Båtsemester?

Vädergurus hade lovat fiiint väder hela helgen och en bit in på veckan.

Fredag.

Jaha... Så vi packade vår lilla båt med allt möjligt gott ochnyttigt och for i väg i fredags... Solen sken. Det var varmt coh skönt. Blåste bara lagomt lite så mygg och äckel inte flög omkring oss. Kursen låg mot Stenskär. en av de vackraste öar som finns i sverige! Ön bjuder på stenig strand till sandstrand. Allt från grovkorning sand till finmalen sand. Det är helt underbart att bada på denna ö och man kan välja vilken sidan av ön man vill bada på.

Nu går ju vår båt dåligt. Motorn är ett vrak. Kör man fortare än 6 knop så blir motorn vam och börjar koka. Så det gäller att hålla låg fart. Överfarten från stan där vi bunkrade upp med vatten tog ca fem timmar! Men det var fem timmar av njutning! Jag la mig på soldäck och njöt. Barnen satt och ritade och sedan kom dom smygande upp till mig. Vid stenarmarna utanför havsbadet träffade vi Magnus. Mange är yrkesfiskare. Han hade lilla Danne med sig. Den lilla grabben på 5 år kommer att ta efter sin pappas fiskeri! Han gråter när han inte får följa sin pappa ut och vittja näten. ;O) Det spelar ingen roll om det blåser eller stormar. Ut ska han!


Mange och Danne... Storfiskarna!

image738

Katterna verkade trivas i båten. Fast det stod rätt klart att dom tyckte att Stefan skulle behöva lite hjälp. Så dom höll sig till förarstolen. Turades om. Eller så spanade dom ut på havet och höll koll.


Banjo spanar.

image739


Fortare farsan! Fortare!

image740


Hmmm.... ?

image741


Oboy vet preciiiis hur det ska vara när man åker båt! Jag och farsan har koll på läget minsann!

image742


Oboy håller koll åt andra hållet.

image743


Det bästa man har sätter man på bordet! Banjo och Oboy håller koll åt samma håll.

image744


Gaija gjorde allt för att bara se söt ut. Mytsigt i båten tycker hon! Men helst skulle hon vilja åka i gummmibåten.

image745


Långt där ute finns Stenskär.... Dit ska VI!

image746


Väl framme vid Stenskär så åt vi lite kräm och macka och sen när det började skymma så grillade vi korv uppe på land och berättade spökhistorier. Det är bara så mysigt att sitta och berätta spökhistiorier får varandra. Se vem som blir mest rädd.... Vilket brukar bli jag då förståss. Men den här gången lyckades jag skrämma barnen. Vi hittar på historierna.

Lördag.

Vaknade till strålande sol. Men upptäckte att det var moln på väg.... Tråkigt. MEn molnen såg ut att vara snälla och inget regn i sikte. Vi tog vår vana trogen en långis med Gaija. Vi går alltid långisar på öarna. Vi följs åt hela familjen och hittar på en hel del knasigheter. =O)
Dessutom så blir vi skitnödiga. Så Stefan utsågs till toarullebäraren! Den höll han i god uppsikt över hela turen. Lustigt. men ingen blev skitnödig denna gång... ?


Toarullebäraren nummer ett.

image747


Hela familjen på tur. Denna gången gick vi på den norra delen av ön. Där har vi aldrig gått förut.

image748


Stenskär gör skäl för för sitt namn. Gaija valde en annan väg som var lättare att gå.

image749


Molnen hopar sig...

image750


Rönnskär... Man ser fyren.  Ännu mera moln. Till slut var vi inringade med moln. Moln överallt!

image751


Ingången till den norra delen av ön. Grenarna från tallen döljer stigen. Det blir som en dörr man måste igenom. Lite mystiskt och fantasikittlande. Barnen gillade det ialla fall!=O)

image752


Finland nästa...

image753


En busnödig Gaija som bara var tvungen att ställa sig framför kameran hela tiden.

image754


Havets vågor rullar in...

image755


Amanda undrar om ett bad skulle vara trevligt? Gaija påstår att bad ÄR trevligt! Emelie håller inte med...
image756


Eftersom att vi var på öns norra del och vinden var ostlig så blev det rätt lungt på västsidan. Även om det svallande in lite. Jossan, Amanda och Gaija i badet.

image757


Gaija blev lite för busig i vattnet. Så hon fick en time out.

image758


Platsliggning.

image759


Snälla! Jag har lugnat mig nu. Kan jag itne få bada en liiiten stund till?

image760


Emelie har hittat en snäcka.

image761


Och toarullen hänger med...

image763


En helt vanlig familj...

image762


Alltså..Lovar! Helt normala ungar har vi! =O)

image764


Från Stenskärs norra del mot den södra delen... Vackert!

image765

Gaija ville vara med på bild igen.

image766


Senigt, kargt men fulländat! Här finner man lugn och ro...

image767


Gaija fick den ärofulla uppgiften att ha Jossans BH på tork. Hon tog det med stort allvar och tålamod.
image768


Vill ingen leka med mig? Hunden som aldrig blir trött...

image769


Faktiskt. En vacker hund!

image770


Amanda och Gaijas största nöje. Åka båt! Gummibåtenär bäst tycker båda två.

image771


På kvällen blev det grillat med ris och grönasker till. Mums!Givetvis började det att regna när jag grillade. Men vi åt inne i båten och hade det varmt och gott. mysigt!  När vi sedan skulle gå och lägga oss. så såg vi blixtar in mot land. Åskan mullrade till några gånger också. Mycket vackert att se på måste jag säga!

Söndag.

Vi hoppades på bättre väder. Enligt sjörapporten så skulle det klarna upp på eftermiddagen. Men det gjorde aldrig det... Men det var rätt varmt. Jag, Josefin och Amanda bestämde oss för att gå till den västra sidan av ön. Där finns det helt underbara badstränder och massor med vågor! Vi tog med oss tvål, schampoo och balsam och gav oss iväg. Gaija hängde också på.

På väg till västra sidan. Vi står uppe på sanddynerna och tittar bak mot vår båt. Vår båt är den som ligger längst med bryggan.

image772


Bad på gång!

image773

Den delen som vi kallar för öken. En gång i tiden var det vatten här. Då var Stenskär uppdelad på två öar.

image774


Sanddynorna som bildats av både havet och inlandsisen är rätt höga. Högst upp på dom så går det stigar. Man får en helt underbar utsikt från dom!

image775


Äntligen! Badstranden är helt tom och öde...

image776


Gaija fick sig ett ordentligt bad. Sen blev hon så trött på att bada så hon fortsatte leka i sanden med att kullra runt en pinne i sanden.

image777


Pinnkullring. Det gäller att vara noggrann. Hela pinnen ska kullras runt i sanden tills den är full med sand. Sen springer man ner till vattnet och sköljer av den och så tillbaka igen och kullra!

image778


Stranden låg helt öde. Ingen fanns i sikte.Vi badade nakenbad och tvättade oss. Hur underbart som helst!

image779



Josefin berättade att hon hade hittat ägg bland dynorna. Så när vi var färdigtvagade och frusna så gick vi tillbaka och kikade. Det var inga ägg. Det var...

image780

image781

image782

image783

Svamp!


När vi kom tillbaka till båten så bestämde vi oss för att börja fara hem. Amanda skulle ha fotbollsträning och vädret verkade inte bli bättre. Så vi packade snabbt ihop och for hem. Med sorg i hjärtat. För Stenskär är verkligen en paradisö. Men vi kommer tillbaka. Och med då en ny och bättre motor! Det käns lite obehagligt att åka så långt med en så dålig motor.... Händer det ngt så är vi rätt nödställda.

Förhoppningsvis så har vi en ny motor nästa sommar. =O(

Nu till veckan blir det ett späckat schema. Måndag och tisdag ska ägnas åt att städa hemmet. vårt hem är sorgligt eftersatt.

Tisdag blir jag faster också! HURRA! Då kommer lille Max ut... Han sitter i sätesbjudning och har blivit rätt stor. Så Maria ska få göra ett kejsarsnitt. Så nu håller vi tummarna för att allt ska bli bra! JÄTTESPÄNNANDE!

Onsdag ska vi fara och hälsa på Marianne på Frostmarkens kennel. Jag har tio kilo klass att avhämta. OCh så ska vi få kika lite försiktigt på valparna. barnen är supernyfikna på dom! Speciellt på "vår" lilla Exzena! =O)

På Torsdag börjar KENNELLÄGRET! Gissa om jag längtar? Det ska bli spännande att få umgås med en massa kunniga människor och få nya hundkompisar. Och att få jobba med Gaija då förståss!
Kennellägret håller på till Söndag. Och sen på måndag börjar barnen skolan igen... Då är hösten här...

Jag lägger ut en länk för den som är intresserad av att se hur Stenskär ser ut och för att få mer info. En sida helt klart värd att kika in på!

http://www.bottenviken.se/pitea/oar/stenskar/index.html

Kommentarer
Postat av: Lie

Hallojsan!
Visst tränar du för oss också på lägret?? Hade ni en alien
med er på båten? Vilket foto det blev..... Man blir förresten sugen på att flytta till Piteå när man ser dina foton.......
krameli.kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback