Degerberget.

Idag fick jag för mig att fara upp på Degerberget med hundarna. På vår, sommar och höst finns det mycket orm där. Så jag drar mig för att fara dit då. Men nu är det garanterat ormfritt! =O)
Degerberget är ett rätt högt ber vid kusten och erbjuder en otroligt vacker utsikt! Man ser nästan till finland! ;O)


Klockan är halv ett på dagen. Solen är inte ögt över horisonten ännu. Jag är nästan högst upp på berget.

image949


Öppet hav. Vy mot Jävre. Eller man ser Bondön närmast. (söderut). Jag kan våra öar i skärgården. *ler*

image950


Både is och öppet hav. Vyn är mot vargödraget. (österut)

image951


Och nu ser det ut som att det är långt gången vinter. Vy mot Rosvik och Luleå. (norrut)

image958


Jag kämpar med att få ett endaste ett bra foto på bägge hundarna samtidigt. Med Gaija är det ingen konst.. Men med Zena! Hon rör på sig heeeela tiden! Och hon är så mammig att hon ska ju vara nära mig hela tiden. speciellt när kameran är framme. =O)

image953


Ett snyggt kort! Min vackra lilla Zena! Hon är god som guld och söt som den renaste finaste sockerfabriken som finns!

image956


Båda gulliganerna. Äntligen! Fast dom var ju bara tvugna att titta åt olika håll...

image957


Samarbete.

image959


På väg nerför berget. Gaija har hittat en annan STOR gren. Eller är det ett träd?

image960


Zena vill cokså ha...

image964


Men attans också! Gaija springer för fort!

image965


Äntligen! En bild på våran nya bil! Suprice! Det ser lite mörkt ut.. Men klockan var strax efter ett. Mitt på dagen. Så är det här uppe i norr. Det blir mörkt i skuggan. ;O)

image966


Överjävligt.

På alla sätt och vis så känns det så nu...

Först och främst så har jag både migrän och jätteproblem med nacken.Så det blir massor med konstiga mediciner. Så pigg är man ju inte.

Sen så är inte Emelie frisk ännu i halsen och bihålorna. =O(

Och nu till det värsta. Kommunal och handels har beslutat att tolka aliansens förslag. A-kassan ska sänkas till 170 kr/dag. Idag så får min man ut 680 kr/dag. Skillnaden blir enorm. Vi kommer itne att ha råd att bo kvar i vår fyra. Det får bli en billigare lägenhet och då förmodligen tre rum o kök. Barnen får dela rum. Sen så kommer vi inte att kunna åka båt mer. Vi har ju en rätt fräch bil. Förmodfligen så får vi sälja den och köpa ngt billigare alternativ. Fast vete tusan om det blir så mycket billigare med en äldre bil? Dom går ju sönder. Fast det kan nyare bilar också göra. Och då blir det dyrt!

Få se... vad mer kommer att hända? Jo! Inga tävlingr! Inte har jag råd att resa land och rike runt och tävla! Inte ens på min egnen klubb. Jag kommer inte ens att ha råd att vara med i Piteå BK. Kommer vi ens att ha råd att ha kvar våra djur? Näää.. Jag kommer inte att kunna bli av med dom! Aldrig1 Då blir jag hellre hudlös! Barnen kommer att vara tvugna att sluta med insa fritidsaktiviteter.

Middagar blir enbart förärade till helger. Det blir gröt på kvällarna (man kanske går ner i vikt? Enda fördelen). Helgmys blir ett minne blott förutom att vi kanske kan poppa popcorn.... Vatten och popcorn. Gott!;O)

Kläder... Tur att jag har köpt mig bra kängor som kan hålla i några år! för kläder blir det inte ngt nytt med! Barnen får inte växa mer...
Hårfrissan kommer heller aldrig mer att få besök av oss. Fast i och för sig. Hon har itne haft besök av oss på några år ändå...

Medicin. Jahapp! Skit i dom! Jag får väl ta mig igenom dagarna ändå. Fast om man ser på det från den posetiva sidan så har jag ju ändå så lite att göra om dagarna. För vi kommer att ha så lite kläder att det blir väldigt lite tvätt (där spar man ju in några kronor också på tvättmedel). Och mat behöver jag iten laga heller... Så då blir det väldigt lite disk. Och tv kan vi stunta i! Då behöver vi inget vardagsrum heller och då kan barnen få ta det rummet så blir det mer plats.

På tal om mat... Hundarna kommer att få gå på billigt foder. Fast om jag ändå inte kan tävla osv så behöver dom kanske inte ha ett högenergifoder... eller så behöver dom det kanske? jag kommer ju garanterat att vara ute i timtal med hundarna för att orka genom dagarna. Fast dom kan ju leva på bär i skogen. Jag med. Jag kan äta det naturen ger när vi är ute och vandrar...
Kanske jag blir så smal att jag kan ha barnens kläder till slut? Wow!

Näää... Jag mår illa... På torsdag ska Stefan fara på anställningsintervju hos vägverket. Håll tummarna! vi BEHÖVER det jobbet!

Men om inte det går... Jaha! Då jäklar i anamma! Då kör vi igång projektet som vi har planerat på nu i några år! fast det vete tusan om folk kommer att ha råd att använda sig av våra tjänster. vi lär ju inte bli ensamma precis med att bli fattiga.

Japp. Det blir ett fattigsverige och ett rikemans sverige. Lönedumpningar kan jag mycket väl tänka mig. Folk kommer ju att ta vilket jobb som helst för att slippa ha A-kassa.Då blir det enkelt att som företag dra ner på lönerna och tjäna själv en hacka.

Om jag nu får spåna lite fritt skullejag tro att vår eknommi har krachat lagomt till nästa val. Sen är moderatjävlarna borta. OCh Sossarna får bärja om att bygga upp Sverige igen. Precis som förr. Det är som i naturen. Återuppbyggnad och rasering. Födas, leva och sen dö... Och sen börjar allt om igen. Man börjar bli van. ;O)

Jösses så politisk jag blev. Men man blir bekymrad när man får höra hur folk ska ha det nu framöver... Och här sitter jag och kan iten jobba! jag sitter liksom i en rävsax. Jag VILL jobba för H-vete! Men jag kan inte! Så fort jag försöker göra ngt vettigt här hemma och få ngt gjort så blir jag som ett mosat lingon i flera dagar.

Ibland undrar man om man bara inbillar sig att man har ont. Då försöker jag göra sånt som folk gör utan att tänka på det. Jag damsuger tex. Nästa dag vet jag om (igen) att damsuga funkar itne för mig. en gång provade jag att tvätta fönsterna. Det gick bra. Tills nästa dag. Då kunde jag inte titta åt höger. Viljan finns, men orken och kroppen finns inte till förfogande.

Nästa liv ska jag bli riksdagsman. Då ska jag sitta och bestämma och vara trevlig med folk. Se till så att hlla mår bra. Hur nu det ska gå till. Man jag kanske är lite smartare i nästa liv? Hoppas det...

Nu till ngt roligare. Anledningen till att jag är så tokdålig som jag är är att Gaija och jag har rejsatrunt med vår fina släde! I flera dagar. Jaa... Vi har haft vilodagar. Igårkväll var det en helt underbar kväl. Halvmånen lyste och det var några minusgrader. Perfekt slädföre! Så jag och giaja for en rätt lång bit i maklig takt. Jag ahde tagit en Tradolan och två alvisar. OCh seniväg... Det gick ju skitbra och jag kände hur nyttigt det var med motionen! giaja njöt. Vad jag inte kände var att styret är för lågt och att jag då gör ngt med nacken som gör att jag får kräksont.
Men faktiskt. upplevelsen igårkväll vid elvatiden var helt underbar! Vi for så passlångt in i kogen att bilar inte hördes och man såg inga ljus. Drygt tre km rakt in bara for vi... Innan vi vände så satt ajg en stund på slädenoch vilade mig. Det var så vackert! Månen lyste på gran och tall. det var knäpp tyst. Stjärnorna gnistrade och glimmade och Gaija myste på med att söka pinnar som jag i blindo kastade iväg. Hon var nämligen inte på humör att vila sig. Hon ville leka.

Men just den där upplevelsen. helt ensam i mörkaskogen med månen och stjärnonra som enda sällskap... det går inte att beskriva. Det måste upplevas! =O)

Gläntan och sovande djur...

Nu i veckan for vi ut till gläntan. Vädret var absolut inte det roligaste... Vinden ven och ett lätt snärtande av snö. Men vi fick oss en prommis och några bilder blev det. Sen la batterierna av. Typiskt.

image939image940


image941


image942


image943


Rätt lungt i kväll. Zena har busat av sig med mig i kväll. Mer om det kan ni läsa på hennes blogg. Nu är hon ialla fall trött.
image945


Oboy vill helst ha sin grislampa på... den är mysig och då kan man nog allt sova gott! Han har sovit på min mage för en stund sedan och jag orkade inte ligga så längre. Han liksom bara gled ner i soffan. Snygg stil va?


image946


Banjo. Väktaren av alla datorer sover på datorbordet. myspys! Han sover gärna på huvudet.. Och så snarkar han.

image947


Gaija kan inte sova. för någon lite speciell typ har dragit ut ALLA leksaker på golvet och nu måste hon dela säng med Blåboy! Inte roligt alls!

image948

Natti alla! =O)

Min duktiga Gaija!

Jag är så in i norden stolt över min lilla tjej! Ännu en gång har hon visat framtassarna!

Av nio tävliande i lkl 3 så placerade vi oss på första plats. Och vi fick 270.5 poäng! Ändå strulade hon lite här och där.. Men roligt hade vi!

Sittande i grupp: 10
Platsliggande: 10
Frittfölj: 8      Ngt trång, s, s s sn, piper
Sättande: 10      Snyggt!
Inkallande m. ställ och lägg: 7      Sen i stå, nosar
Sändande med platsläggande och inkallande: 8.5     nosar, sniffar snö.
Apport m. hopp över hinder: 8.5     Lätt tugg
Apportering av metallföremål: 7.5     -tempo, ingång -avslut opos.
Vittringsprov och apportering: 7 tugg    
Fjärrdirigering: 9.5     -tempo liggNu ska vi bara finslipa på dom sista poängen upp till tior. Och sen blir det tävling i trean nu i februari.  Samtidigt kommer ajg att köra in de nya moenten i eliten och sen är vi klara för elittävlingarna! Hurra! Jag ahde inte tänkt tävla mer i trean.. men eftersom att vi har Lp1 och Lp2... Så varför strunta i Lp3 när vi bara behöver ett förstapris till?

Domaren gav berömm åt oss också. han tyckte vi hade gått fram massor sen tävlingen i höstas i luleå. fast vi har ju inte tränat mycket. det har ju varit mycket valpbus och sånt.. Och brinnande bilar och sjuka barn och en massa annat krafs.

Jag kan ialla fall känna mig nöjd med dagens insats. Fast det blev nog allt lite busigt i snön... ;O)
 

Tävling i morgon och jag är INTE taggad!

I morgon är det tävling.
Massor med tävling på PBK! Närmare bestämt över 120 tävlande... Och vilket slit det varit att få ihop folk! Alla ska ju liksom tävla... Eller så är dom borta. Eller så ska dom vara domare eller ngt annat... Men nu verkar det som om vi är på den säkra sidan. bara nu någon blir sjuk så... Då blir det kris!

Idag var vi ut till klubben. Jag hade inte tänkt träna men jag kände att Gaija behövde en liten uppfräschning av rutan. Hon har ju fått för sig så konstiga saker ang. rutan. Jag la ut tre rutor på olika platser och skickade henne från olika håll. Gaija var salig.. Massor med rutor att springa till! Och rätt sprang hon! Så nu känner jag att det kanske kan funka... Om inte jag nu virrar till det? Sen var det fjärren... Och den är katastrof fortfarande!

Annars så är Gaija pigg och glad. Och det verkar som att löpet ligger fortfarande en tid frammåt. Säkert lagomt till jul. Typiskt.

Näpp! Nu ska jag gå och få mig min skönhetssömn.  Gaija sover redan. Hon är kvällstrött och morgontrött. Lyllos hon. hon kliver inte upp föränn hon vill.

Håll tummarna för oss i morgon. Vi lär behöva det... Vi har ju knappt tränat ngt alls...