Frammåt!

Idag på kursen har vi tränat framförgående. Det gick väl rätt bra tycker jag. Vi har ju testat det förut och är inga nybörjare. Jag gör som så att jag ahr två burkar med godis på. Alltså jag lägger dom upp och ner och lägger lite gott på. Idag blev det korv. Sen lägger jag ut dom med ca 20 meters avstånd. Eftersom att Gaija redan lärt sig att gå ut från min sida på kommandot frammåt då vi dragit med sparken så gör hon det även nu. Hon går ut i fulla kopplets längd också. En klar fördel med att ha pysslat med drag i vinter. =O)

Så går vi då mellan dessa burkar och hon får stanna en meter från burkarna och så ger jag henne en korvbit. Det funkar ypperligt. Jag ska byta ut det hela till att inte ha ngt på burkarna och sen jobba bort burkarna. Men jag kommer att använda burkarna som ett sikte så hon lär sig att gå ramt fram. Hon drar inte så farligt heller utan kopplet är spänt men inte så att jag måste hålla emot. Hon äär verkligen en duktig tjej.

Idag har Gaija verkligen varit trött och låg. Men när vi kom ut på plan och jobbat en stund var hon sitt gammla vanliga jag!

Vi körde även budföring med okänd person. Och det gick jättebra! Hon springer hellre till ngn okänd än till mog. så jag får belöna rätt mycket när hon kommer. Men det är full fart frammåt som gäller! Högsta växeln!

Jag tränade lite på hopp, apport, hopp också. det är ett moment som Gaija verkligen bara älskar! att få både hoppa och apportera är nu bara det bästa av allt! tala om att belöna hunden med ett tävlingsmoment. Jag kunde konstatera att momentet sitter i dag. Jag är ju så klantig på att kasta apporten. Så den hamnade snett utanför hindret. Långt utanför... Hunden hoppar, apporterar och när jag säger hopp för tillbaka hoppet  så hoppar hon. Även om det blir jättesnett och hade gått fortare och lättare att bara springa förbi hindret.

Jag körde lite rutan också och hon har verkligen förstått begreppet UT nu. Hon springer in i rutan på ca 30 meters avstånd med full fart. Det ser väldigt snyggt ut. Men ajg kan inte träna treans ruta ännu. för hon vill på att lägga sig ner. så istället för kommandot stanna så säger ajg stå när hon ska stå i rutan. Då lägger hon sig inte heller. Men jag vet att hon funkar på treans ruta så jag är nöjd ändå.

I morgon ska vi mest troligt fara och kika på små äckligt söta valpar. Jag och Stefan far till Mia och njuter av dom ett tag. Jag tänkte ha på mig full skyddsmundering. Dom är ju som små krokodiler skulle jag tro. men tänk att få njuta av små busvalpar! Oj så skoj! Och få surra lite hund och sånt med Mia. Det är alltid trevligt!

Jag ska ladda ett gäng batterier så jag kan fota dom också. Så jag har lite bildbevis på att jag varit där och njutit av dom. =O)

Nu ska jag gå och lägga mig för denna förkyling är inte speciellt uppiggande precis...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback