Äntligen!

Äntligen börjar Gaijas tass vara läkt! Stygnen sitter fortfarande kvar men dom kommer att lossan nu efter som. Jag har sett att på bara två dagar så försvinner dom allt eftersom. Gaija behöver inte ha ngn sko på sig när hon går ut på baksidan för att kissa. Jag vill gärna att hon får vänja sig vid lite kyla. När vi går på promenad ute så har hon sin nya stövel. den fungerar jättefint och tassen blir itne blöt och smutsig.

I torsdags så fick gaija springa ute på gläntan. Så roligt hon hade det! Och vilken lycka! Jag tror att träna i sand är rätt bra för henne. Hon får träna upp styrkan i tassen och kanske jag får lite fason på den. Tassen har blivit helt utfläkt. Ingen spänst i den alls. Jag misstäker att det beror på att hon inte har använt tassen och att med lite träning så får man hennes tass fin igen. Hon verkar absolut itne påverkad av att ha tappat en tå utan springer på lika bra som hon alltid gjort. Hon hoppar över fullkallna träd, över diken och så vidare. Så nu ska jag ringa veterinären på måndag och få tid att pröva ut hennes stödskena till tassen. Jag ska även be att få lite träningstipps till henne. Så vi kommer igång.

Det ska bli kul att äntligen, äntligen få börja jobba med henne!

31230-15  
Gaijas tass... Inga öppna sår längre. Det har läkt fint efter penicillinkuren. Stygnen börjar försvinna allt eftersom.




31230-14   
Tassen utan belastning ser ut som vilken normal tass som helst. Förutom att en tå saknas. Håret börjar också växa ut.


31230-13

Gaijas tass med belastning. Nu ser man tydligt hur den plattas ut. Inget svikt i stassen som ska kunna ge ett bra påskjut vid rörelse frammåt. Hon spretar lite med yttertån för att hålla balansen. Men man märker aldrig att en tå fattas då hon går och rör på sig. hon haltar inte heller. *glad* Jag tror att hon inte heller har några fantomsmärtor då hon knappt brytt sig om tassen. Hon har aldrig slickat sig eller kliat sig heller. Har hon försökt så har jag sagt till och då har hon slutat på en gång. Hon bryr sig inte heller om stygnen som tur är. Så nu slipper hon bandage och sen jag slutade med det så ahr tassen läkt dubbelt så fort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback