På besök...

Idag har vi varit på besök hos Mia och Gaijas underbara småsyskon! Wow vilka små underbara guldklimpar!

Det är alltid lika roligt att få sitta och prata med Mia. Vi har sååå mycket att prata om och tiden rinner bara iväg. Varje ghång jag far därifrån får jag dåligt samvete. Stackarn har ju faktiskt en familj också.. Och där sitter vi i timmar och bara surrar bort en halv dag! ;O) Jag ska surra mer med henne på lördag. Vi ska nämligen ha en liten träff då och spåra och ha oss och äta en massa korv och ha allmänt mysigt! Det ska bli skoj att träffa fler Råggrindare. hoppas, hoppas att Umeborna också dyker upp! Det skulle vara superskoj! =O)

Nåja. Så här började vår trevliga dag tillsammans.

Först for Stefan till sin tandläkare då en av hans tänder *ryser* har tappat en STOR flisa! Våran tandläkare heter Torbjörn Olovsson. Han var domare i lördags på tävlingarna ute på bruks. ;O)

Sen drog vi iväg till Framnäs där Stefan hade lektion till klockan tolv. Jag tog ut Gaija på en prommis. Vi gick ner till Hammenviken. det är en liten badstrand som är jättemysig. naturligtvis hade ajg itne tänkt gå ner till stranden utan ajg försökte få ett snyggt kort på Gaija när hon hoppade över staketet.
Så här blev dom:

image534

image535

Dom här bilderna har jag fått göra mycket ljusare för att man överhuvudtaget ska kunna se att det finns en hund där... Men dom blev betydligt mer lyckade än domandra bilderna.
För dom ser ut så här:

image536

Eller så fick jag med en svans eller bara ett par öron.... Det vblev ju jättefånigt alltihopa!

Just medans jag stod där så kom det en pimpelgubbe och sa åt mig att inte gå till stranden. Jag talade om för honom att jag bara var där för att få några kort på Gaija när hon hoppar över hindren. Han sa då att det finns folk som rastar sina hudnar på badplatsen. emn dom plockar inte upp efter sig! Jaaa.. jag häll med om honom att det är bara så vidrigt. för sen kommer alla dessa småbarnsfamiljer till Hammenviken och ska bada bland skiten! Äckligt! Så jag frågade honom om han läst insändaren i PT där det var en bild på en skitpåse i skogen. OCh så sa ajg att det var jag som tagit den bilden. Hehe.. Då blev gubben mycket tyst och sen började han visa upp bilder på sina rödingar som han pimplat upp i Hammenviken. Hahaha!

Han var ju rätt så söt egentligen och när han fick klart för sig att min hund var väldresserad så började han klappa om Gaija. =O) Han var lite rädd för hundar men Gaija kunde han inte låta bli. Hon var ju en snäll och trevlig hund tyckte han.

Så här söt kan Gaija vara ute i skogen vid framnäs....

image537

Torkar hon snoret? Eller håller hon munnen rätt i tungan? Det kan bara den vise veta.;O)

image538

Sen fick hon för sig att stå och skratta åt mig också....

image539

Hon må icke vara en utställningsschäfer... Men hon är VACKER!

Sen gick jag tillbaka till Framnäs och tränade ett tag med Gaija. Lite apportering, ett par gånger i Rutan (miljöomväxling är bra) , inkallning med ställande och vanlig inkallning. sen fick jag för mig att se om hon ville gå själv ut till en kon. Alltså sändande till kon. Jahapp! det gick det med! Jag började med att ställa upp en kon och så en leksak vid konen. Sen skickade jag henne med kommandot Frammåt! Det gick hur bra som helst. Sen tog jag bort leksaken och gjorde om det. Gaija stannade vid konen och jag bara blev så lycklig! Vi körde på lite till och jag ökade avståndet. Och WOW! Hon hade fattat galoppen. Så då flög faaan i mig och när hon stod vid konen sista gången så ropade jag UT åt henne.. Och hon sprang rakt in i rutan från konen. Imponerande! =O)

Sen visade det sig att en och en halv timme gått och stefan var äntligen klar... Så då kunde vi fara och... ÄTA! Ojojoj.. tiden gick såå sakta! Jag bara längtade efter att få se gullevalparna och få träffa Lana. Så vid halv ett var vi äntligen klara och for iväg till Mia.

Och synen som mötte oss var helt bedårande! Här få ni se bedårande bilder! =O)

image540

Mätta och belåtna. Sovdags!

image541

Man måste ju bara naffsa lite i brorsans tass...


image542

Vilken blixtrig sak det där var då?


image543

Söt som socker!

image544

Trötter i sina fötter!


image545

Ännu mera söt som socker!


image546

En trött liten grabbhalva.


image547

Det här måste vara en kille! Han har redan ett könspräglat ansikte. Men ändå... Såååå söööööt!


image548

Man är ju så liten.. Och trappen är så stor!


image549

Stor och modig! Eller?


image550

En pusstund med kennelmamma! =O)


image551

Min pinne!


image552

Sitter du och skiter så här mitt på dan?


image553

Stor hand och liten klivänlig mage.


image554

Om man nosar så här... Så luktar det!


image556

Titta vad vi har hittat! Den är goooood!


image557

Hej mamma Lana! Vad gör du där inne?


image558

Inne i valphagen. Mysigt värre!


image559

Tänk... Vi fick ta den med oss in i valphagen.. Wow! Och GOTT! :O)


Såja. Då var dagens bildkavalkad avklarad. Visst är dom fina? Jag hade tänkt röva hem en eller två av dom. Men Mia påstår att hon på något vis skulle märka om det fattades ngn valp. Konstigt! Det kunde jag väl aaaaldrig tro? ;O)

Tack Mia för att du alltid är så go och trevlig och att man alltid är välkommen hem till dig! Bättre kennelmamma kan man väl inte ha? =O)


Kommentarer
Postat av: Pernilla

Varför skulle jag läsa din blogg för??? Jag som är såååå valpsjuk! Du kunde ju snott med en och skickat till mig vettja ;-)
Dom är verkligen super duper söta! Hur gamla är dom?
Kramisar

Postat av: Linda & Caxa

Vilka underbara valpbilder=) Att du inte blir sugen på att skaffa en till. Ska du inte tävla appellen i byske i slutet av maj?
Nu har vi 2 första pris så nu är det ett kvar till LP2. Men jag vill ha betydligt högre poäng eftersom jag vet att hon KAN.
Tack för att du ska hjälpa mig. Jag måste få hon att tycke att det är roligare
Men Piteå Hundungdomstävling blir en bra träning tävling.
Men när ska vi träna? Jag är ju tyvärr fortfarande sjuk men ska fara på kursen imorgon iaf. Sen är vi borta hela helgen. Ska ner till mamma och även fara till Rizzlas uppfödare på en liten valpträff=) Ska bli skojj.
Ha det bra så hörs vi. Kram

2007-04-25 @ 16:42:34
URL: http://www.caxaforsen.com
Postat av: Helena,Hix &Flaxa

Nu har jag varit och snokat i din blogg ganska många ggr,mycket roligt att läsa.Tror att vi har träffats någon gång när du varit på Lulebk och tränat i höstas och även på någon Lyd tävling,jag känner iaf igen dig!!;)Själv har jag en "stor" Malle kille som inte riktigt har sina öron som han ska,sen har jag även en liten Malle tjej på 5 månader oxå!!Blr imponerad på hur duktig du och Gaija är i Lydnaden,själv tragglar vi för fullt på denna förbaskade RUTA!!Lycka till på framtida tävling!!Vi kanska syns!!//Helena,Hix & Flaxa

2007-04-25 @ 20:10:13
Postat av: Sosso & Ludde

hehe... vad söta :)

2007-04-25 @ 22:09:00
URL: http://ludde.webblogg.se
Postat av: Lie, Björn och grabbarna

Tack för i lördags :) Det gör vi om!

Kramizar

2007-04-30 @ 10:20:12
URL: http://www.maximus.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback