Att tävla agility...

Idag har verkligen varit en intressant dag.

I morse så packade vi oss in i bilen. Jag, barnen och hundarna. Vi drog till Luleå BK och väl där så fick mina döttrar en uppgift. =O) Stå och sälja fika! Dom är ju duktiga på att räkna och jag tror dom klarade av det med bravur!
Själv så blev jag hastigt anmäld till agilityn också. Vi var redan anmälda till hoppklass och det var nog så spännande. Sepciellt med tanke på hur träningen var i går...

Innan en agilitytävling börjar så gör amn en banvandring. Om man som åskadare sitter och tittar på en banvandring så ser det himmla kul ut. Folk flaxar och far och springer med låtsashudnar. det ser ut som värsta matrusningen i en hönsgård! Jag skrattade lite rått själv åt dom.. Men det skulle jag itne ha gjort. för när jag klev in på plan så blev jag lika dan! Jag följde så fint siffrorna på plan och försökte memorera hindren. Pratade för mig själv och gjorde underliga rörelser... Lovar! Ska aldrig skratta mer åt banvandringar! Eler..hehe.. om jag är deppig ska jag leta upp en agilitytävling. För man blir hemskt glad av dom. Hahah!

Nåja. Vi värmde upp och rastade oss och var klara lagomt till vår tur. Från att ha varit helt borta och upptrissad till att bli lite loj just innan vi skulle in så kändes det rätt skönt att hon blev just lite loj. Men hon blev lite okontaktbar också... *ryser* Väl ute på plan s¨å gck dom första hindren rätt bra. Men sen såg Gaija alla hinder! WOW liksom! En massa tunnlar! Och oj! Man kunde ju få springa in i dom också!

Behöver jag tala om att vi blev rätt snabbt diskade?

Men vi fortsatte runt hela banan (man får det i den snälla agilityn). OCh till slut fattade gaija poängen. Jag och inte hon ska bestämma vilka hinder hon ska hoppa och hur hon ska hoppa dom. Hon fortsatte ändå att försöka hoppa över stativen iställer för bommarna på hindren. underlig schäferflicka?!

Nåja. Jag får trösta mig med att vi bara tränat en gång och att vi gjorde det för skojs skull... =O)

Men allt var ju inte slut där! Vi kunde ta revanch nu när Gaija fattat galoppen! =O) Själva agilityklassen var ju på G! Sagt och gjort så värmde vi upp och äntrade banan. Gaija var väldigt fokuserad på mig den här gången och hoppade och for som om hon aldrig gjort ngt annat. Jag hörde ett liiiitet sus från publiken minsann! Men tyvärr så ställde jag till det! Jag skickade in stackars gaija fel väg genom tunneln! Sånt är viktigt! Så vi blev ännu en gång diskade denna dagen! Men det gjorde oss inget. vi hade ROLIGT! Så jag fortsatte ännu en gång att tävla utom tävlan så att säga... Slalomet gick som en dröm, balanshindret också... Til loch med däcket som hon nästan fick för sig att börja kampa med i hoppklassen blev snabbt genomhoippad! Och A hindret var också super! Alla tunnlar är bland det roligaste Gaija vet.. Så dom klarades ju av galant!

Synd att jag sabbade det hela.. för annars så tror jag faktiskt att vi hade fått en placering.

Kan ju nämna att de flesta belv diskade och att banan var tydligen rätt svår....? Inte för att jag fattar det.. haha! Jag tyckte inte det var så svårt att memorera den... Konstigt nog. men jag hade ju gått där och flaxat med armarna och haft mig tre ggr/bana...

Hur som haver så har vi haft en strålande solig dag med massor med glada hundkompisar och nya bekantsakper! SKITKUL med andra ord! Gaija är halvdöd. Det är jobbigt att hoppa och lära sig nya saker och att dessutom göra det på en tävling! Jag är impad av henne! Allt vi testar funkar på denna hunden! Jag är (som jag tjatat om tidigare) hur nöjd som helst med min lilla tjej... Hon är super!

Mia! Du kanske ska satsa på agilityhundar ala schäfer? Hahah! gaija duger då till det och barnen ska få äran att träna och tävla med henne. Jag håller mig nog i fortsättningen till brukset och lydnaden. Men jag kommer absolut att jobba med agiltyn också! För jag tror det är nyttigt för hunden att få testa ngt nytt och göra ngt annorlunda ibland. Ja även för föraren också..Haha! Jag har då tränat kondisen idag... ;O)

Jag får verkligen tacka Ulle och Lelle som lurat in mig i det här. Rolig sport och absolut ngt för Gaija! Hon har stormtrivts idag! Vi fick ju till och med ett rätt snyggt slalom! Även om hon inte är så snabb så är hon duktig min lilla tjej! ;O) Även tack Luleå agilitysektor som gett oss chansen att få prova på sporten och öva på skarpt läge! =O)

Vill även tacka Lena (Norpatorps Crydda) som bjöd in mig till en liten föreläsning om Servicehundar. Det ligger mig varmt om hjärtat och jag jobbar ju lite med gaija som tex plocka av mig sockarna när jag är dålig osv. Hon kan även plocka upp saker åt mig.

Guuuud vad rolig dag vi haft!


Kommentarer
Postat av: Lennart

Åhh va kul att höra att ni hade roligt, Och jag kan ju inte neka till att även jag hade väldigt roligt.. kanske mest åt mig själv och Lexie he he he, Har nu sett filmen på oss och man drar ju faktiskt lite på munnen he he!

Hoppas på ett återseende snart och hoppas att även Stefan kan få lite "frigång" då ;-)

Hälsa och tacka barnen att dom gjorde ett bra jobb!

2008-05-10 @ 23:47:11
Postat av: Catta

Hahaha! Jaa, ni hittar då på det mesta och lite till! Bra att ni haft kul! Syns & hörs!

Postat av: Ulle

http://www.youtube.com/watch?v=AzBDJ3nHmOU

2008-05-11 @ 19:21:49
Postat av: Morre och Eva-Lena

Hej Gaija vad roligt ni haft i helgen då....Jag blir ju avis på er...Matte ligger hemma och är jättesjuk så jag får knappt gå promenader,eller rättare sagt INGA promenader för matte orkar inte synd om mig nu...Matte har halsfluss och åkte idag även på en släng magsjuka hon tror det beror på att hon försökte äta lite flytande föda idag men magen tolererade inte det pga pencillinen....

2008-05-11 @ 20:59:11
URL: http://morezz.dinstudio.se
Postat av: Lena Berg

:-) de e bara jag.... *ler*
kollat av hotmailen nydligt??
kram Lena

2008-05-12 @ 12:44:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback