Finslipning av rutan del 3.

Idag ahr jag haft publik. Min älskade mamma tittade på. tårögd och allt. hon tycker det ser så fint ut när vi tränar. vi har ngt speciellt ihop... Och vi har så ROLIGT ihop! Säger hon. =O)

Just nu är gaija i toppform. Både fysiskt och psykiskt verkar det som. Oj vad hon vill mycket! Man ser på henne att hon tänker: Vad ska vi göra nu?  Hon bara väntar på order från mig när vi tränar.
det är skönt att hon kan koppla av inne. Även om hon får sina studner av bus. Men då får hon gå ut med ngt av barnen. Tur man har tre som kan skämma bort henne. Amanda har tydligen livit min konkurrent när det gäller att dra sparken. gaija drar henne med lätthet och hon bara älskar det! Så idag har hon farit två kortare turer... OCh båda kommer hem lyckliga. Och pli har hon på hunden. Gaija såg våran bil i går och skulle springa över vägen. *hemskt!* Men Amanda bara röt STANNA! och hunden fryser!

Nåja. till träningen då...

Rutan. Jag har nu kört med synlig leksak i flera dagar nu. så hon får en synretning fram i rutan. hon har börjat stanna just framför rutan och det vill jag inte. Idag gömde ajg leksaken under snön och det gick lika bra som förut med synlig leksak. så ajg ska fortsätta så. ha leksak synlig och sen gömma den ett par dagar till. Hon stannar väldigt snabbt och vet att hon ska vara inne i rutan. Så där är det inga problem.

Fria följet. Lite pip har det varit nu ett par dagar. Jag har kommit fram till att jag måste dra ner belöningarna så att hennes förväntningar minskar. Då minskar pipet också. Jag vill INTE lära in beteenden med pip! Hon är lite ivrig också. Så hon hamnar framför mig. så jag kan inte dra upp henne på friaföljet.

Läggande under gång. Funkar skitfint! sitter som ett smäck!

Inkallning med ställande. JA där har det gått frammåt. Hon vet precis vad hon ska göra och har inte längre så bråttom. Kul!

Apport. Nja... Lite lattjande med apporten när hon ska ta den men hon har lugnat sig. Hon travar tillbaka men med god fart. Jag tänker inte börja trassla med det ännu. Jag ska gå kurs snart och då kan jag kanske få hjälp av kursledaren. Annars så griper hon den fint men med liiite tugg.. hmmm?

Hopp över hinder. Det är så KUL! Det är så HIMMLA kul att hoppa tycker gaija! För henne är hopp en belöning... Men hon sätter sig på ett lagomt avstånd. Hon läser hindret själv numera. så är det högt så blir det längre avstånd. Och lågt då blir det nära. det enda är att hon kan sätta sig själv utan kommando efter första hoppet.

Fjärrdirigering. Mamma fick stå med plakatet bakom gaija. hon skiter om  ngn såtr där bakom. Gaija är niog färdig för fjärren. för hon sitter och ligger med och utan handtecken och eller med kommando. rätt duktig tycker jag. :) Och hon rör sig inte ur fläcken heller. =O)

Jaaa... Jag vet då inte riktigt vad som ska hända p tävlingen. men fortsätter hon så här så gissar jag att vi kommer ialla fall att få en andra placering. =O) Men det spelar ingen roll. vi ska ut och tävla och ha ROLIGT! =O)

Kommentarer
Postat av: Linda, Caxa & Rizzla

För mig låter det som att ni kommer få ett första pris=) Ni kommer sopa banan med alla haha=)
Kan du träna imorgon på dagen på bruks?
Och på onsdag kväll ute på bruks. Hade vart toppen.
Men jag har mailat dig=)

2007-03-09 @ 07:47:11
Postat av: Lie och grabbarna

Tjaba tjena hallå!

Oj vad roligt att det går så himla bra :O)
Får se om jag kommer och kollar/Hejjar på er!

Kramizar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback