Wow vilken helg!

Jag är virrig. Mycket virrig!

I veckan blev jag inbjuden av min underbara uppfödare Mia till en spårdag. Givetvis tackade jag ja! Så skoj! =O) Jag tyckte dagen var perfekt. den 28/4 och en söndag. Barnen hade fullt upp att göra i helgen så det passade ju ändå bättre.
Så i lördagsmorse låg jag läääänge kvar i sängen och njöt av sovmorgon. Först ringde en kompis från Luleå halv tio och undrade om vi skulle vara hemma på eftermiddagen? Jamenvisst svarade jag. Vi ska inte ha ngt speciellt för oss. Det är bara att komma. Jag blev jätteglad. Min kompis Lena från Luleå är en helt underbar person med en helt underbar sambo och jättemysiga barn. Vilken trevlig helg tänkte jag.
En kvart senare ringde telefonen igen... nu var det Annelie, hon som har Råggrindans Max. Lite underligt tyckte jag att det var när hon frågade var ajg var. i sängen svarade jag... Hehe... Hon talade om för mig att det faktiskt var lördag den 28:e idag! Jag hade tagit fel på dag!!!

Så jag rusade upp ur sängen. In i duschen. klädde på mig. Kastade i mig en macka som Stefan så snällt gjort åt mig, packade mina skaer och for iväg. med hunden så klart! Henne hade jag också hunnit rasta. Så väl framme vid Råberget så lade jag ett klurigt spår åt Malin. Ute på ett kalhygge la jag det stackars spåret. Jag tänkte när jag var nästan klar med spåret att  bara det inte börjar blåsa... Oh det gjorde det. OCh vinden växlade och for iväg och hade sig... Nåja. Det fick ligga i nästan tre timmar.

Sen när alla lagt sina spår så vallade vi av en ruta och körde lite uppletande. Skojjigt var det allt! Men Jag och Gaija behöver verkligen jobba mera med uppletande. Vi kan inte så mycket så att säga... När uppletandet var klart så for vi iväg och tog våra spår. Färst ut var Malin och det gick ganska bra. Milla är en duktig tjej. Hon hittade alla apporterna och även slutet. Fast hon fick jobba för det cokså. Det blev lite spårsläpp då och då. Men hon backade tillbaka och tog spåret igen.

Sen blev det våran tur. =O) Gaija gick ut bra och spårade med bra fart om än inte så halsbrytande som hon gjort tidigare... Fem av sex apporter tog hon. Jättebra! Jag valde mellan ett lite längre spår med mindre apporteri och ett kortare spår med många apporter. Jag tog det kortare så att Gaija kunde träna upp sin förmåga att lämna apporterna till mig och inte spåra med dom i munnen. Gaija var superduperduktig!

Efter spåret så blev det krovgrillning. Då passade jag på att fara hem till mina stackars kompisar som kommit på besök. Handlade lite fika och avnjöt fikat i goda vänners lag. När dom for så for vi tillbaka till ännu en rolig träningsuppgift. nu blev det personsök! det har vi aldrig testat förut! Så Gaija fick uppgiften att följa med Peter (busfarbror nummer ett i hennes ögon)  ut i skogen. Sen gick jag och Gaija tillbaka och så fick hon leta upp Busfarbrorn. Han hade ju hennes absoluta favvis kampstocken!  Så då blev det bus och berömm! Det här är ngt som Gaija verkligen gillar skarpt! Jätteskoj!
När den övningen var klar så for vi hem till Mia. Min underbara och snälla uppfödare bjöd på pastasallad! Och OJ så GOD den var! Mums!
Under tiden Mia donade med maten så var alla vi andra valpvakter. Det var hemskt synd om oss som var tvunga att se efter dessa små söta valpar! För ine var dom på en och samma plats inte! neeeejdå! Dom sprang som galningar öööverallt! Så vi var tvunga att hämta dom hela tiden. Till slut tag vi in dom i huset. Så där satt vi och åt att Mias jättegoda sallat och valparna busade och hade sig kring oss. till slut slockande dom en efter en. Dom har fått vara ute som hela dagen igår. det har varit varmt och skönt och ingen blåst just där valphagen var. Så dom har mått så skönt så!

När vi ätit, druckit kaffe och surrat en stund var det dax för mig och Stefan att ta farväl och fara ut till ridhuset. Årets sista ridhusträning stod för dörren! Så ajg körde bara lite linförighet, apportering och inkallning. Det blev en liten ruta också...
Sen fick Gaija busa med Dansa och evita (två små rottistejer som Jörgen och Johanna äger) och lilla "skorpan (en Bouiviervalp). Rex var också med och jag tror att alla hundar mådde gott med allt bus. =O)
Ja så var den dagen till ända... En lång men otroligt trevlig dag. Jag kan lova att Gaija var trött!

Nu i morse var jag ut en snabbis på mailen och såg till min glädje att Marianne ville spåra med oss efter det att kursen var slut. Så jag SMSade tillhenne och sa att vi absolut hänger på! =O)
Jag tog en sväng med Gaija på cykeln så hon skulle få röra på sig ordentligt. Se det belv en fem kilometers tur med cykeln. efter det så gjorde jag oss i ordning (men nu i betydligt lungare tempo) och så for vi iväg.
Vi beslutade att ta oss ngt att äta innan vi spårade och det var ju supertrevligt och gott!
Sen for vi ut till Råberget och la var sitt spår åt varandra. Jag bad Marianne att lägga ett lite klurigt spår åt Gaija. Men jag tror att det blev nog så klurigt för Gaija hittade en av sex apporter och tappade spåret hela tiden. Jag vet int5e om det stämmer men hon gick nog in i ngt annat spår också. Det märktes att ngt var fel ialla fall för hon gick betydligt lungare. Sennär hon hittade det rätta spåret igen så drog hon på igen. Så jag fick ialla fall lära mig att tempoväxling neråt betyder att Gaija är osäker på spåret.

Så när vi kom tillbaka så la jag ut ett jättekort spår på ca 20 meter med tre apporter i. Sedan väntade vi på att Marianne och Zmilla skulle dyka upp. Jag ahde också gjort ett klurigt spår. Dels så balanserade ajg på en stock, for upp på en jättesten och la en apport där och gick bredvid en väg... Så Marianne och Zmilla fick lite problem vid vägen men det löste sig med lite mobilhjälp. ;O) Hon är härlig Zmilla. =O)

Sen när dom var klara så släppte jag på Gaija på mitt lilla spår. Hon fick frispåra och jag gick bakom för att berömma när hon hittade apporterna. Det gick Jättebra och jag kände mig nöjd med att hon fick lyckas. Bruno fick spåra slutet och hitta slutapporten på min och Gaijas spår. Det gjorde han galant! bruno är en riktig liten goding! Gaija fick sen leka med honom och tycke uppstod. Han var en skitkul kompis att springa med!  Och sen när dom inte orkade mer så la don sig bredvid varandra och Bruno log med hela sin garnityr. Han gör tydligen så när han är glad. Så sött! =O)

Gaija är i höglöpen i helgen. Så jag kan verkligen säga att hon varit duktig! Hon ger järnet. Men i dag var hon nog lite trött och sliten i skallen från i går... emn det gör inget. Vi har haft en mycket rolig dag i dag med och är båda nöjda. Stefan har fått följa med när vi spårade och jag tror han tyckte det var skoj. Häftigt är det ialla fall när man ser hur mycket jobb hudnen lägger ner för att hitta spåret och tänka rätt för att få det rätt.

Bilder har varit svårt att få till... Jag fick låna Björns makera och knäppa med. OJOJOJ! Vilken rolig kamera! En sån önskar jag mig! Så om någon vänlig själ vill ge mig en systemkamera med objektiv så... RO HIT MED DEN! FORT! Hahah!

Men liiite bilder kan jag nog sätta in. Så här kommer dom. Tyvärr var det inte min dag att fota när det gäller min kamera. Så ni får stå ut med den dåliga bildkvaliten... *ryser*


Ett gäng schäfrar på spårng.... Och ägarna försöker hinna ikapp... Man kan nog vara glad över att ingen kan liksom identifiera vem som är vad på bilden... Ingen behöver känna sig utpekad eller nåt...*fniss* En krona till den som lyckas se vem som är vem och vad på bilden!

image560


Hä'r är en ledtråd. Hudnarn får ni lista ut själv. Alla ser ialla fall glada ut fast dom är blurriga (men dom kände sig nog inte blurriga och därför är dom glada).

image561



Det här är i alla fall Gabi till vänster, Gamma och Max. =O)

image562



Nu får ni se ett mycket ovanligt foto på alla de vis. På bild ser ni vår vän Johan. Det som är mest fantastiskt på bilden är att han ler och att man faktiskt SER att han ler! Han gömmer sig inte ens! Det har nog aldrig hänt. Jag bör tilldelas nobellpriset.

image563



Busfarbrorn i gång... Våra hundar får leka en stund efter sista träningen i ridhuset. Gaija och Rex får agera som vuxna, kloka och snälla hundar som lär de små busfröna hur man uppför sig i flock. ;O)

image564



Jörgen Bak i bilden och lilla Skorpan i främre delen av bilden. Lyckat kort som vanligt då.. Skärpan? Håhåjaja...

image565

Kommentarer
Postat av: Kronos

Hur blurrig bilden än är så kan man inte missa min favvovovve Max-pax längst till vänster :-) Folket bryr jag mig inte i, jag ser dem nästan varje dag ändå...*asg*

Postat av: Lie

Men hallå Carina.... är vi så trista *asg*

Hejsvejs i lingonskogen! Har lagt ut ett gäng bilder på Mias sida :O)
Hoppas allt är bra!

Kramizar

2007-05-03 @ 17:18:53
URL: http://www.maximus.nu
Postat av: Sosso & Ludde

hmmm, skojj du verkar haft.. själv så har jag inte gjort så mkt.. tränat lite lydnad å ludde har fått bada. jag har inte ens varit ut på en cykeltur nu på 2 veckor tror jag FY FY FY MEJ!!! men jag har ju faktiskt en orsak, min hals.. tog semester i måndags så att jag verkligen skulle få vila upp mej extra mkt =)e VÄLDIGT mkt bättre nu, lite lite hosta kvar, men, ska nog ut å cykla i helgen.
//Sosso.

2007-05-03 @ 22:14:12
URL: http://ludde.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback