Finslipning av lkl2 moment.

I dag började gaija löpa! så det blir ingen tävling om en vecka. Men det blir ett MH i Maj! Och jag ska även tävla  i maj och juni också. =O) I både appell och i lydnads klass 2.

I och med att jag känner att alla moment sitter för Gaija i tvåan så ska jag nu finslipa detaljerna. riktigt ordentligt! Så i kväll har jag tränat detta:

Rutan. Testade på 10, 15 och 25 meters avstånd. Det gick bra. förutom då Gaija blev skitnödig. hon har lite dialrre men det har hon alltid första dagen av löpet. På alla avstånd hittade hon turan. Jag testade även treans ruta och den funkar kanon! Jag skickar henne ut i rutan, kommenderar ligg och hon lägger sig. Sen går jag fram mot rutan vinklar fortsätter och vinklar igen och så kallar jag in. Klockrent! *stolt*

Inkallning med ställande. Jag har frågat lite på aktiv hund om ställandet i inkallningen och fått lite bra tips som jag testade i kväll. Jag står rätt nära Gaija och kallar in. Just när jag kommenderat hit så säger jag STÅ! Så från att ha gått fem steg så tar hon nu två steg. mitt mål är att hon stannar direkt. Jag har ju lite tid på mig att fila på det här momentet nu. Så då ska jag göra det ordentligt. Jag belönar med boll bakåt när hon gör rätt. Jag ska även testa att haen boll bakom henne när jag kör denna metoden.
Tack alla för era tipps. Jag har lagt ihop alla tips och får en mix av det bästa. på Gaija funkar detta utmärkt! Även om det kanske kommer att ta lite tid så är det mödan värt. Jag har ju också tid på mig att träna så här nu också.

Apportering. Jag gör en "Troja". =O) Första gången jag testade att ha en boll och kasta  den bakåt när Gaija kommer med apporten så spottade hon ut apporten. Nu och förra gången så gick det bättre. Hon har börjat öka farten när hon kommer tillbaka. Så där fortsätter vi fila och fortsätter med "Troya metoden". ;O)

Positioner vid fritt följ. Vi fortsätter jobba på att Gaija inte ska tränga vid vänstersvängar och hålla positionen för överligt också. det går bra och vi kan nog inte träna det för mycket.

I kväll var det bara jag i ridhuset. Johan kom och vi surrade lite om ditt och datt. Gaija fick ha en liten stunds vila och låg och sov under tiden. Men så skulle jag då fortsätta träna och tog två steg från plasten där ajg stod. Gaija vaknade till och jag frågade henne om hon ville träna? Japp! dfet ville hon! Alltså. Gaija är en sådan där från 0 till 100 hund. Hon ger precis ALLT när vi tränar. Men kan koppla av när det är dags för vila.

Tala om att jag har en dröm hund. Hon ger mig utmaningar men hon ger mig också allt det jag vill ha från en hund. Jag blir tårögd bara jag tänker på det. Hon är min bästa träningskompis och jag känner verkligen att det är hon och jag och att när det gäller så ger vi allt. Det är nog jag som falerar till och från. Ibland får jag påminna mig att belöna henne bättre. Hoppas Anki på apellkursen sparkar mig i häcken då och då ang. belöningar. =O)

På måndag börjar kursen. Det ska bli himmla skoj! Jag ser verkligen fram emot det. i morgon ska vi till Älvsbyn och till Kanis. Där ska vi grilla krov och mysa med barnen samtidigt som jag ska träna med Linda och Marianne och några till. Det ska ju vara rätt fint väder också så det kommer att bli oerhört mysigt! Barnen verkar också se fram emot att få fara dit. =O)

Så det blir en del träning nu framöver. Men det gör inget Vi har ju roligt. precis som det ska vara!

Nu ska jag gå och mysa med min familj. Jag ahr ju en 14 åring numera i huset. Så vi firar henne i dag. På måndag blir min äldsta dotter 14. Men det rä ju lättare att fira på en helg. ;O)

Ha det gott och sköt om er!

Kommentarer
Postat av: Linda, Caxa & Rizzla

Hej
Tack för en jätte trevlig dag på Kanis. Det var kul att ni kom till Älvsbyn. Snart måste vi spåra=)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback