Tävlingsdebut i Lkl2.

image452



I dag var alltså den stora dagen. Gaija verkade vara precis så glad och pigg som hon brukar. Klockan tio var vi ute på bruks och jag gick en prommis med henne efter det att vi anmält oss. Sen körde vi igenom några moment och vid elva fick hon hoppa in i bilen.
Sen skulle jag hämta min lilltjej vid tolv efter uppropet. När jag kom till bilen så låg hon så bekvämt och skönt. Jag fick rent av be henne hoppa ut ur bilen. Men just då tänkte jag inte på det. Hon brukar ju vara svår att hålla kvar i bilen.
Så jag drog igång min tjej och rastade henne. Det blev en hel del luktande också... Då började jag ana mossor i ugglen. ;O)

Sen gick vi ut på platsliggningen. Jag la min tjej och hon låg där så snällt under hela platsliggningen. Min duktiga tjej! =O) Två hundar bredvid henne reste sig och det blev lite rörigt fick jag höra sen. Men hon brydde sig knappt. =O)

Eftersom att ajg fick startnummer 12 av 13 startande så la jag henne i bilenigen. Och sen kom den lååånga väntan! När det närmade sig vårantur tog jag ut Gaija och vi körde igenom rutan och apporteringen samt att jag busade lite med henne. Allt gick klockrent tills vi testade fjärren... Då ville hon inte resa dig. Hon hade bråttom att lägga sig också.
Hon verkade så trött så... Hmmm...

Väl ute på tävlingsplanen så kändes hon rätt pigg på fria följet. Men hon ville gänra tränga lite i vänstersvängarna. Platsläggandet blev lite segt och hon NOSADE! *grrr* Sånt brukar hon aldrig göra?
Inkallningen började med trav, snabbt ställande och sedan hade hon bråttom till mig.
Rutan shabblade jag till det. Hon sprang på sidan om rutan och hade jag gett henne kommandot rutan igen så hade honvarit inne i den. även där nosade hon. Men ajg min dömmerjöns sa stanna när hon bara hade en fot i rutan!? Vaaa?? Jag hade inte tänkt säga stanna utan rutan.. Hade jag gjort det så hade hon med all säkerhet gått in i rutan och jag hade sluppit nollan... Jaja Mitt fel!
Apporteringen gick rätt bra. Men hon stannade när hon tog upp apporten och jag var tvungen att kalla in henne. Och sen höll hon då aldrig på att sätta sig. Hon var jätteseg!
Fritt hopp över hinder funkade SKITBRA! Men det vet jag. hon bara älskar det momentet! Fjärrdirigeringen var hopplös. Precis som när vi tränat. hon ville inte sitta utan ligga. Och hon la sig ner innan jag hann komendera.

Så det var vår tävlingsdag i stort sett. Gaija ska löa när som helst. Det upptäckte jag då alla hanar var så väldigt intresserade av hennes rumpa. Vart än det var ngn hane så vände dom sig om efter henne. Så nu är det bara att invänta löpet. OCh det förklarar också kanske varför hon var lite down i dag.

Alla hundar på tävlingen var lite låga tycker jag. Ingen fick ett förstapris utan vi var tre som fick andrapris. så ngt var ju lurt. En orolig tävling. med oroliga hundar på platsliggningen. Det var också tre st som bröt. Bättre lycka nästa gång!

Men jag måste då säga att hon gjorde sitt bästa. Gaija är en duktig tjej. =O) Hade vi fixat rutan så hade jag tagit förstapris. Men jag är nog nöjd som det är. Vi vet nu vad vi ska jobba med och nästa tävling är vi ännu bättre! =O)

Här kommer resultaten:

Platsliggande                            10
Fritt följ                                        8.5
Platsläggande                              8
Inkallande med ställande          8
Sändande med ställande          0
Apportering                                   7
Fritt hopp över hinder               10
Fjärrdirigering                              5
Helhetsintryck                              7

Börjar hon nu löpa innom kort så kan vi vara med på Apriltävlingen med. =O) Och då är ju MH:et säkrat också. =O)

Kommentarer
Postat av: Sosso & Ludde

Grattis till pokalen :) puss å kram /Ludde.

Postat av: Ola S

Kul att det gick så bra!! Lite synd på rutan, men då kan det bara bli bättre! Är bara Gaija på "rätt" humör så sitter ju första priset där!! Det är ju bättre att hon löper nu än när det är dags för Mh:t.. tur i oturen m.a.o
Lycka till i fortsättningen :)

/ola

2007-03-18 @ 19:22:40
URL: http://ola-stein.se
Postat av: Linda, Caxa & Rizzla

Grattis till den fina pokalen=) Ni kämpade på bra tycker jag. Syns bara på rutan men nästa gång tar ni den med så har ni erat första pris.=)
Jag ska anmäla mig till lite april tävlingar. Till piteå, Luleå och Åbyn/Byske sen får jag se om jag har tur och hon börjar löpa snart så jag kan tävla då=) Du kan ju höra av dig om du vill träna något i veckan

2007-03-19 @ 08:19:54
URL: http://www.caxaforsen.com
Postat av: Kia

Hej!
Jag hittade in på din blogg via vovve.net. Vilken söt vovve du har!
Så kul att läsa att du tar andrapriset med en sån ro & är stolt över din hund ändå. Jag blir genast övertygad om att ni kommer gå långt tillsammans med den inställningen. =)=)
Mvh Kia

2007-03-19 @ 13:55:32
URL: http://www.freewebtown.com/winterangel
Postat av: Madde och Fara

HEJ=) Kul att du hittade in till oss..=) ja visst är hon UNDERBAR... jag bara älska hennes färg♥ å friskare hund har jag nog inte haft heller... ingen klåda inge mag eller något annat som stör henne.. Men jag måste säga att jag tror att fler å fler kommer att få ett bättre öga till dom små BLÅ eftersom vi ägare är OTROLIGT STOLTA över våran hund som vilka andra som hellst..Kramar från Fara rara och matte Madde välkommen tillbaka till vår sida och kram på alla ♣BLÅDIGGARE♣=)

2007-03-20 @ 07:49:10
URL: http://www.nogg.se/fara
Postat av: Madde och Fara

Å DU GRATTIS TILL POKALEN EN BRA BIT PÅ VÄGEN ÄR KOMMEN=)

2007-03-20 @ 07:50:47
URL: http://www.nogg.se/fara
Postat av: Eva & Kiri

Grattis till pokalen! Matchar vovven bra :-)
Kul att läsa om er. Med de fina betygen på övriga moment så fixar ni ett 1:a pris nästa gång!
Hälsningar
Eva & Råggrindan's Kiri

2007-03-20 @ 16:18:18
URL: http://freewebs.com/ornnastet/
Postat av: Lie och grabbsen

Grattis till avklarad debut :O)
Bra jobbat!
Krmaizar fr luleå

2007-03-20 @ 16:19:32
URL: http://www.maximus.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback