Årets första spår! =O)

Idag har jag lagt årets första spår. Med mig hade jag äldsta dottern som också fick prova gå ett spår med Gaija.

Första spåret jjag la var det som jag och Gaija skulle gå. Då fick Emelie chansen att se hur det går till. Jag la ett 500 m spår med 4 apporter och en slutapport.
Gaija är sååå duktig på spår! Hon visste precis vad som skulle hända när jag gick ifrån henne.=O) Så där satt hon och Emelie mitt i skogen och väntade på mig. Att det ska gå så mycket fortare att gå spåret med hunden än att gå ut spåret? ;O)

När det spåret var lagt fortsatte vi gå i skogen och jag hittade en relativt snöfri bit. Där la jag ett enklare spår men med en passage över bäcken. Det blev lite lurigt ialla fall. Där la jag ut först Gaijas favoritboll och sen blev det två apporter och i slutet ett spengummi. Sen satt vi oss och väntade på att tiden skulle gå. Vilket den i och för sig gjorde men den gick sakta. Vi hade ialla fall vett att sitta och njuta i solskenet och stirra på bajspåsen mitt i skogen. Varför slänger folk bajspåsar i skogen? Det har jag aldrig förstått mig på. Det tar ca en månad för bajset att försvinna inne i en skog.. Men det tar 100 år för en påse att försvinna!
Ja jösses.... Folk har sina hjärnor till ngt annat än att tänka med tror jag...

image496



image497




Efter en evighetslängtansväntan så var det dags att ta sig tillbaka till första spåret.
Gaija var taggad men ändå inte överdrivet. Den här tjejen sparar sina krafter till spåret. Tyvärr har inte jag riktigt samma krafter så jag får hålla i mig i spårlinan för glattalivet och vara glad om jag överlever...


Dags för att sätta på selen... Gaija är på G!

image498

image499


Gaija vädrar i luften. hon veeet var spåret ligger! redan innan jag låter henne hitta spåret så vet hon vart den är. Att låta henne leta reda på spåret går på ca en halv sekund. Och aldrig att hon tar bakspår.

image500



Spåret gick bra. Av fyra apporter och en slutapport så hittade hon just... Fyra apporter och slutapporten! Tummen upp för årets första spår! =O) Och en stoooor kram till världens bästaste Gaija!


Nu blev det Emelies tur att spåra. Jag visade henne ur hon kunde hålla linan så att hon inte tappade den och kunde dra ner lite på gaijas vådliga framfart. Man lägger linan runt midjan och håller emot den lösa delen. Precis som när man rappelerar(klättrar nerför berg). Det funkar utmärkt och man slipper vara rädd för att tappa hunden.

Precis som första spåret så gick det andra spåret helt utmärkt. Hon tog spåret direkt och drog iväg. Bokstavligt talat! Nsätan så att brallorna åkte iväg på dottern! Hahaha! Men alla apporterna tog hon minsann! Av två leksaker och två apporter så tog hon alla! *stolt* Den som tabbade sig var jag som inte upplyst dottern om bäcken hon var tvungen att gå över...  Men det gick bra och hon var torrskodd. Däremot så säger hon att hon ska ha vantar till nästa gång. För det var itne så skönt att riva sig på buskarna. ;O)

image501



I djup koncentration... Likt en dammsugare.

image503


Enda gången linan slaknar ngt (det handlar om ngn tusendelssekund) vet man att hon ahr en apport. Är man inte snabb så fortsätter hon spåra med apporten i munnen.

image504



Vi pustar ut i skuggan.. Den enda som inte är trött av oss tre är Gaija. Jag och Emelie är rörande överenns (för en gångs skull) vi MÅSTE skaffa oss bättre kondis!

tack för Hjälpen idag Emelie! Vädldens bästa Emelie! jag älskar dig gullunge! *nu blir hon arg på mig om hon läser det här*  *fniss*
image505

Så nu har jag fixat läxan inför nästa måndag. men jag skulle tro att jag lägger fler spår. Kanske lite svårare och trixigare. Förmodligen spår som går över ängsmark och asfalt. Det måste jag testa också. Men det blir en annan dag.
Idag blev det ju både på bar backe och i snö. När jag gick ut var det skare och när vi gick spåret så hade den blivit mjuk. Men ajg såg ialla fall mina egna spår. Spårkärnan gick precis bredvid mina spår. Men det var en svag vind från sidan just där jag såg  mina egna spår. Så det är ju helt ok. =O)


Kommentarer
Postat av: Linda, Caxa & Rizzla

Hej
Vad kul med ett spår. Vi ska också gå någon dag nu då Jesper är piggare igen. Valpkursen börjar halv sju så jag är där från då men vi kan ju ta det kring sju om det passar dig bäst. Ha det bra

2007-04-09 @ 22:18:33
Postat av: Sosso & Ludde

ut i spåret ja... de ska jag göra... se hur de går för han nu, e de blött i skogen?? tänkte vad man ska ha för dojjor =) vi måste träffas.... men då ska väll gaija bara löpa!! *suck* jajja... =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback