Tävlingslydnadskursen 4.

Såja... Nu har vi kommit till kursen också... ;O)

I torsdags hade vi alltså vår tävlingslydnadskurs med Anneli... Hon med falkögonen..Hon ser ALLT! Jag lovar!
Vi fick börja med en platsliggning som funkade kanon för mig och gaija. Hon la haka i backen ett par gånger.. Fick massor med berömm då. =O) Hon tror verkligen fortfarande att det är en avkopplingsstund. Sen blev det tandvisning. Vissa här på bloggen har liksom gömt det momentet... Ändå har jag ju en hund till som AlDRIG skulle gå med på att ngn kikade på hennes tänder! Nåja... Vad har man att frukta från gaija? Inget! Hon till och med lyfte på hakan för att Annelie skulle kunna kika på gaddarna. Hon såg bara glad ut att ngn ville "gosa" med henne.

Sen fick vi gå en och en och visa vad vi tränat på under veckan. Jag kör ju liksom dagligen med liiite positionsövningar. Och det lönar sig. Jag har en hund som är duktig på det nu.

Friaföljet. Går väl så där... Det är mitt fel. För gaija försöker verkligen. men dumma, dumma jag... Jag gör konstiga saker hela tiden. Som tex så har jag fått för mig att vi ALLTID måste starta fria följet med att hon sitter rätt i position... Va? Varför? Man kan ju faktiskt dela upp momenten. Anneli säger ju det VARJE gång vi är på kursen... 
Sen har jag får ngn konstig ide (typ som vid inkallningen då jag flyttade ett steg åt sidan) att jag ska svänga åt vänster när vi gör helt om... Ehhhh... Så gjorde jag med min Collie. för 20 år sedan. Så har jag ALDRIG tränat Lona! varför börjar jag göra så med Gaija? Alla tycker det ser lustigt ut också...*surar* det blir en väääldigt konstig helomvändning.

Ställande under gång. Nu har vi kommit så långt att jag inte behöver ha handtecken. Jag saktar bara in och liksom låter handen sjunka ner lite . Så vi är på god väg att ha det färdigt snart. =O)

Hopp över hinder. Funkar kanon... Men jag vill till på att starta henne.

Läggande under gång. Nu var Gaija lite trött när vi skulle köra det. Så hon segade sig ner. Så vi gjorde det bara en gång. Man även där har ajg slutat med handtecken. det är lustigt med gaija. Honlisom visar mig när hon inte behöver handtecken mer. svårt att beskriva. Men jag märker att hon lägger sig bättre utan handtecken. Samma med ståendet. Lustig hund... ;O)

Summa summarum. Läxan som jag har nu är:
¤Inte starta Gaija i hoppet.
¤Vända åt höger när jag gör helt om.
¤När jag kör igång Gaija så ska det vara kort och koncist. Inte låta henne få tag om leksaken. Snabba ryck!
¤Dela upp momenten. Ta positioner för sig och fria följet för sig. Hon vet ju vad fot är...
¤Beröm efter Stanna och Läggande under gång.Då ska jag gå tillbaka och berömma hunden och sekunde efteråt kasta leksak bakåt.

I morgon ska jag träna i Rosvik. Få se hur det går? ;O)

Träningsdagbok 4.

Jag har ännu en gång varit lat och inte skrivit när jag tränat med gaija.. så nu blir det en sammanfattning i stället.

Vi tränade i söndags i ridhuset. Först började vi med hopp över hinder. Lilla tjejn har verkligen förstått det här med hopp över hinder. Så vi kör på nu mer tävlingsmässigt. Men jag varvar med roliga bushopp också. Det ska ju vara roligt! =O)
Tränade lite positioner också. Och då kom jag på att hon bara älskar sidoförflyttningar åt höger!?
Jaha... hon går som en liten söt krabba åt höger... Hur många steg jag än tar (povade med fem steg och det gick galant). Helt plötsligt så känns positionerna mycket roligare att träna på för mig. Och då blir det roligare med det samma för Gaija... För hennes matte blir lite busigare. ;O)
Fria följet går rätt bra nu också. Hon är lite fladdrig men till det återkommer jag senare...
inkallningen är fortfarande en dröm. Hon gör helt perfekta inkallningar! Och mina konstiga sidostegsförflyttningar har ajg helt slutat med!
Jag vill bara förtydliga att när jag tränar med Gaija så vilar vi rätt mycket. Och busar. Så sammanlagda träningstiden blir inte så mycket. Men vi har däremot jättekul tillsammans. Och det är viktigast. Vi älskar att ta pauser och få krypa ihop med varandra..nära...nära... Hur många upplever sådant vid träning? =O)

Ialla fall.. När träningtiden var slut så fanns det inga som skulle träna skydd. Så jag och Eva-Lena fortsatte en liten stund till. Jag beslöt mig för att träna platsliggning utan störning. Ingen risk att det kommer en fågel eller fjäril där inne. Och inga andra synretningar heller för den delen. Så ajg körde en lååååång platsliggning. gissa vad min tjej fick för sig?
Jooo... platsliggning är en stund då man ska vila, ta det lungt och koppla av. Så det fick önskad effekt. Hon är ju så pass självständig att hon inte behöver vara i min närhet för att koppla av. Och det märks på platsliggningen. =O)

Vi har anmält oss till tävling den 19/5... Hoppas vi vinner rubbet.

Hahahaha! Nädå... Det ska bli skoj att få tävla. Vi ska ha kul och behöver jag så kommer jag att se till att vinna vadslagning om vem som får mest dubbelkommandon på tävlingen. Eller så blir vi diskade för att vi börjar leka eller nåt sånt... Jag tar mycket lätt på tävlingen. Vi ska ut och ha skoj. Få lite träning i tävling, det är allt. Så nu är vi anmälda och allt. Jag ser verkligen fram emot att få se hur långt vi kommit! =O)

Puss på dig älskade Gaija!  =O)

Tävlingslydnadskursen. 3.

Jag ahr varit lat. Jag erkänner det! För jag ahr faktiskt tränat med gaija två gånger till sedan sist. Första gången så regnade och snöade det. Jag hade glasögon på mig och såg ingenting. Så jag blev lite irriterad vöer det. gaija är som en radar och kännde på sig min irritation. så vi la av med tränignen direkt jag såg det. Ingen ide att träna om man är på dåligt humör.

Andra gången gick det betydligt bättre. Då for vi ut till Pite Bk och tränade.Hunddagis finns ju där så jag fick lite bra störningar under platsliggningen. Hundar som skällde osv. vi tränade även lite hopp över hinder också. funkar kanon med lilltjejen. Hon tycker bara det är sååå roligt att få hoppa! Hon tar sats och liksom seglar över hindret med typ tre decimeter luft mellan henne och hindret.
Vi tränade även lite transporter också. OCh jag kännde att hon börjar förstå vad det handlar om. Jag håller kort koppel så hon inte tappar positionen och det ska jag fortsätta med ett tag till. Samt positioner.

Sen i går kväll så var ajg lite trött och öm i ryggen. Sist vi hade kurs så ville kroppen ge upp. Jag hade gruvligt ont... Men i dag så såg jag till att jag satt lite mer och det gick bättre.
Men det svåra är ju att röra på sig och det blir lite jobbigt att jobba upp gaija ibland när det gör ont. Så jag var nog så försiktig med henne i böärjan (läs tråkig). Så honh gick där och såg tråkig ut hon med. Men sen kom vi igång och tränade på friskt. Fast lika bra som när vi tränar privat är det ju inte. ;O)

Transporter: Gick väl något så när... Som jag sa tidigare så måste vi träna på positionerna och jag måste tänka på vart mina FÖTTER är! OCh vilka fötter jag startar och slutar med...Hmmm.. tänk att det är så svårt? Sen måst ejag också komma ihåg att ge ordentligt med berömm när hon verkligen är duktig. Och att i nte babbla. fast babblandet har ajg ju dragit ner på rätt mycket. Men ännu mer kanske är bättre...

Positioner: Det gick hyfsat. Men jag har inte tränat det lika mycket som tidigare då vi har mer grejjer att träna på... Men det lovar ajg att det ska det bli ändrigng på. vi ska börja köra lite positioner innan vi går ut på promenad... Lite rutiner gör att man lättare kommer ihåg sånt.

Inkallning: Inga problem. Hon är som en liten ängel. Kom snyggt in i position också. =O)

Ställande under gång: Vi har ju inte tränat så speciellt mycket på det. så det blev ju ingen större uppvisning. Anneli vill att jag använder vänster hand för att stoppa upp henne. så då gör jag det. Lydig som jag är.

Platsliggning: Funkar kanon. Hon hade en kompis som gärna ville gnälla och skälla bredvid sig. mcyket spännande men hon låg kvar. Och jag gav berömm! Jag håller korta avstånd fortfarande på grund av att jag vill behålla tryggheten under platsliggningen. Men jag har börjat märka att hon liksom lägger sig ner och vill koppla av. Vilket är en bra sak. Då vet hon att det är ett tryggt och trevligt ställe att vara på. 


 I morgonkväll ska jag fara till en fotbollsplan och träna. Det är lite torrare där och jag slipper ha bilar som far runt oss udner träningen. det är ju nog så spännande. Just nu är det svårt att hitta bra träningsplatser. I snön går det inte att vara. Jag orkar itne gå i djupsnö... Och parkeringsplatserna är ju skitiga och fulla av lekande och cyklande barn. nog så mycket störning där.

Träningsdagbok 3.

I dag har vi varit i Rosvik hos farmor. =O) Massor med mat ahr det blivit. Även hudnarna fick smaka lite av farkors otroligt goda mat. Tur man har hund efter en sådan matfrossa! Jag och Stefan tog oss en skön promenad. Och jag hade ju tänkt träna lite också. Så då gick vi ner till hmnen och fotbollsplanen där. den var nästintill upptinad och det var skönt att röra sig på ytor som inte är halkiga.

Jag förstår nu att gaija behöver en liten uppvärmning inna vi börjar träna. Jag körede ett uppvärmingspass med henne och sen drog vi igång. Hon sköter sig fint lilltösen. Det är ju jag som shabblat till det hela tiden. ;O) Så nu försökte jag verkligen att göra som Anneli säger att ajg ska göra... och se! Det funkar1 Inte prata utan bara berömma när hunden går jättebra. Gaija blev till slut så speedad att hon tror att hon ska springa framför mig. Men hellre en glad hund som ligger lite före och behöver dämpas än en hund som går bakom och drar tassarna efter sig! Det är lätt att få henne i psoition igen också. Så det är verkligen inga problem. 
Jag är också mer noggrann på att låta henne förstå vad jag säger. Jag försöker verkligen tänka på att inte säga fot och börja gå på en gång utan jag låter Gaija få koppla ihop vad hon ska göra.

Position. Dom tränar jag itnemycket på nu. Det blir lite uppvärmning med dom. Samt att ajg kan få Gaija att lugna ner sig lite med dom. Hon fokuserar mer på mig när jag kör en position med henne. Annars så har vi gått över till transportsträckorna...

Transport. Jag har lite problem med att få henne att gå exakt bredvid mitt knä. Hon vill gärna kolla om ajg har ngt spännande bakom ryggen. i höger hand eller framför mig. Så belöningarna får alltid komma från vänster hand och sida. Vinklarna går rätt bra. Men det finns en hel del att jobba på. Jag ska i fortsättningen också ha kort koppel på henne. Så hon lär in precis vart hon ska vara. Jag tror att misslyckas hon inte utan får hjälp att vara på rätt ställe så går det fortare för henne att förstå.

Platsliggning. Gaija ligger som en liten ängel. Även med störning. Stefan stod längst bort på plan och tittade. Så jag bad honom komma närmare. Gaija fokuserade på dom men klev aldrig upp. Jag stod rätt nära i den händelse att hon skulle visa ngt. Men hon låg där så fint och lungt. Man blir varm om hjärtat!

Inkallning. Går super! Idag ahr jag tänkt på att INTE stiga åt sidan. och det behöver jag ju ine. jag kan lite på att Gaija kommer och sätter sig bredvid mig. Jag har inte heller visat ngt med handen utan hon har fått sätta sig i rätt position själv. Gick UTMÄRKT! Hon håller mycket hög fart men lyckas alltid bromsa in så gruset sprutar. Sen sladdar hon in vid min sida. Och allt sker med MYCKET STOR GLÄDJE!

Läggande under gång. Idag tog jag bort godiset och handhjälpen jag använt för att hon ska lägga sig snabbt. Det behövs inte längre. Hon lägger sig mycket rakare och lika fort bara jag stannar lite lätt och säger ligg. Så snart kanske jag kan träna bort halvhalten också? Men först vill ajg att det hela sitter jättebra först med läggandet.

Stående under gång. Jag gjorde bort mig. Var själv lite förvirrad då ajg kom på att jag INTE ska ha koppel på Gaija under ståendet. Hon ville liksom bara följa med när jag hade på det. När jag tog av det så stannade hon snällt när ajg höll handen framför nosen på henne.

Såja... det var nog allt vi tränade i dag. Förutom en tandeminkallning. Både Lona och Gaija skulle komma på inkallning. ser lite kul ut. Gaija startar före Lona och är alltid först fram. Lona kommer efter i god fart hon med men med mera värdighet. Anledningen till attjag tränar inkallning är att ajg en dag ska kunna få dom att komma var för sig när ajg kallar in med namn och båda på en gång när jag bara ropar HIT. Ganska praktiskt att göra så ifall jag bara vill att en hund ska komma. <Men först inna jag börjar mixtra allt för mycket vill jag att gaija ska vara 100% trygg i sin inkallning.
Tävlingslydnadskursen.2.

Den här gången fick vi träna platsliggning det första vi gjorde. Det gick bra. gaija ligger tyst och stilla och fokuserar rätt mcyket på mig. Kikar runt lite men vet att hon ska ligga kvar. Jag tror hon har det lite småmysigt där hon ligger. Kunna kika på allt annat runt om i lugn och ro. Och få filosofera. Hon är ju en liten tänkare....

Sedan när vi fixat platsliggningen och f¨ått en hel drös med bra tips och grejjer så fick vi gå en och en och visa upp vad vi tränat på under veckan som gått.
Det var verkligen ngt som ajg uppskattade!Men ser andras fel och brister. Ngt man kan lära sig av. Sen så får man själv kursledarens odelade uppmärksamhet. Man får testa hennes råd och får 100% hjälp! Och hon ser med sina falkögon ALLT! Inget går att smyga med... Hehe...

Jag har fått rådet att vara glad och berömma men också att vara tyst. Jag pratar för mycket under transporterna. Så det måste jag tänka på. OCh att berömma men inte för mycket och ändå kunna dra upp min lilal filosoa då och då. Undrar varför hon väljer att vara så just på kursen? För när vi tränar i ridhuset så är det anra bullar. Och hemma också. Jag skulle nog tro att det beror på att hon är trygg i ridhuset och hemma runt omkring där vi brukar träna. Så jag ska nog fara iväg till ngn parkering också och träna. Jag har trott att det räckt med att träna på olika platser i mitt närområde. Men det är itne tillräckligt för lilla damen.

Efter fikat så fick vi testa inkallning. Hehe. det gick jättebra! men jag gör ngt jag aldrig reflekterat över tidigare. När Gaija kommer till min sida så tar jag ett steg åt sidan. Sen behöver jag nog inte vara så noga med hjälperna och få henne i rätt position. Hon kan det där rätt bra. Bara små försiktiga hjälper. Inget annat. OCh INGA steg åt sidan! Bra att få veta. Det är ju en sak som ajg helt ovetandes har gjort... tänk vilka dåliga grejjer man kan träna in! Jag är jätteglad över att få den hjälp jag får på kursen.

Sedan fick vi testa ställande under gång. Jag körde den variant jag testat med förut på gaija. att säga stanna och stoppa henne med höger hand och sen ta några steg från henne. Jag fick rådet att inte gå så många steg ännu utan bara stanna kvar framför tills hon stannar snabbt och på en gång. Så det ska jag göra i fortsättningen också. Tills hon förstår. Sen ökar jag på med stegen. Jag får inte gå för fort fram!

Så läxa till nästa gång blir:

Öva mer på transproterna.
Ge berömm men inte hela tiden.
Inte ha för bråttom när jag gett ett kommando utan låta Gaija komma på vad hon ska göra. Innom rimmlig tid då förståss.
Inte stiga åt sidan vid inkallning och bara små hjälper.
Inte gå för långt vid ställande under gång. Se till att hon stannar snabbt.

Så nu är det bara att jobba på! Min planering är att jobba ungefär varannan dag med Gaija. Så i morgon blir det nog träning. Samt att jag ska passa på när vi far till Farmor med att träna lite också på fredag. Ett nytt ställe...

I måndagskväll klämde Stefan stackars gaijas svans i dörren... Men vi hade tur. Huden sprack upp men hon vekar inte ha några som helst problem med svansen. Hon ömmar itne och verkar inte bry sig alls om den. Idag la jag om såret och jag böjde lite på svansen där hon blivit klämd. Det gick bra. Hon är inte heller svullen. Så nu har hon en konstig svans med en toarulle längst ut. Ser lite lustigt ut.

31230-86
Ser lite underligt ut... Men praktiskt! tack amma för tipset med toarullar! funkar kanon! Och Gaija är som vanligt världens bästa på att ligga still vid omläggnianr. Bättre hund kan man inte ha!Oboy hälsar...

Att nu är våren kommen! Han har sjungit sin vårserenad för grannkatten Tizzla. Men hon gjorde som vanligt. Först nonchalerade hon honom. Sen fick han en rak höger...
Stackars Oboy! Men han är snygg! I snitt nya halsband.
31230-8531230-8431230-83
Sitter här och poserar inför kameran.


Träningsdagbok 2.

I gårkväll var jag och Eva-lena med hudnarna i ridhuset och tränade. Blev nog en toppenkväll för både mig och Eva-Lena. För hudnarna var det en toppen, toppenkväll!

Gaija var helt speedad! JAg kunde inte använda ngn leksak för då blev hon så till sig att hon bara pepe. Ngt jag itne vill lära in. Så det blev godis och mycket muntligt berömm för hennes de.

Position. Positionerna har blivit mycket bättre nu. Det går frammåt. Verkligen roligt! PHon vill fortfarande svänga ut rumpan till vänster när hon ska sitta. men hon verkar ha förstått att hon har en rumpa. Alltid ngt!? Jag måste träna mig själv att belöna henne utåt och vänster. Då drar hon in lillrumpan. Men mer träning behövs innan det sitter. Som det känns nu så håller vi verkligen på att få till det hela. Hon är mycket, mycket uppmärksam på mig är vi tränar. Fokuserar på mig och inte på några andra hudnar. Det känns verkligenhärligt!

Platsliggningen. Den funkar kanon! Jag ahr kört som Anneli sagt. Först korta avstånd och sedan längre. Och om jag inte ökar avståndet så ökar jag liggtiden istället. Gaija har inte försökt resa sig ngn gång! Jag fortsätter med platsliggningen och tränar på samma vis ett tag till. Så att det riktigt sitter. Ju stryggare desto bättre.

Inkallning. Inkallningarna går kanon! Hon är otroligt snabb lilltjejen. Öronen viks bakåt i vinddraget. Även här märks det att man tränat på positionerna. Hon är noga med att hitta rätt plats vid mina fötter. Helst vill hon luta sig mot mig. Men det går ju inte...

Hopp över hinder. Här går det frammåt. Gaija hoppar över hindret när ajg säger hopp. Sen väntar hon lite på mig efteråt för att fortsätta bredvid min sida. Känner mig lite osäker om det är så bra? just det här med väntandet+ Är de jag eller hunden som ska komma i kapp? Ska fråga Anneli i morgon på kursen...

Läggande under gång. Gaija lägger sig snett. Ngt jag måste kolla upp. Ser inte speciellt snyggt ut. Vet inte varför hon gör så. Men jag skulle tro att hon gör det för att jag visa med handen att hon ska lägga sig. Ett moment JAG behöver arbeta bort.

Mera moment har vi inte tränat Gaija och jag... Men jag tycker det räcker. Viktigast är att vi har kul ihop och att Gaija anser att det är den roligaste lektimmen i världen just denna lektimme i "godishuset". Och det tror jag att hon gör. Mycket bus och stoj men även lugna vilostunder. Hon har en bra av och påknapp lilltjejen. Ngt jag uppskattar mycket. hon kan ligga och ta det lungt fast hudnar rusar förbi henne och skäller och har sig. Jag är så stolt över min GAIJA!

Träningsdagbok 1.

Jaha.. Idag skulle ajg ju träna. Så under promenaden i förmiddags så tränade jag lite under själva promenaden. Det gick rätt bra. Hon har förstått vad "FOT" är. Och platsliggningen funkar kanon också. Har tränat utan störning.

Men... Så går vi där Gaija och jag... Och gaija undersöker ngt bakom en stor snöklump... Jaja.. tänker jag... Det är nog ngt somluktar intressant. När ajg komemr till snöklumpen så ser jag min lilla prinsessa liksom trapa på en burk. Hon liksom mjölkar ur den ngt! Det är starkcider! Och den är rätt full... Nu blir Gaija också rätt full...
Hur bra går det att träna en fylllegaija? Inte så bra. Jag tänkte inte på det efteråt när jag tog henne från burken (hon blev sur för det var gott). Utan efter ett tag hade jag en väldigt uppåt hund. Hon började flamsa runt mig med sin lekboll och hoppa mot mig. Ngt hon vanligtvis aldrig gör...? Och sen börjar hon springa lite konstigt. Inkallningen var rätt underlig också. Så ajg avbryter snabbt träningen och inser att min hund bara är sååå lycklig! Hon älskar mig sååå mycket! Och hon tror att hon kan springa såååå fort! Hmmm... Helt stollig... Fast jag misstänker att det lilla vi gjorde kommer att vara en rolig minnesbild för henne.

Så går det när spriten går rakt upp i skallen tydligen.

När vi kom hem sov hon ruset av sig efter hon fått en liiten portion mat. Och nu i kväll är hon sitt gamla vanliga jag. Skönt..Men blir ju lite orolig när hudnen reagerar så där...
I morgon blir det träning i ridhuset. Det ska bli skoj. =O)Tävlingslydnadskursen.1

I Torsdags var det äntligen dags! Då började tävlingslydnadskursen. Åhhhh vad ajg har längtat! Och gruvat mig! Så orolig jag ahr varit att vi inte riktigt skulle passa in på kursen. Gaija är ju inte så gammal precis. OCh vi har ju inte heller tränat så hårt... Men vi har jobbat lite och kommit nog så långt för att trada på en allmänlydnadskurs.
Nåja.Glafd i hågen for jag dit och glad i hågen for jag hem!

Anneli som vi har är helt underbar! Först gick hon igenom lydnadsmomenten i LKL 1. Sen gick vi ut och började med att träna positioner. En mycket bra övning om än lite tradig. Gaija var en bimbo i torsdags. hon visste knappt vad sitt var och var otroligt loj och ville inte alls jobba. Men vi körde på en liten stund och busade rätt mycket.
Nu i veckan har vi hemläxa. Positioner... *pust* Men det SKA gå att få in en korrekt position utan att ha en bak som liksom alltid "råkar" fara utåt.. Gaija vill gärna svänga ut med sin lilla rumpa. Vilket jag inte gillar alls. Så vi kämpar på! Samt med kontaktarbetet ska vi jobba på med.Jag funderar på att åka ut till klubben och träna där också. Vet inte..Men hon har fått för sig att hundgårdarna utanför hunddagiset är mycket mer intressanta än mig.

Sen fick vi även prova på platsliggning. OCh där fick vi börja med att bara gå ut i hudnens koppel och träna hunden på att ligga kvar och stilla. Mycket bra! gaija var helt klart lysande. Inga problem än så länge där ialla fall. få se hur det blir när vi ökar kraven.

Jag ska träna platsliggning nu i morgon (Lördag) och dessa positioner.... Så jag avlämmnar rapport här hur det ahr gått. Samt att vi på söndag ska träna på ridhuset. Det ska vli kul att se om hon blir lika glad i träningen då? Gaija älskar att träna i ridhuset.. =O) Så det kan vara bra att hon får en genomkörare däär och kommer ihåg vad vi gjorde till på tisdag.  På tisdag har vi ju kurs igen....

Tänk vad kul man kan ha med en hund?

Ännu en ögletjärnsutflykt! *tjatigt nu va*

I dag tog jag med äldsta dottern ut till Ögletjärn. Vi hade en timeout där... Bara bråk och elände med en blivande 13 åring. Så nu är vi vänner igen. Hehe...
Vi grillade korv på en brasa gjord av blöt ved. Och åt kakor och bullar och ljög för varandra. En underbar dag!

31230-81
Emelie, Gaija och Lona. På väg till Ögletjärn. En helt fantastisk dag!
Gaija har hittat en jättelång pinne och tänkt använda den till brasan tror jag...


31230-77
Det är detta som kallas för snönos! Lona sitter och solar sig. Hon älskar att göra så här...
Nu har hon fått fräknar på nosen!


31230-76
Mammas lilla tjej! Ojojoj... Jag står och pratar med henne och hon vill helst komma till mig.
Men lillmatte har ju sagt att hon ska stanna kvar.. Svårt det där juh...

31230-80
Full fräs...

31230-79
Bästa kompisar. Så här gör dom ofta. Sätter sig nära, nära... Eller lägger sig nära, nära...

31230-78
Vi spanar åt alla håll.

Efter fyra timmar ute i finvädret och plussgrader så kom vi hem trötta och hungriga. Men gaija var pigg och fräch efter en timmas sömn. Så i kväll for vi till ridhuset och tränade. Och OJ vad allt gick bra! Gaija kan fot!!! Och läggande under gång är på frammarsh den med! Hurra! Platsliggningarna var helt suveräna också. Och Inkallningarna var som vanligt.
Vi övade hopp också. Så nu börjar hon förstå vad hopp betyder. Jag är så otroligt nöjd över min underbara lilla Gaija! Kan det bli bättre? Tror inte det...

31230-82

Stiliga kissen Herr Oboy.