Rex sista resa.

I morgon ska jag följa Johan och Rex på deras sista resa tillsammans. Nu ska deras vägar skiljas åt och det känns så oerhört sorgligt. Två mycket goda vänner tvingas skiljas i förtid på grund av sjukdom.

Det har visat sig att Rex har spondylos i större delen av ryggen. Han har säkert haft det en längre tid men inte visat något. Förutom att han har alltid varit pipig av sig. Nu förra helgen började hans bajseri att krångla. Han blev förstoppad på grund av att det gjorde ont när han bajsade. Stackarn!
Så i veckan som var så följde jag Johan till veterinären och där konstaterades det att Rex har inte så många kotor fria från spondylos. I ländryggen syntes det dock inget. emn man ser tydligen inte broskbildningen i ett tidigt skede. Men just det skedet är det mest smärtsammaste då kotorna bygger en "broskbro" mellan varandra. Nu hade Rex så pass ont att han itne fick ut något och han blev inlagd på dropp och så gav dom honom lavemang. I två dagar fick han vara hos vet och dom har kämpat med hans bajseri.Johan har gett honom parafinolja för att underlätta bajseriet men det hjälper inte så mycket.

I söndags ringde en mycket ledsen Johan hem till oss och berättade att det nu var helt bestämt. Rex ska få slippa ifrån sitt lidande. På morgonen hade han så ont att han skrek när han bajsade. Och jag tycker Johan gör rätt. Han ska inte behöva äta starka mediciner för att överhuvudtaget kunna bajsa. Han har fått kortison under dessa dagar och det hjälper föga. Hans mage tål inte starkare smärtstillande mediciner.

I morgon bär det alltså av till veterinären.Deras sista resa. Och en resa man gruvar sig för. Den allra största nackdelen med att ha hund är ju att man måste skiljas från dom. Och för Rex och Johan blev det inte så lång tid som man skulle ha velat att dom fått tillbringa sitt liv ihop. Rex är snart nio år. Och det är egentligen ingen ålder för en hund. Rex opererade sig ju för ett år sedan för testikelcancer. Den var maling och han hade bara tur att cancern inte hade spridit sig. Ett år fick dom tillgodo.. Och nu är det slut.
Så sorgligt!

Rex har alltid varit en helgo hund. Alla som träffat honom har tyckt om honom. Han har varit snällheten själv och en riktig mysprutt! På hundddagis så var han helt klart favoriten av alla hundar. Elever slogs om att få gå ut med honom. Personalen med. Han var en helt underbar hund att ta promenader  med. En av de få hundar som man kunde ha lös. Eller jag kunde ju ha honom lös. Rex har ju varit mycket hos oss och han är som en familjemedlem i vår familj.
Lona och Rex var otroligt goda vänner. Dom trivdes otroligt bra med varandra och när dom lekte så stod det härliga till! Rex fintade alltid Lona med att rulla runt mitt i en springlek och sedan byta riktning helt plötsligt. Det såg helskumt ut men tydligen var det superroligt att dra Lona vid nosen!

Nu i gårkväll precis efter det att vi ätit så kände jag starkt att nu väntar Lona på Rex. Hon väntar vid regnbågsbrons början. Hon väntar på sin bästis. Så Rex kommer inte att behöva gå ensam till himlen. Han kommer att ha Lona med sig. Dom två bästisarna...  Och Lona kommer att få ha sin kompis med sig i himmlen. Hon har nog allt väntat på honom! Det känns ialla fall trösterikt att känna så.


Nu slipper vår underbara och godmodiga Rex ha ont. Nu blir hans själ fri.

Lycka till på din sista resa Rex. Jag och alla i min familj älskar dig. Hälsa Lona från oss!

image967

Johan... Du vet att det alltid finns en axel att gråta ut på hos oss och att du kan få prata allt det du vill med oss om Rex och allt runt omkring. Vi finns här för dig när helst du behöver oss.
 
 

Kommentarer
Postat av: Ellis Garp o My

O vad sorgligt. Alltid när jag tar del av sådant så börjar jag gråta. Hundkärleken är ju så omedelbar. Hoppas det blir fridfullt. En stor kram från oss här får ni.

Postat av: Marianne

Usch vad sorgligt! Men jag förstår hur det känns. Det svåraste är tillfället när man tar beslutet. Jag känner med dig Johan och jag hoppas allt gick lugnt och fridfullt till. Nu vet du att Rex inte har ont längre och den känslan kan ju vara en liten tröst nu när det känns jobbigt.
Rex var en vacker och trevlig hund. Vi kommer att sakna honom!

2007-12-04 @ 10:09:24
URL: http://www.frostmarken.se
Postat av: Sosso & Ludde

neej va tråkigt....
Rex, Hoppas du å Lona får det kul tillsammans...
Hälsa till henne från oss!
//Sosso & Ludde

2007-12-04 @ 16:30:52
URL: http://www.sossoludde.dinstudio.se
Postat av: rex husse

Det är jätte fint det du har skrivit.

2007-12-04 @ 21:47:25
Postat av: Carita utan Enrico

Våra tankar går till Rex, husse Johan och alla andra som kommer att sakna honom.

Det här är baksidan av hundägandet. Vi gick igenom samma sak för 1 månad sedan och det känns fortfarande frusktansvärt tomt.

Tillåt er att sörja, då är det lättare att gå vidare.

Kram C

2007-12-05 @ 22:15:05
URL: http://live.online,se/enrico/
Postat av: Linda & Caxa

Ååå så sorgligt med Rex. Du får hälsa Johan så mkt från oss eller om du kanske läser det själv Johan.
Tack för inbjudan till fika, det ska jag komma ihåg när vi är i Piteå=)
Ikväll har vi vår sista uppfödarutbildning och det k'nns så skönt=)
Vi hade finbesök i veckan av Marianne och hundarna.
Rizzla och Exza busade på i snön haha=) Hon har humör i sig den lilla tjejen. Sen kom buspojken Bruno ut och busade med Rizzla och oj vad de hade kul. De var verkligen lika i sättet de lekte på =)
Ha det bra och ska ni till Älvsbyn så finns det fika här med=)
Vi borde ju ta en favorit i repris någon gång och sitta på Kanis och grilla och träna lite. Det hade vart kul.
Nä nu ska jag göra mi klar för jobbet.
Ha det bra och hälsa hela familhen.
Kram från Älvsbyn

2007-12-06 @ 07:43:15
Postat av: Linda & Caxa

Gaija är utmanad. Kolla i vår blogg för info=)

2007-12-10 @ 22:28:39
URL: http://www.caxaforsen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback