ÄNTLIGEN!

Äntligen en rätt bra träningskväll för mig och Gaija. Inte för att det gick super.. Gaija känns lite otränad. Kanske för att hon är det? ;O)

Jag körde lite inkallningar med ställande och jag tror jag har hittat en metod som funkar. Jag hade itne tänkt göra på det viset men det blev så på grund av att jag gjorde fel. Men det funkade! Så då fortsätter ajg... När jag sagt stå till gaija så visar ajg henne bollen. Tvärstannar hon så får hon den. Gör hon inte det så får hon den inte. Jag jobbar bara på korta avstånd. Hon fattar snabbt att hon får ingen boll om hon inte är tillräckligt snabb.För då sätter jag henne och så gör vi om det. Ju snabbare desto mer boll!

Sen blev det lite fritt följ med positioner och hopp över hinder för skojs skull.

Eftersom att det var varmt så tog jag det lite lungt. Jag är nog mer känslig än Gaija. Så vi satte oss på balkongen och surrade med hundfolket. Mycket trevligt!

Sen ville jag köra lite till och då blev det elitens ruta som jag jobbade lite med. Lite tjorv och så där på grund av mig. Jag är vimsig nu...

Och nu mina vänner! Jag ahr kommit på hur jag ska få upp farten på apporteringen!  Jag sätter Gaija, går iväg med apporten, lägger apporten i en vinkel. Sen vinklar jag den vinkeln mer och mer för varje apportering. I dag var jag uppe i nästan 360 grader!  Varje gång hade Gaija jättebra fart in till mig. Så i slutet så testade ajg en vanlig apportering. OCh se! Hur fint som helst! inga tveksamheter där inte! Hurra!!!

Jo just det... Vi körde en platsliggning i början också. Jag gick och gömde mig. Kändes som en evighetsplatsliggning.... Men gaija låg fint och snällt och tyst. Duktiga tjejen!
Vi blev erbjudna att träna mera platsliggning men ajg känner att jag och Gaija är så trygga med platsliggningen så att jag vill inte överträna henne. Hon kan det och är trygg. Mer behövs inte. =O)

Så nu har nog min motivation kommit tillbaka. Jag behövde bara en solig dag, lite trevligt hundfolk och en glad Gaija.

Det som är roligt med gaija när vi tränar är henne på och av knapp. Hon kan verkligen vila sig i form under pausen... Hon soooover! Sen behöver jag bara nämna ordet träna så är på på G i gen! Hon liksom studsar upp!
Och hon återhämtar sig fort. Jag såg efter första passet som var ca tio min lång att hon var varm och svettig. Det tar på henne att vara i värmen med sin varta päls. hon var varm redan innan vi kom till bruks då hon jobbade som maskot på Amandas fotbollsmatch. Dom vann förövrigt med 7-1. Så Gaija gör sitt jobb. =O)

Vi hhar även cyklat i dag. 8 km blev det. Det var bra cykelväder på förmiddagen (mulet) så jag beslutade att vi skulle ta en längre tur.  Gaija har en söt liten bäck på just den turen. Där brukar hon dricka. Idag så kom hon på att hon även kunde bada i bäcken. Så jag kommenderade henne frammåt och hon sprang frammåt. Sen kallade jag henne tillbaka då ajg vet att sjöfågel brukar finnas längre in. Och se då kom hon plaskandes tillbaka också. =O) Gjorde några skick frammåt och hon var lika glad varje gång. Det var nog härligt att springa i svalt vatten och mysa tror jag... 
Cykelturen var samma sträcka som jag och gaija brukar ha när vi drar sparken. =O) Det är bara så mysigt där... Stora gamla tallar och granar. Förutom där dom avverkat då förståss. Men dom avverkningarna ser jag förståss aldrig. ;O)


Nu mår Gaija ialla fall skönt. Nu har hon fått den aktiveringen hon behöver. =O) Och jag har beslutat att börja springa snart också. Det ska bli skönt. En fördel med mygg är ju att man stannar itne av så länge utan man måste hålla igång hela tiden för annars blir man uppäten. Man får se det posetiva i allt. =O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback