Appellkursen-lydnad.

Igår var en bra och dålig dag. Min lön för mödan när vi spårade i söndags var en fruktansvärd huvudvärk och värk i nacke och axlar... Jag trodde det skulle gå över om jag gick tidigt och la mig och medicinerade. Tyvärr har det inte gjort det och i dag är jag lika dålig. Jag kan inte ens åka bil utan att behöva... vomera.... Måste söka läkarhjälp. Så här ska det bara inte vara! Jag blir bara sämmre och sämmre... Usch.. tråkig läsning för dom som läser min blogg. Men det känns bara så skönt att få ner det i ord.
Tack vare hunden mår jag bättre. Men gör jag ngt fysiskt och inte tänker mig för så blir det så här. Hade jag tänkt mig för så hade jag lagt tre spår men vilat mellan dom. Det missade jag tyvärr. Men man blir väl klokare av misstagen skulle jag tro.

Nåja. I går så tog jag mig samman och tvingade iväg  min feta röv till bruks. Det var lydnadsträning på schemat! =O)

Gaija var taggad när vi kom dit. Det är hon alltid. men hahah! Vi gick in och hade teori i drygt en timme. Stackarn bröt nästan ihop. Det var som om hon tänkte: Var det de här vi kom för? Får jag inte trääääna!?

Vi gick igenom olika spår. Olika sätt att belöna spår. Väldigt intressant och givande! Man fick många tipps och ideer.  Sånt tycker jag om. Vi delades upp i två grupper och vi gick in i sekreteriatet. När vi suttit och funderat ett tag på allt som hör till spårning så testade Anki vår mentalitet. Hon tväröppnade dörren och ropade FÄRDIGA! Den enda som inte blev riktigt rädd var Gaija. hon hoppade upp och såg att det var Anki och gick och la sig igen... Det visar bara vad för sorts mentalitet vi har.. Vi brister lite i överaskningsmomenten. *fniss*

Sen fick vi äntligen gå ut och börja träna lite lydnad. Till Gaijas stora glädje! Hon blev som förbytt! Dagens moment var hopp, sitt hopp. Men eftersom att Gaija och jag kan det momentet även i sömnen. Så vi tränade lite andra saker.

Apportering. I går hade Gaija bra fart ut och in! Så roligt!

Linförighet. Hon blev så taggad av att äntligen få komma ner på plan att hon var tvungen att hoppa och skutta och tränga. Men söt var hon! Och vi hade roligt. =O)

Framförgående. Gick hyfsat bra. Hon behöver fortfarande målbild för att gå rakt och inte som ett kalevradrag... Vi får fortsätta det ett tag till. Men nu rusar hon inte ut utan travar ut i kopplets längd och sen går hon jättefint. men bara så länge ajg säger frammåt väldigt tyst.

Hopp, sitt, hopp. Ja vad kan man annat säga än snyggt! Det här momentet är nog Gaijas bästa moment. Hon bara älskar att få hoppa. Det är en belöning för henne.

Rutan. Ja den körde vi också. till mångas förtjusning. Jag visade hur jag jobbat in rutan med externbelöning. Vilket motogs med glada leenden. få se nu hur många som kommer att jobba på samma sätt? Skoj är det när man kan hjälpa andra. Då mår jag bra! =O)

Inkallning och inkallning med ställande. Fick några riktiga tiopoängare där! Hon vill fortfarande trippa lite när hon ska stanna men det är betydligt tydligare nu med kommandot. Ska träna lite stannaövningar separat också.

Sen när kursen var slut så fick gaija busa med Ludde. dom hade riktigt, riktigt roligt ihop! Gaija tyckte att Ludde skulle jaga henne och pinnen heeela tiden! Men Ludde ville bli jagad också. Så då jagade Gaija ludde fast det var hon som hade pinnen i munnen. Tokhund!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback