Skyddslicens!

Idag bar det av till Sjulnäs. Där möttes vi upp några glada typer med våra hundar. Idag var det en dag då man kunde få testa om hunden var godkänd för att träna/tävla skydd med.

Jag började med Gaija och visade upp vå¨rt samarbete. lätt som en plätt tyckte vi. Samarbete är ju A och O för oss. Sen fick Gaija vandra iväg med herr ryder. För nu skulle det kollas om hon var villg att släpas iväg av ngn okänd. Och det var hon också. Helst ville hon kampa med kopplet också. Vilket hon egentligen itne får.... *GRRRR* Men mina barn har lärt henne det och hon trooooooor att hon får göra det med okända. Man kan ju alltid lura i dom sådant.

Efter den trevlig apromenaden så kollade Ryder om hon kunde hanteras. Nemas problemas! hon är hanteringsbar! Hahah! Fast det visste ajg ju också sedan tidigare. Annars skulle jag ju knappast söka en skyddslicens.

Sen började det bästa av allt. Gaija fick leka med en bitstock! Först med mig. hon var inte sen att ta tag i den och sen släppte hon den aldrig. Ryder fick överta kampen och hon fortsatte lika villigt leken med honom.
Och hon blev godkänd! Enkla saker man jag kan tänka mig att en hund som mentalt inte klarar av andra människor och beröring skulle snabbt förklaras som olämplig. Samma sak om man hade en hund man inte har någon som helst koll på.

Zena fick också genomgå samma saker. Hon visade snabbt att hon är en diktig liten tjej. Och att hon absolut sammarbetar även med mig. Och hon följde villigt med Ryder hon med. Fast hon ville visa sig på styva linan och visa hur ett mycket snabbt IPO spår ser ut. *fniss* Men hon lät sig mycket villigt hanteras och pussade Herr ryder snällt ett par gånger. vad annars? Hon är ju världens bästa pussschäfer!

När det blev dags för bitstocken så var hon också med. Precis som gaija. Denna bitstock är ngt speciellt... Det är nog det roligaste som finns. ;O) Dom tyckte att hon hade bra tillkämpande (Staffans kommentar, sug på det du Marianne!). Även Zena blev väl godkänd. Det enda dom anmärkte på var att hon är lite egentyttig om sakerna. Men det jobbar vi ju redan med och hon har blivit långt mycket bättre!

Så nu väntar en framtid med att lära känna vårt nya intresse. IPO!

Ska bli hemskt spännande! Vi ska gå kurs och det kommer ngn från OG Luleå och hjälper oss. Ska bli himmla skoj att få testa ngt nytt.

Kommentarer
Postat av: Ulle

KUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul...... Jag visste väl att ni skulle grejja det plätt lätt

Postat av: Sosso & Ludde

Skojjsit, förstod att de skulle va nåt med detta ni skulle göra.. :)Grattis till er alla 3 =)kram

2008-08-07 @ 13:46:56
URL: http://sossoludde.dinstudio.se
Postat av: Marianne

GRATTIS!!! Jag suger gott på den karamellen.... ;oP

Kram!

2008-08-07 @ 23:26:07
URL: http://www.frostmarken.se
Postat av: Linda och hundarna

Himlarns vad skojsigt! =) Jadu vi började ju med IPO:n för hundra år sen ungefär och har bara kunnat vara 4-5ggr fastän det är träning 2ggr i veckan! Dumma hund å alltid gå sönder lagom till träning. GRR. Hoppas det fortsätter i samma stil som nu med dina =) Så syns vi på IPO-tävlingsplanen sen ;)

2008-08-08 @ 20:06:46
URL: http://hem.bredband.net/hunderi1
Postat av: Sosso, Ludde & Bonzo

hej hej... nu har smällen landat!! =)

2008-08-09 @ 10:45:03
URL: http://sossoludde.dinstudio.se
Postat av: Sosso, Ludde & Bonzo

Nåja, inte såå många dagar....

han är inte så stilla heller.. + att han sover en hel del.. :)+ att du måste ha nått att suga på innan du får träffa honom, kommer du förbi nåt eller???

2008-08-10 @ 19:16:56
URL: http://sossoludde.dinstudio.se
Postat av: Sosso, Ludde & Bonzo

hahah... faan nu avslöjade du ju han...Gaija... bli inte rädd när du får träffa monstret.. =) var som en mamma igen.. kommer du ihåg.. Mamma, pappa, bäbis (garp tiden)??

(//Ludde)Mkt mkt trevligt och väldigt jättetack för titten igår.. :) kramen //Sosso.

2008-08-11 @ 08:50:11
URL: http://sossoludde.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback