Kursstart!

I går började vi Appellen Gaija och jag. Det verkar bli en myckter trevlig kurs med jättegoa kurskompisar. =O)

Det roliga är att det är inte överlag schäfer som är med utan det är ett antal varierande räaser. Jag tycker det är jätteskoj att se hur dom arbetar. Alla raser har ju som sin signatur.

Vi fick börja kursen med att presentera oss lite snabbt och sen så gick vi över till vad vi ska ta upp under kursen. Vi följer appelens lydnadsprogram helt enkelt. Så i går började vi med en platsliggning. Den gick bra. Alla hudnar låg fint och hade möjlighet att lyckas. Sen fick vi träna på linförighet.

Det känns ju lite osm om vi är för duktiga på kursen. vi har ju gått en tävlingslydnadskurs förra året. OCh det är ju snarlikt lydnaden i appellen. Men jag ahr aldrig tävla i appellen och vissamoment kommer jag att behöva hjälp med.
Som linförigheten då.

Gaija vill gänra ploga och tränga mot mig. Så jag har ju belönat hene åtsidan. Men Anki vill att jag ska belöna åtsidan och bakåt. Så jag testade det och det funkar fint! Vi ska nog komma till rätta med det. Ganska snabbt hoppas jag.

Så jag fick träna ett tag på belöning utåt/bakåt. Men eftersom att vi har linförigheten i stort sett fixad så blev det ingen längre stund vi höll på. Jag vill ju inte heller gå sönder momentet. Så ajg tränade lite hopp-sitthopp också. Och lite inkallning med ställande. Fick ännu ett bra tipps från Aktiv Hund forumet. Att inte kasta bollen mot gaija utan låta den ligga bakom henne. Så som jag gjort när vi tränat fjärren. Sågt och gjort så testade ajg. WOW! Vilket gensvar! Jag satt Gaija, gick ca tio meter och kallade in. Samtidigt som jag kallade in så gav jag kommandot STÅ! När hon ställde sig snabbt så fick hon springa och hämta bollen. Det fattade hon riktigt snabbt! Så nu ska vi nog få in det riktigt snyggt.
Jag ser fram emot att få tävla i tvåan snart. bara för att se skillanden mot förra tävlingen. Jag fortsätter finslipa på tvåans moment samtidigt som ajg går kursen och får en hel del bra tips om hur jag ska jobba i appellen.

Nästa gång vi har kurs blir på torsdag. Då ska vi ha som läxa bakdelsvändningar. alltså hudnen ska ha koll på ändan när jag tar ett snedsteg bakåt.
Jag testade det i dag och det kan Gaija redan. Bara det att jag kanske skulle jobba mer med just den sortens positionsträning.

I morgon bär det av till Luleå. Då ska jag och Gaija få träna med emelie och Candy och hennes kompis. Det ska verkligen bli skoj! Jag kommer då att köra lite mer bakdelsvändningspositioner. OCh Inkallning med ställande och apportering. med bollen.
Vi ska ha apportering nästa gång. eftersom att apportering är en nötningsgrej så ska vi nöta på det under kursenockså. Vilket blir bra. Kanske jag lyckas få upp farten på henne och få en tia på apportering. ;O) Min dröm alltså. Ibland slår drömmar in. Och ibland blir det halvsanningar. Vi får se vart vi landar. Men under tiden ska vi ha kul! =O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback