Lonas dagbok...

Jag hittade lite av Lonas dagbok i min dator i kväll...

Så då blev jag nostalgisk och började läsa. Både skratt och tårar blev det. Tänkte förgylla er tillvaro med att ge er lite smakprov på hennes dagbk. Jag hade tänkt låta den komma ut i bokform men det är så många delar borta så jag vet inte om jag kan få ihop den igen? Få se vad ni tycker. Den kommer här... Ett utdrag från hennes knasiga dagbok. Ska jag göra en bok eller inte? Ni får överse med stavfel och annat gramatiskt fel . Men det är banne mig inte lätt att skriva på tangentbord när man har tassar. Minsann!

Välkommen till underbara Lonas dagbok.


Idag har jag lurat husse


Idag har jag lurat husse.Han är rätt dum.Jag hörde när han kom med bilen och tänkte att nu ska jag allt lura'n!Så när bilen svängde upp på infarten så la jag mig bakom en av dom buskarna som jag inte har trollat bort ännu.Husse såg eller hörde ingenting!Så när Husse gick upp till huset så hoppade jag snabbt som ögat på honom bakifrån!Han hade lite halkiga skor tror jag...För han gled liksom in i soptunnan.Den ska den stora äckliga bilen komma och tömma imorgon.Husse och jag har lekt med soporna idag.Husse var rätt arg fast det var ju han som gled in i soporna.Inte jag.För jag har ju så fina trampdynor jag!

På dagis idag har jag lekt med en konstig liten hund.Han var som en valp men luktade gammal hund.När han sprang i snön så liksom hoppade han rakt upp!Det gick jättesakta.Jag springer då mycket snabbare än den hunden!

Sen fanns det en jättefarlig schäfer där...han morrade åt mig!Jag har tänkt skaffa mig några nya vänner som ska få skrämma tillbaka ...Kanske den där Ascot eller Hexe...Dom verkar ju trevliga...Max är ju också stor och stark.Min storebror....Han är kär i Samira!Max alltså...Men samira tycker att han är bara jobbig.Jag tror hon tycker om bara små hanhundar.BVi träffade en sån idag och hon blev aldeles knasig.Den tanten!*fnyser*Jag tycker bättre om lite större hundar fast dom är lite läskiga.Alla hundar är ju det...Därför säger matte att jag måste gå på hunddagis så att jag ska sluta fjompa mig.Undar vad fjompa betyder...Låter som ngt gott man kan äta.Ett ben....Nu blev jag allt hungrig!Ska ta Samiras ben!Hon blir så sur när jag gör det och det är ju roligt då!

Voff på er!Okej. En till då...


Hemlisar


Jag har en massa hemmlisar jag! Fyra stycken... Den första har jag ute på altan. Jag har gömt den väl så att husse och matte inte ska se den. Den är jättefin! Den är blå och platt och varm. Jag tror att matte har en sån. Men inte husse... Han klagar på att han inte har en sån. Att hans har försvunnit. Så min snälla matte lånar sin röda till honom. Han säger att det är så kallt runt halsen utan den. Min blåa den är ganska lång... Jag brukar ligga på den när det är kallt. Jag lägger den på min madrass och den värmer min mage så jätteskönt!
Min madrass gör jag hemmlisar med också! Vet ni att om man drar bort det gröna så kommer det fram något annat! Det är gult och man kan ploppa med den! Det blir en massa ploppar! Jätteroliga ploppar! Min matte undrar varför jag har en massa ploppar på mig jämt när det är kallt. Dom fastnar överallt och det ser ganska fint ut tycker jag... Sen så har jag en tredje hemmlis. Ikväll så for alla. Dom lämnade mig ensam i huset. Men det gör ingenting. För jag har kommit på en sak. Dom kommer alltid tillbaka! Och jag behöver aldrig vara rädd för dom har prataren på i köket. Den där prataren innehåller en massa människor. Konstigt att dom ryms! För lådan dom är inne i är ju inte så stor... Ibland sjunger dom också. Det låter roligt. Dom har säkert jätteroligt där inne. Kanske man skulle fråga dom om man får vara med någon gång. Jag kan ju yla väldigt vackert.
Nä nu kom jag av mig. Jag skulle ju berätta om min tredje hemmlis... När dom far allihopa så har jag kommit på att mattes säng är jätteskön! Det luktar så gott och är såååå mjukt där! Jag tycker om lukten av min matte. Hon luktar mat och trygghet. Sånt tycker jag om! I sängen har jag gömt min sista hemmlis. Det är en trasig äcklig handduk som jag har hittat ute. Den luktar jord och kanske lite bajs. Jag tyckte att det skulle vara ett bra gömställe. För matte brukar inte titta så mycket under täcket... hoppas jag. Är faktiskt lite orolig. För man vet ju aldrig om hon skulle få för sig att titta där. Kanske skulle jag lägga den under husses täcke...


Hemmlis på Er!Lite förklaringar:

*Samira var en blandrastik jag hade men som vi tog bort då Lona var ca fem-sex månader gammal.
*Lona fick gå på hunddagis ett tag så hon kunde vänja sig vid andra hundar utan att ta stöd av mig. Det var väldigt nyttigt för henne! Jag har mycket att tacka för. Lona var nog inte den lättaste hunden att ha att göra med då hon hade problem med både rädslor och var mycket reserverad.
*Acot, Hexe och Max var/är syskon och släktingar till Lona.  Dom kom alla från samma kennel. Idag lever bara Hexe.Kommentarer
Postat av: Sosso, Ludde & Bonzo

Lonan.. :) <3

Postat av: Pernilla

Lille Lona då! Tycker verkligen du ska ge ut hennes dagbok i bokform om du hittar hela.

Minns att jag för några år sedan läste hennes dagbok på någon hemsida som du hade, stämmer det?

Kraamisar från oss på Ön

2008-10-27 @ 16:20:26
URL: http://www.labradaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback