Sommar varannan dag?

Underlig sommar. Det är sommar varannan dag. Fast i och för sig är det ju bra för hundarna. Lagomt varmt och bada varannan dag. Musklerna syns rejält på dom nu och kondis verkar dom också ha. Härligt!

Zena har cokså åkt båt. Hon har aldrig åkt båt förut i sitt ännu så länge korta liv. Först har hon fått åka i gummibåten med roddare. Hon tyckte det var riktigt roligt och hoppar dirket ner i båten. för den för ju henne till nya spännande platser! Att det guppar och har sig och att botten på båten är fylld med luft och lite skumpig och ostadig gör henne inte ett jota! I fredags så fick hon känna på att åka gummibåt med motor. Gick hur bra som helst. Tills vi skulle i land och hon skulle hoppa upp på bryggan. Kopplet hade hon på och det råkade fastna i gummibåtens sittbärda. Så hon for pladask i vattnet. Det bekom henne inte så mycket.Hon har ju hoppat i plurret förr. Så hon började simma. Med rätt lotsning så hittade hon land till slut. Hon fick simma runt hela yttre bryggan på Svinöra. Så hon fick sig en rejäl simmtur. Men det märkts inte för när hon kom i land så var hon glad och busig som vanligt.
Nu måste vi fixa storbåten så hon får följa med på riktiga sjöäventyr. OCh en riktig sjöhund blirman inte om man inte trillat i vattnet från en båt. Alla våra hundar har testat det och blivit fullgoda båthundar. =O)
Gaija blev ju iknuffad av Lona första gången vi skulle ut med båten. Så länge hunden inte blir rädd och mår dåligt av det är det ingen fara heller. Dom blir blöt och får sig en simtur. ;O)

Vi har också tränat i konstig miljö. I fredags så var vi ut till Nolia och tränade med en kompis. Just när vi skulle börja så började himmlen gråta. men någon har varit så snäll och ställt upp ett restaurangtält på Nolia. Så vi gick in i den och tränade. Väggarna buktade ut och in av blåsten och det lär massor av regnet. Men det gick bra. inga problem att träna i enny bullrig miljö med Zena. Hon är en toppenhund!

Gaija är som vanligt en toppenhund hon med. tänk vilken tur man har som får två toppentjejer på raken? När vi är och badar på grönan så blir alla så impade av hennes gula badboll. Den har vuxit fast i munnen tror de. Man kan ju tro det för hon bär den från bilen och ner till Grönan helt själv! Sen så får man lirka loss den ur munnen när manska kasta den. Hon har kommit på att den blir väldans sandig efter en stund i sanden. Så då gräver hon en gång i sanden så att bollen ska rulla ner till vattnet och rena sig. Och sen kan man bära den en stund till!

Så flyter våra dagar på. ena stunden gör vi inget alls. vi latar oss. sen andra stunden så blir vi aktiva och tränar och så nästa så badar vi. Allt efter hur vädret är. OCh efterom att man vet hur vädret är så vet amn att dagarna blir rätt omvälvande med olika göromål samt vila. Hudnarna ser nöjda ut och jag tror att Gaija är klar för eliten snart. Det enda jag behöver egentligen träna mycket på är vittringsapporteringen. hon har visst glömt hur man gör? igen... alltså hon gör så med olika moment. hon glömmer dom efter ett tag och så lär man in igen och så sen sitter det för evigt! =O) Lite spännande hund ibland. Men vet man själv hur hon är så funkar hon superbra. Vi har riligt iop hundarna och jag. Och det bästa av allt är när man ser Zena och gaija gå fram till varandra, vifta på svansen och ge varandra en puss och sen lägga sig nära, nära varandra. Då vet man att man har hudnar som tycker om sin flock.

Sånt värmer i sommarkylan. =O)

Må så gott och fånga solen medans ni kan!

Just det. Vår dator är sjuk så den ska lämnas in på måndag. Så det blir som inga uppdateringar. Just nu sitter jag på lånad dator för att kunna plita ner lite i dagboken. Nu ska ungarna på bio så nu är det nog bäst man skjutsar ner dom på stan. =O)

Kommentarer
Postat av: Sosso & Ludde

nämen... ni hade ju en ny dator..???har du varit i klåpar farten igen :p

kramen..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback