Överjävligt.

På alla sätt och vis så känns det så nu...

Först och främst så har jag både migrän och jätteproblem med nacken.Så det blir massor med konstiga mediciner. Så pigg är man ju inte.

Sen så är inte Emelie frisk ännu i halsen och bihålorna. =O(

Och nu till det värsta. Kommunal och handels har beslutat att tolka aliansens förslag. A-kassan ska sänkas till 170 kr/dag. Idag så får min man ut 680 kr/dag. Skillnaden blir enorm. Vi kommer itne att ha råd att bo kvar i vår fyra. Det får bli en billigare lägenhet och då förmodligen tre rum o kök. Barnen får dela rum. Sen så kommer vi inte att kunna åka båt mer. Vi har ju en rätt fräch bil. Förmodfligen så får vi sälja den och köpa ngt billigare alternativ. Fast vete tusan om det blir så mycket billigare med en äldre bil? Dom går ju sönder. Fast det kan nyare bilar också göra. Och då blir det dyrt!

Få se... vad mer kommer att hända? Jo! Inga tävlingr! Inte har jag råd att resa land och rike runt och tävla! Inte ens på min egnen klubb. Jag kommer inte ens att ha råd att vara med i Piteå BK. Kommer vi ens att ha råd att ha kvar våra djur? Näää.. Jag kommer inte att kunna bli av med dom! Aldrig1 Då blir jag hellre hudlös! Barnen kommer att vara tvugna att sluta med insa fritidsaktiviteter.

Middagar blir enbart förärade till helger. Det blir gröt på kvällarna (man kanske går ner i vikt? Enda fördelen). Helgmys blir ett minne blott förutom att vi kanske kan poppa popcorn.... Vatten och popcorn. Gott!;O)

Kläder... Tur att jag har köpt mig bra kängor som kan hålla i några år! för kläder blir det inte ngt nytt med! Barnen får inte växa mer...
Hårfrissan kommer heller aldrig mer att få besök av oss. Fast i och för sig. Hon har itne haft besök av oss på några år ändå...

Medicin. Jahapp! Skit i dom! Jag får väl ta mig igenom dagarna ändå. Fast om man ser på det från den posetiva sidan så har jag ju ändå så lite att göra om dagarna. För vi kommer att ha så lite kläder att det blir väldigt lite tvätt (där spar man ju in några kronor också på tvättmedel). Och mat behöver jag iten laga heller... Så då blir det väldigt lite disk. Och tv kan vi stunta i! Då behöver vi inget vardagsrum heller och då kan barnen få ta det rummet så blir det mer plats.

På tal om mat... Hundarna kommer att få gå på billigt foder. Fast om jag ändå inte kan tävla osv så behöver dom kanske inte ha ett högenergifoder... eller så behöver dom det kanske? jag kommer ju garanterat att vara ute i timtal med hundarna för att orka genom dagarna. Fast dom kan ju leva på bär i skogen. Jag med. Jag kan äta det naturen ger när vi är ute och vandrar...
Kanske jag blir så smal att jag kan ha barnens kläder till slut? Wow!

Näää... Jag mår illa... På torsdag ska Stefan fara på anställningsintervju hos vägverket. Håll tummarna! vi BEHÖVER det jobbet!

Men om inte det går... Jaha! Då jäklar i anamma! Då kör vi igång projektet som vi har planerat på nu i några år! fast det vete tusan om folk kommer att ha råd att använda sig av våra tjänster. vi lär ju inte bli ensamma precis med att bli fattiga.

Japp. Det blir ett fattigsverige och ett rikemans sverige. Lönedumpningar kan jag mycket väl tänka mig. Folk kommer ju att ta vilket jobb som helst för att slippa ha A-kassa.Då blir det enkelt att som företag dra ner på lönerna och tjäna själv en hacka.

Om jag nu får spåna lite fritt skullejag tro att vår eknommi har krachat lagomt till nästa val. Sen är moderatjävlarna borta. OCh Sossarna får bärja om att bygga upp Sverige igen. Precis som förr. Det är som i naturen. Återuppbyggnad och rasering. Födas, leva och sen dö... Och sen börjar allt om igen. Man börjar bli van. ;O)

Jösses så politisk jag blev. Men man blir bekymrad när man får höra hur folk ska ha det nu framöver... Och här sitter jag och kan iten jobba! jag sitter liksom i en rävsax. Jag VILL jobba för H-vete! Men jag kan inte! Så fort jag försöker göra ngt vettigt här hemma och få ngt gjort så blir jag som ett mosat lingon i flera dagar.

Ibland undrar man om man bara inbillar sig att man har ont. Då försöker jag göra sånt som folk gör utan att tänka på det. Jag damsuger tex. Nästa dag vet jag om (igen) att damsuga funkar itne för mig. en gång provade jag att tvätta fönsterna. Det gick bra. Tills nästa dag. Då kunde jag inte titta åt höger. Viljan finns, men orken och kroppen finns inte till förfogande.

Nästa liv ska jag bli riksdagsman. Då ska jag sitta och bestämma och vara trevlig med folk. Se till så att hlla mår bra. Hur nu det ska gå till. Man jag kanske är lite smartare i nästa liv? Hoppas det...

Nu till ngt roligare. Anledningen till att jag är så tokdålig som jag är är att Gaija och jag har rejsatrunt med vår fina släde! I flera dagar. Jaa... Vi har haft vilodagar. Igårkväll var det en helt underbar kväl. Halvmånen lyste och det var några minusgrader. Perfekt slädföre! Så jag och giaja for en rätt lång bit i maklig takt. Jag ahde tagit en Tradolan och två alvisar. OCh seniväg... Det gick ju skitbra och jag kände hur nyttigt det var med motionen! giaja njöt. Vad jag inte kände var att styret är för lågt och att jag då gör ngt med nacken som gör att jag får kräksont.
Men faktiskt. upplevelsen igårkväll vid elvatiden var helt underbar! Vi for så passlångt in i kogen att bilar inte hördes och man såg inga ljus. Drygt tre km rakt in bara for vi... Innan vi vände så satt ajg en stund på slädenoch vilade mig. Det var så vackert! Månen lyste på gran och tall. det var knäpp tyst. Stjärnorna gnistrade och glimmade och Gaija myste på med att söka pinnar som jag i blindo kastade iväg. Hon var nämligen inte på humör att vila sig. Hon ville leka.

Men just den där upplevelsen. helt ensam i mörkaskogen med månen och stjärnonra som enda sällskap... det går inte att beskriva. Det måste upplevas! =O)

Kommentarer
Postat av: Sosso & Ludde

hehe.. välkommen in i fattigdomen :) skojja bara..
fick veta idag att våran bil måste repas för typ 10.000 spänn... JIPPIIIIIIIIIIIII =)

Postat av: Anonym

Ja fy f_n. Snart sover vi under Reinfeldts bara himmel vi med. Har råkat ut för det absurda att alla instansers regelverk säger att jag måste hoppa av min åtråvärda utbildning för att istället gå arbetslös för att få SOCIALBIDRAG. CSN som är ett låneinstitut, lånar bara ut pengar till vissa speciella. Banken ville inte låna ut pengar heller, trots att jag hade borgenär. Men borgenären är tät och hotade flytta sina hästar ur stallet så de har givit med sig. Men blodpudding och vitkål blir det ändå. MEGAKRAMAR!

2007-11-21 @ 16:42:46
Postat av: bacillen

vad surt!
hoppas din man får jobbet! Annars får han väl sätta sig i kassan på ICA eller nåt!
"nya" moderaterna ger jag inte mycket för, inte gamla heller iofs!!
kram på dig vännen!

2007-11-21 @ 21:58:29
URL: http://bacillen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback