!