IKEA! Hundsläde!

I går var vi till Happis. Till IKEA!

Jag, Stefan, Johan och våra hundar drog iväg. Konstigt nog så lyckades vi gå halva IKEA innan ngt låg i vår kundvagn! Det tycker jag är rätt kul faktiskt. För ingen som vi såg som hade kundvagn hade sin vagn tom...
till slut hade vi lyckats fylla den. Det var fem täcken för 29kr/st. Två kuddar, burkar, en fin bricka och lite annat krafs. Samt toppade vi med 140 IKEApåsar. Dom där blåa ni vet... Vår avlastningsfamilj hade beställt 140 st till sin ved. Såg lite lustigt ut faktiskt. =O)

Innan vi gick in på IKEA var vi inne på djurmagasinet och beundrade deras dyra produkter. Jaaa... Jag tyckte dom var dyra! OCh sen hittade vi en jaktaffär med superbilliga kängor och andra kläder! Wow! 700 spänn för kängor som kostat 2000 kr! Och vinterkläder i jättebra kvalla! Ojojoj.. Varför ska man vara fattig och inte ha råd att köpa billigt?

Efter inköpen så for vi till en idrottsplats och där tränade jag lite med Gaija. Hon var på ett underligt och vimsigt humör. Jag vet inte... Men öronen har tycks vuxit igen på henne? Ialla fall så jobbade ajg med krypet. Det var en fin slänt att vara på så jag passade på. Men OJ vad bråttom hon har? jösses! tala om att ligga ner och springa samtidigt! Jag får nog lägga mycket tid på att få till det där krypet... Alltså inte hunden då.. eller jaaa..  Hunden också! ;O)
Undertiden jag tränade så passade Albin på att ringa och säga att han hade dömt klart och att vi kunde fara hem till honom och hämta släden. Albin finns på AktivHund. Lite lustigt att man över internet hittar det man behöver. Och allra mest på en chat. Ja alltså jag behöver inte Albin precis... utan jag behöver en släde! Och en sådan hade Albert. Den passar perfekt till mig. Släden är lätt och lagomt stor för en till två hundar. Enda kruxet är att ena meden är lite åtgången och att jag behöver fixa den lite.

Jag har i dag blästrat den med högtrycken. I början var släden grå. men nu när jag blästrat av den så är den mindre grå och får den bara lite tjärolja (guuud så gott den ska lukta sen!) så kommer den att bli finfin! Medan ska ajg fixa med lite byggband. Den är inte av men den är lite sprucken. Så om jag får lite stadga på den som kommer släden att funka i några år till. Nu har jag ngt att se fram emot till vintern! Jag som hatar vintern kommer nu att kunna njuta av sköna turer med släden. Istället för att tvingas hålla mig på vägarna så kan vi dra iväg på ngt skoterspår i skogen. Hopplahej! :O)
Tack Albin för att jag fick chansen att få mig en släde! Du är bara bäst! =O)

Sen så har jag tagit mig själv i kragen och börjat med vittringsaporteringen med Gaija.

Det tog oss en timme...

Sen förstod Gaija vad hon skulle göra. Jag satt och funderade efter ett samtal med Linda. Sen slog det mig plötsligt! Gör gör tvärt om!

Så jag la ut fyra markerade pinnar med min lukt. Tog EN luktfri apportpinne. La dom tillsammans och lät Gaija gå ut och lukta. Hon tog direkt en av pinnanrna som luktade mig... Fick godis och sen skickade jag henne igen. Hon tog ännu en som luktade mig, men hon luktade även på pinnen som var luktfri. Den struntade hon i utan fortsatte lukta av rent intresse på dom andra pinnarna.  Sen tog hon en av pinnarna som luktade mig igen och hon fick jättemycket berömm!. Tredje gången hon gick ut så tog hon upp pinnen som inte luktade. Men la ner den omedelbart för att gå till nästa pinne och lukta. Den tog hon! Massor med berömm igen. Nu var det två pinnar kvar. En med lukt och en utan lukt... Hon fick gå ut igen och hon tog rätt pinne igen!

Hade hon tagit fel så hade jag inte sagt ngt utan gjort om övningen igen.


Sen gjorde jag som ngn hade tipsat om ipå Aktivhund. Jag gömde en pinne som hade min lukt och bad henne leta. Hon letade upp den snabbt och så massor med beröm. Gjorde så två ggr till. Sen gick jag snabbt över till att ta fram alla mina luktfria pinnar och gjorde som ngn annan på Aktivhund föreslagit. Jag byggde en liten pyramid över en av mina luktande pinnar.

Gaija letade snabbt fram den luktande pinnen. Massor med berömm. Sen la jag dom luktfria pinnarna mer och mer ut från varandra. så att det blev mindre pyramidaktigt. Gaija tog alltid rätt pinne! Lättplätt tyckte hon.
Till slut hade jag tio vittringsfria pinnar och så denna stackars doftpinne på gräsmattan En bit ifrån varandra låg dom typ som på tävling. Skickade Gaija ett par ggr och hon tog ALLTID rätt pinne!

Jag tyckte det var skitenkelt... Varför har jag gruvat mig för detta?

Gaija tyckte också tydligen att det var skitenkelt. Förmodligen så slogs näsan på på en gång då jag hade flera pinnar med samma doft. Alltså det blev rätt på en gång.

Nästa gång vi tränar ska jag göra om hela proceduren. men jag ska gå igenom det snabbare. Sedan kanske jag kan träna lite mer tävlingsmässigt om hon funkar lika bra då också. Och sen mina vänner... Sen är vi klara för trean!

På lördag tävlar vi i Boden. Just nu känns det inte riktigt bra. Hennes öron är ju igenproppade. Ställandet i inkallningen funkar inte bra alls nu igen... Så jag har funderat. Jag kom fram till att jag tar en långlina på henne. Sen får ngn hålla i den och när jag kallar in och ropar STÅ! så rycker denne person i linan. Kanske hon förstår bättre då? Jaja... lite funderingar bara... Kanske ngn har ett ännu bättre tipps?

I morgon ska vi till Ulle och Lennart i Luleå. Då bjuds det på hemlagad palt! Lennart är en stor paltmakare! Han gör supergod palt! Det ska bli mumsigt! Jag och Ullis ska lägga spår åt hundarna. Det ska bli skoj att få lägga spår på ett nytt ställe. Ska se om jag hittar lite blötare mark som omväxling skull. Jag funderar påa tt lägga ett vanligt lägre spår åt henne. Ullis ska få gå ut den. Men ajg ska ha ett roligt slut i nu också. Så hon får upp en ordentlig spårmotivation. Så hennes gula snörboll som hon bara MÅSTE ha med sig ska få vara i spåret.

Näpp. Nu ska jag ner med grejjer till båten. Snart ska vi på båtsemester! Ska bli skoj! =O)

Bilder på släden kommer när jag fixat iordning den.


Kommentarer
Postat av: Redvilla´s gänget..

Hej!!
Jörgen hälsar och tackar för gratulationerna!!
Jajamen nu blir det mer träning, nu ska vi hålla tempot högt!!!..:))
HAR DU FÅTT VITTRINGEN!!!...då måste du visa, tipsa och berätta på onsdag!!..;)
Vi ses!!!..:)

Postat av: Pernilla

Palt!! Fy vad fubbigt!! Jag ääääälskar palt!! Skicka hit några är du snäll ;)

2007-07-23 @ 21:57:44
URL: http://www.labradaren.se
Postat av: Mysla

Jag var på IKEA igår och handlade NADA! Inte en endaste pryl fick jag med mig hem. Visst var jag duktig!?

2007-07-24 @ 11:59:24
URL: http://mysla.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback