Vilken lättnad!

Idag var jag till öronläkaren. Synd bara att det inte var Gotlänningen. honom gillar jag. ;O) Men det var en annan äldre och duktig läkare där istället. Honom har mina barn haft många gånger och han kan verkligen sin sak.
Min trummhinna är så förtjockad av ärr att den har svårt att röra på sig. En frisk och normal trumhinna kan bukta sig så vi kan tryckutjämna. men eftersom att ajg haft så otroligt många öroninflammationer med perforerad trumhinna så har den så mycket ärrvävand att den kan inte ens perforeras naturligt längre. Den kan inte heller buktas som vanligt utan bara en liten del av den rör på sig.

Jag har en klar vätska i mellanörat som ger mig lockkänsla och nedsatt hördel. Jag har så pass mycket vätska att den fyller hela örongången. Men den är inte varig utan klar och fin enligt läkaren. Tjoho! Inget mer penicillin! =O) Däremot så måste jag göra tryckutjämningar var och varannan minut. Vilket jag har gjort hel atiden... Men jag har svårt att göra dom så jag måste göra dom ännu oftare. Så ser man mig så ser man mig med fingrarna för näsan. Hahha! Jag går då och blåser luft i mina örongångar.

Om nu inte vätskan försvinner så måste jag operera in rör i örat. Det är för att dränera örat. Nu är min trumhinna i så dåligt skick att det är inte bra att göra det. Risken för att hålet itne läker igen när röret är borta är stort. Då måste jag göra en lika dan poeration som Emelie gjorde. Alltså man tar en liten muskelhinna bakom örat och konstruerar en ny trumhinna.

Så nu håller jag min näsa för att det ska gå bra med mina superdåliga tryckutjämningar och att det hela ska läka ut ordenligt. Jag har fortfarande ont och det beror på att det då finns en hel del vätska i örat. Lite mer än vad det normalt brukar vara.
Hur trumhinnan kommer att klara sig vet inte läkaren. han vet inte heller ifall jag ahr fått några skador på "verktygslådan" inne i örat. Det ska kollas när vätskan är borta. Men som läget är nu så hår jag hälften så bra som jag borde.


Blev då inget hundsnack i dag... Men Gaija har premiärcyklat med Amanda i dag. det gick som en dans och gaija stormtrivdes! Zena gick med Emelie och hon gjorde sina berömda känguruhopp (vad har du parat Zmilla med marianne?) och studsat ner hennes hörlurar i snön. Emelie har en sprillans ny iPOD och är överbeskyddande mot den. ;O) Sen har hon busat som en galning. Jag misstänker starkt att man kan hitta känguru och Duracellgener i Zena.


Kommentarer
Postat av: Sosso & Ludde

hihi.. jaasi =) hoppas du slipper operation.. för du kan ju absolut inte ligga på en sån dära säng som dom
har... då får du ju ännu ondare än vad du redan har =) krya på dej!
//Sosso

Postat av: Shanie (luminta)

Hoppas det ornar sig till det bættre med operationen!
Hærligt att cykla , hær måste vi vænta en stund tills lillkillen ær røntgad
och bastian ja han har ju sina høfter ...

2008-04-18 @ 18:31:57
URL: http://stormvarsel.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback