Träningskväll med gänget.

Ikväll har ridhusgruppen träffats och tränat tillsammans. Men den här gången har vi njutit av solen och frisk luft. Vi har bytt ridhuset mot en fotbolls plan. Det heter ju hundsport... Så vi kör med olkia sporter. nu var det fotbollens tur. Jag hade även bjudit in Linda och hennes familj. Jättekul att dom kunde komma.
Så nu har jag visat Lindahur man drar upp Caxa i lite mer högre temop. Hon blir lite släpig på tävlingar. Så nu har Linda som uppgift att dra igång Caxa med en bitstock fästad i ett snöre både före och efter tävling.
Det funkade med stor bravur att göra så. Från början var nog inte Caxa så intresserad. emn efter att hon fått tag på bitstocken ett par gånger så blev hon en helt annan hund.
Sen fick Linda gå iväg och träna lite FF. Caxa gick med spänst i stegen och med vaken blick! Just det jag ville ha fram hos henne.

Hundar är som modellera. Man kan forma dom till vad som helst med rätt redskap. Och kunnande. Jag har ju fått den stora lyxen att lära mig lite bitalekar från duktigt folk. Skitbra! Jag tackar alla som känner sig träffade för att jag fått den kunskapen av er. Den är GULD värd! =O)

Nu var det inte bara Caxa som fick bita i bitstocken utan även lilla Rizzla. Där kan man verkligen se vad hon brås på. Hon var som tokig! Bra bett hade hon också! Hon griper emd hela munnen och tar inga omtag. lilla rackaren! Hahah! Hon är bara så SÖT!

Idag ahr Gaija fått sig en duvning på cykeln. eller var det jag som fick mest motion? Jag är inte riktigt säker. Ialla fall var jag trött när vi kom hem. Trött och blöt. För givetvis så skulle det ju regna preciiiis just när jag for iväg med Gaija. Men inte hindrade det oss! Vi for ut mot Sanavägen. Jag har ingen aning om hur långt det är. men om jag går på känla så är det nog nära en mil som cyklade. Det tog ialla fall en timme. Gaija var som vanligt ganska het när vi for iväg. Men hon sackade då verkligen inte efter på slutet. Då bar hon en pinne modell större halva vägen hem också.
En gubbe som stod ute och ryktade en häst kommenterade att min hund fick sig en bra motion. Han har tydligen sett oss förr och tyckte att det var en väldans fin kille jag hade. Bra musklad och hade ett fint steg. Hade han varit en hingst så hade han varit intresserad av att sätta på ngt sto med honom. *fniss' Gaija är ingen han..Hon är en hon... Jag tror han var nog lite lullig i mössan eller nåt. Fast jag vet vem han är... Han ska starta en travbana här i Piteå och då kanske man inte är så lullig? *fniss igen* Eller så är man det...Jag vet då rakt inte vad han är.

Ni i kväll då fick hon lite hjärnmotion också. Vi körde rutan och första gången sprang hon inte in i rutan. Nu såg hon så där osäker ut igen... Men sen var det inga problem... Jag testade elitens ruta men med korta avstånd. Det gick bra. Hon förstår vad hon ska göra. Men jag får ge lite dubbelkommando. Men det blir nog bra när jag bantar bort dom och hon blir mer säker på vad hon ska göra.

Jag körde lite FF också och det gick bra. Vi är tillbaka till trängseln vid min vänstra sida men hon är bara så himmla glad! Så jag låter det vara. Det är ialla fall inte lika mycket längre...

Inkallning med ställande ja... Jahaja.... Detta eviga tråcklande med momentet. Om jag ska få henne att stanna i tid så kan hon inte springa fort. Och jag vill ha god fart för det momentet. Så vad ska man välja? Pest eller kolera? Vi får se..Jag fortsätter nöta...

Apporteringen gick ganska bra. Bra fart ut och in. Jag körde lite med Ankis tipps och hon bara älskar den övningen! Jag ska köpa en lina som dom har på Dollar som är en 15 meter och ha den på apportbocken. sen kastar ajg ut apporten som vanligt. när gaija ska gripa den så rycker jag! När hon kommer tillbaka så ska vi kampa och ha skoj. Det ökar hennes intensitet tillbaka. Annars så apporterar hon riktigt fint och prydligt.

Vi körde budföring också. Det gick bra med tanke på att jag har nu bantat bort leksak och kör lite mer tävlingsmässigt. Hon var lite osäker på vem hon skulle springa till. Och OJOJOJ... Rutan låg ju innom synhåll. Så den lcokade också. Och gruppen med människor som satt bredvid lockade också. mycket lockande belv det. Men Gaija är ju den som verkligen älskar att springa. Så hon var bara sååå lycklig sååå över att få springa.

Sen när budföringen var klar så fick alla sig ett gott skratt. Jag sa till Gaija att det var slut. Då sprang hon in i rutan och vägrade gå därifrån. Först när hon sprang in i rutan efter kommando från mig så fick hon applåder. Sen gick hon ut ur rutan men sprang snabbt in igen. hon ville ha mer applåder! Och det fick hon. Det var då hon fick för sig att INTE gå ut ur rutan! Jag kallade in henne men hon vägrade. Tala om att trottsa! Hon la sig ner istället med sin boll i munnen och såg ut att vänta på ännu mer applåder. Men se det fick hon inte! Jag blev till sist tvungen att ta till min bestämda röst och då kom hon tillsut. Ovilligt.

Flera har kommenterat mig över att Gaija inte får stå så länge i rutan. Men jag VET vis av erfarenhet att ju längre hon får stå i rutan desto svårare är hon att få ut därifrån. Hon vill gärna ha uppgifter inne i rutan och väntar gärna på ett liggkommando. Därför låter jag henne bara vänta i högst fem sekunder. hon har så pass bra stadga inne i rutan att jag känner att jag vill inte träna sönder den. Och inte få henne att tro att hon ska stå coh vänta på ett liggkomando. Hon tycker tydligen att det är hemskt trevligt med ligg i rutan. Lustiga hund...

Nu är Gaija väldigt nöjd och har legat och mumsat på ett tuggben. Väldans trivsamt är det! Och hon är absolut värd alla ben i värden! Så var rädd om era ben! Jag kanske kommer och tar dom för er! ;O)

image566

En nöjd Gaija med ett ben i högsta hugg!

I morgon har vi spår med appellkursen. Vi ska vara just efter Sanavägen. Jag tänkte jag skulle cykla dit och sen hem. Gaija hinner ju ta igen sig medans jag lägger spåret och väntar på att det ska mogna. Jag tänkte testa ett helt vanligt appellspår och se hur det går. Alltså lite tävlingsmässigt. Jag tänkte också be om ngn fler vill valla upp en ruta med mig så kan vi träna lite uppletande också medans vi väntar på våra spår. Få se om jag får ngt napp. =O) Annars så gör jag en egen ruta. *envisas*

Nä nu gör jag kväll. =O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback