Tävlingslydnadskursen 4.

Såja... Nu har vi kommit till kursen också... ;O)

I torsdags hade vi alltså vår tävlingslydnadskurs med Anneli... Hon med falkögonen..Hon ser ALLT! Jag lovar!
Vi fick börja med en platsliggning som funkade kanon för mig och gaija. Hon la haka i backen ett par gånger.. Fick massor med berömm då. =O) Hon tror verkligen fortfarande att det är en avkopplingsstund. Sen blev det tandvisning. Vissa här på bloggen har liksom gömt det momentet... Ändå har jag ju en hund till som AlDRIG skulle gå med på att ngn kikade på hennes tänder! Nåja... Vad har man att frukta från gaija? Inget! Hon till och med lyfte på hakan för att Annelie skulle kunna kika på gaddarna. Hon såg bara glad ut att ngn ville "gosa" med henne.

Sen fick vi gå en och en och visa vad vi tränat på under veckan. Jag kör ju liksom dagligen med liiite positionsövningar. Och det lönar sig. Jag har en hund som är duktig på det nu.

Friaföljet. Går väl så där... Det är mitt fel. För gaija försöker verkligen. men dumma, dumma jag... Jag gör konstiga saker hela tiden. Som tex så har jag fått för mig att vi ALLTID måste starta fria följet med att hon sitter rätt i position... Va? Varför? Man kan ju faktiskt dela upp momenten. Anneli säger ju det VARJE gång vi är på kursen... 
Sen har jag får ngn konstig ide (typ som vid inkallningen då jag flyttade ett steg åt sidan) att jag ska svänga åt vänster när vi gör helt om... Ehhhh... Så gjorde jag med min Collie. för 20 år sedan. Så har jag ALDRIG tränat Lona! varför börjar jag göra så med Gaija? Alla tycker det ser lustigt ut också...*surar* det blir en väääldigt konstig helomvändning.

Ställande under gång. Nu har vi kommit så långt att jag inte behöver ha handtecken. Jag saktar bara in och liksom låter handen sjunka ner lite . Så vi är på god väg att ha det färdigt snart. =O)

Hopp över hinder. Funkar kanon... Men jag vill till på att starta henne.

Läggande under gång. Nu var Gaija lite trött när vi skulle köra det. Så hon segade sig ner. Så vi gjorde det bara en gång. Man även där har ajg slutat med handtecken. det är lustigt med gaija. Honlisom visar mig när hon inte behöver handtecken mer. svårt att beskriva. Men jag märker att hon lägger sig bättre utan handtecken. Samma med ståendet. Lustig hund... ;O)

Summa summarum. Läxan som jag har nu är:
¤Inte starta Gaija i hoppet.
¤Vända åt höger när jag gör helt om.
¤När jag kör igång Gaija så ska det vara kort och koncist. Inte låta henne få tag om leksaken. Snabba ryck!
¤Dela upp momenten. Ta positioner för sig och fria följet för sig. Hon vet ju vad fot är...
¤Beröm efter Stanna och Läggande under gång.Då ska jag gå tillbaka och berömma hunden och sekunde efteråt kasta leksak bakåt.

I morgon ska jag träna i Rosvik. Få se hur det går? ;O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback