Garp och hans värld....

Hos oss bor nu en liten lilleman. Han heter Garp och är en grå schäfervalp på 12 veckor. Vi är hans plastfamilj. Min uppfödare, Mia som har Råggrindans kennel har låtit oss få den stora äran att få ha Garp hos oss.
Garp och hans syster Gassa är kvar från hennes sista kull. Är man noggrann som uppfödare och vill att hundarna hamnar hos den bästa köparen så kan det bli så här. Gassa och Garp behöver få utvecklas var för sig och bli självstänida individer. Så därför har Mia låtit garp få flytta hemmifrån.
Och vilken underbar liten kille han är! Otorligt charmig och snäll!
Nu nästan tre dygn senare så har han kissat inne fyra gånger. Bajsar gör han ute. Så duktig är han!
OCh lystrar fint till hans namn gör hanockså. Och kommer när man ropar.
Vi ahr under dessa få dagar haft lite koppelträning också. Han är ju så DUKTIG! Går jättefint i koppel gör han.
Och alla möbler ser lika dana ut nu som när han kom. Hela och fina...
Kan man önska sig en duktigare valp?

Gaija har accepterat det lilla krypet somkan vara lite otäckt ibland med sina vassa tänder. Tänk.. man kan till och med leka med honom lite försiktigt! Lona har fått åka till en kompis i helgen. Hon mår inte så bra och ska få lite semester. Men hon får lära känna Garp hon med på Måndag för då kommer hon hem.
Han sover gott om nätterna också och vaknar vid halvåtta på morgonen. Så sova får man också göra. Men morgonpigg ska man vara!

Det är ju intressant med namn. Gaija betyder jordens gudinna och här kommer en liten förklaring på vad Garp betyder.

Garp (fordisländska garpr), ursprungligen en oförfärad, stridsfärdig man, sedermera "morsk man", "översittare", var under medeltiden både i Sverige och Norge den vanliga benämningen på tyskar, särskilt brukligt såsom smädenamn på tyskar från hansestäderna. Ordet lever kvar som första sammansättningsled i åtskilliga ortnamn, såsom Garpenberg, Garphyttan, Garpström.

Även en feminin form av ordet, garpissa, brukades fordom.

Hmmm.. Det där med modet vet jag itne om det alltid stämmer. För katten Herr Oboy är ju så LÄSKIG! Mna måste skälla ordentligt på honom för att vara på den säkra sidan. Oboy själv tycker att han är fånig. Superfånig. Han brukar bara titta bort eller gå sin väg.

Nu när lillgrabben eller Illbattingen som Stefan kallar honom, har blivit mer hemmasatadd så ska vi börja jobba lite med roliga sker. Som sitt, ligg osv. Kom vet han vad det betyder och han är väldigt följsam.
Lite föremålsintresse kommer också att jobbas med. Men mest ska vi ha ROLIGT! Och det blir ingen svår match. Garp är en ROLIG kille!

31230-309

Vill ngn leka med mig?

31230-308

Japp! Gaija ställer alltid upp!


Kommentarer
Postat av: e

tjena!

Jag är inte det minsta avis *LOL*Tycker inte han är nå söt alls..... bara så du vet.... ;O)

kramizar Lie

Postat av: Kristin & Spira

Åhhhh,... det var en riktig sötnos den där Garp. Nu längtar jag inte alls till att min valp kommer hem. Så länge länge kvar bara :(
Fast måste iofs tillägga att Gaija oxå är riktigt fin. Vilket ansikte, så fint...

2006-10-31 @ 13:16:48
URL: http://vovve.info/kikie/
Postat av: Sosso & Ludde

hehe... måste ju få se valprackarn :)

Ludde hälsar att du måste läsa hans blogg!! =)
//Sofia.

2006-11-01 @ 22:12:25
URL: http://ludde.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback