Sjukgymnast och fotledsdistorsion.

Idag var det dagen för besök hos sjukgymnast. =O) Nu skulle jag få svar på om min fot behövde gips eller inte.
Svaret blev... INTE!

Haha! Alla som tjatat kan numera sluta tjata. Gips ska jag inte ha på grund av att jag ska röra foten. Vippa med den upp och ner lite försiktigt. Mycket försiktigt! Jag ska vara jätte, jätteförsiktig med hel foten!  Anlednignen är att den itne är gipsad. men för att foten ska läka fortare och för att ajg ska få tillbaka rörligheten fortare så ska ajg röra på den. Om den är gipsad så blir foten stel och jag får jobba hårdare för att få foten i form igen.
att bli frisk i foten tar ca 12-14 veckor enligt sjukgymnasten. en bruten fotled tar ca 6-8 veckor. Hon sa precis som läkaren också. det gör mer ont med min skada. Skadan är värre än jag trodde att det var. Själva ledbandsfästet har slitits loss från benet. Och där det slitits loss så har benfragment lossnat. Och det är just därför läkaren ville gipsa foten. *suckar*
Jag läste på internet att man ska försöka belasta foten försiktigt så fort som möjligt. Redan då jag läste om det så hade ajg redan börjat belasta foten lite. Och det var också rätt enligt sjukgymnasten. men ajg måste vara försiktigare. jag får INTE gå på foten! Jag får bara dutta i och står jag still så får jag itne vrida på foten på något sätt.

Däremot så kan jag, när jag står still, göra lite tyngdöverföringar på den belastade foten. =O)

I morgon blir det en heldagsträning ute på bruks. =O) Vi ska träna dressyr, uppletande och lite annat kul. Desutom så ska vi prata och ha trevligt. Snälla Sofia kommer ut och får en genomgång med Gaija. Dom har hittat en bra teknik som gör att Gaija koncentrerar sig på henne och dras igång. Vi kallar det för snurren. =O)

Jag själv ska jobba med Zena. Jag ahr nu bestämt mig hur det blir på tävlingen. Jag och sjukgymnasten har kommit överens om att INTE tejpa foten och gå på den. Jag kommer bara att köra de moment som går att göra med kryckor. Vilket innebär att jag måste träna med Zena och kryckorna. Spännande! Klarar vi det så klarar vi allt! =O)

Rullsroysen kommer att följa med ett tag också. Super tyckte en glad sjukgymnast för då kan jag göra saker jag tycker om, må bättre och blir fortare frisk. =O)  Så nu längtar jag tills i morgon då jag ska få mig en nypa frisk luft, göra roliga saker och bli fort frisk.

Kommentarer
Postat av: bacillen

men jösses! vad du råkat ut för!

ta det nu lugnt med foten, gör inte för mkt..tävla tex ;)

Det straffar sig kanske!

Stor bli bra-kram!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback