Mycket som hänt och lite som skrivits.

Först ska jag börja med att citera min man Stefan:

"Jag har psykiska stridsreaktioner i näsan."

Med andra ord... Han har hösnuva! Stackarn. Näsblod och nästäppa och rinnande ögon. Men tar han ngn medicin för det? Nähä! Han är ju en MAN! ;O)

Sen har ju även Emelie och Amanda haft examen. Det har jag ju helt missat. Så här kommer lite bilder från examensfirandet.

Amanda var en av de fyra som fick hålla tal på avslutingen. Hon var sååå duktig!
image655



Amandas klass sjungen en avskedssång till sin lärare Sigurd Granström.
image656



Sista bilden på Sigge och Amanda. Sigurd är en helt otrolig lärare! Han har undervisat på samma skola i 30 år. men man ser inga som helst tecken på att han är less... Han stöttar och inspirerar sina elever så otroligt mycket att de elever som går ut Strömnässkolan och ska börja sexan på Pitholm så är det hans elever som kan gångertabellen bak och fram och in och ut. vad sägs om att räkna tal som ser ut så här? 23x58, 87x56 osv... I huvudet alltså! Hans elever behöver inga pennor och papper för att fixa dom talen! barnen går med glädje varje dag till skolan och kommer hem lika glada. visst.... Dom har mycket läxor osv. Men dom tycker skolan är ROLIG! År efter år omvandlar Sigurd de flesta av sina elever till vetgiriga ungdomar som vill lära sig och som verkligen lär sig massor! Det kallar jag för en eldsjäl! Inte många lärare som orkar hålla engagemanget uppe i 30 år. Tusen tack Sigurd för att du tagit så väl hand om både Amanda och Emelie. Du har format dom så rint. Jag har så duktiga döttrar! Sen att dom inte lärt sig Pitmålet så bra... Det säger jag inget om...  ;O)
image657


Emelie tyckte att vi var pinsamma. Så vi fick inte följa med på hennes examen. Men hon hade solen i blick när hon väl kände att nu var det äntligen SOMMARLOV!
image658


Examensfika i det gröna. =O)
image659


Sen har Josefin varit fem dagar på Cirkus Cirkörs cirkusläger. tydligen ahr det varit jätteskoj och spännande! Barnen har fått, förutom att lära sig cirukskonster, hålla på med drama, pyssel och musik. Bland annat så var Patrik Öhlund med och jobbade med musiken med barnen. Så ett stort tack till alla som gjorde det möjligt för våra barn att få uppleva ngt mycket annorlunda! Ni är guld värda! Jag hade en dotter som var sååå ledsen för att lägret var slut. Men lycklig över att ha fått vara med!

Början på föreställningen.. Lite bus och kul för att värma upp publiken.

image660


image661



Till höger: Stefan. Cirkus Cirkörs cirkusdirektör!  Till höger. Hans eminente medhjälpare.
image662



Josefin går på lina. tyvärr hann inte kameran med när hon var i trapetsen. Men duktig var hon! Jag hade då inte klarat av det utan jag hade rammlat ner som en lealös elefant!
image663



Otroligt!
image664


Guldiga varelser som kunde en hel del...
image665



Pyramiden!
image666



Avslutet. Våra artister tackar för sig...
image667



Stolt dotter!
image668



Och sen fick alla deltagare en fin T-shirt att visa upp sig med. Och en gul ros. Den ska Josefin spara som minne.
image669


Lägret som ordnades av en eldsjäl (ännu en här ifrån Piteå) var speciellt inriktat för barn med behov av särskilt stöd. Alltså barn med olika handikapp eller svårigheter. Det var otroligt roligt att se kreativiteten hos alla barnen. Modet att våga gå upp inför publik och visa vad man lärt sig på fem dagar. Och att se stoltheten och glädjen lysa ur barnens ögon gjorde att mina ögon tårades ett antal gånger. För trotts sina svårigeter av alla de olika slag så hade barnen övervunnit rädsla för att misslyckas och vunnit modet att kunna visa upp sina färdigheter. Och att dom hade roligt också! Synd bara att lägret var bara fem dagar. dessa barn hade kunnat gå jättelångt om de bara hade fått en vecka till! vem vet? Nästa gång om det annordnas ett sådant läger kanske barnen får lite mer tid att utvecklas på. Otroligt duktiga barn och otroligt duktiga pedagoger!



I soffan hittar man rätt ofta numera grabbarna bus. Oboy och Banjo har blivit väldigt bra kompisar och trivs i varandras sällskap. På tre månader har Banjo övervunnit sin gaijarädsla. Numera är Gaija en god vän och en trygg hund när det kommer andra elaka katter in i huset. Gaija fixar att dom springer ut igen. Katterna står bakom och tittar på. Rätt läcker syn faktiskt!

image670


Nu är det snart midsommar. Den ska vi fira med vårat "ridhusgäng". Ska bli hemskt skoj att få umgås utana tt träna hund. bara surra och njuta av sommaren. Hoppas bara att vädret blir bättre och varmare.

Så ha en trevlig sommar allihopa och var rädd om varandra! =O)

Kommentarer
Postat av: Maria Fabriani

Sååå vackra de är!!!! Amanda, Emely (nytt namn, eller?) och Josefin, som gick på lina! Det var fräckt! Stor kram!

Postat av: Linda,Jesper, Caxa & Rizzla

Ha en jätte trevlig midsommar!!!!
KRAM

2007-06-21 @ 15:01:31
URL: http://www.caxaforsen.com
Postat av: Sosso & Ludde

hallojj.. va härliga bilder... du fick ju me ett långskatabarn åxå =)
Trevlig midsommar!
//Sosso.
Ludde skickar en alldeles egen hälsning till Gaija:
Häjj min pussgurka =) hoppas du har det bra. Trevlig midsommar på dig ;) puss å kram //Ludde.

2007-06-21 @ 19:50:09
URL: http://ludde.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback