Sökkörs nybörjare.

Så har man börjat en kurs i kväll då... =O)

Superkul kurs och supertrevliga deltagare. Och inte minst kursledarna är ju superbra! Dom KAN det här. Det känns tryggt. Jag kan inget alls så jag kanske inte ska uttala mig men dom kan absolut mycket, mycket mer än mig ialla fall! ;O)

I kväll så började det med att vi gick igenom hur söket fungerar. Lite övergripligt så där. Sen så tog våra kursledare upp hur man börjar och hur ett sök går till. Sen drog vi till skogs! Väl där så vallade vi av två rutor i snö och skogsris. Det känns att man verkligen inte varit på topp konditionsmässigt. Men det var en otroligt snäll terräng så vi fick inte klaga. Vi är tio deltagare så det gick fort att valla av två rutor. däremot tog det tid att köra första övningen. Men det var hemskt roligt att se alla hudnar och att få vara figge själv.

Jag och Gaija var näst sist ute. Sist men inte minst. Gaija har ju bilivt en stor ficka nu och tar allting rätt sansat. I kväll var det inget undantag. Hon fattade direkt vad hon skulle göra och hade fokus hela tiden. Vi gick först i en båge ut i skogen med vår figge. Figgen hade en leksak och Gaija var sååå lycklig! någon ville ju leka med henne! Sen så fick hon lämna sin kära figge och då var det lite jobbigt.. figgen hade bollen och dom två var ju roliga! Väl ute på stigen så var hon helt på det klara med att det var ju en kompis kvar i skogen. Och en boll med! Så när jag släppte på henne så sprang hon ut och direkt på figgen! Sen blev det kamp och bus. En mycket nöjd Gaija som fick leka. Andra påsläppet funkade precis lika bra. Det var liskom inga funderingar. Pang på utan stress. Så vill jag kan jag dra upp henne eller dämpa henne efter behov.

Jag vill inte att hon ska vara för högt i temperament får då fokuserar hon inte utan kan börja skrika när jag skickar henne. Men som det var i kväll var det perfa! Min duktiga tjej! Allt jag testar på henne funkar. Det är bara så härligt!
Hon är verkligen en härlig hund men det bästa av allt är att hon är min bästa vän. En sådan vän kan man bara inte motstå! =O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback