Tävlingslydnadskursen 6.

Vi var bara tre deltagare nu på kursen. Men oj vad vi fick jobba! Vi fick gå igenom först vilka moment vi kände att vi behövde träna mer på. Så jag tog platsliggning, linförighet och hopp.

Platsliggning. Jag ville ha störning och det fick jag! En viss liten söt herre ville leka med gaija. Så han rusade fram och försökte vara trevlig. ;O) Gaija ställde sig upp och vi fick lägga våra hudnar igen. Så blev det ännu en glad liten herre som ville busa. Men nu försökte han med Morre i stället. Gaija låg kvar. Så hon fick massor med berömm! Så duktig hon är! Hon är ju lite lättdistraherad men jag frår fortsätta jobba på lugna ostörda platsliggningar. döär tryggheten är viktigast. Så det blir till att träna platsliggning varje dag nu framöver.

Linförighet. Gaija är en hund som är lätt att dra upp/ner med att byta tempo. Går jag snabbare så kommer hon igång och blir nästan för irig. Springer jag så blir hon riktigt uppåt! =O9 Och går jag sakta så blir hon väldigt fokuserad på mig. Detta har alltså hänt nu under sista veckan. förut var ajg tvungen att dra igång henne med bus för att få henne med mig. Nu behövs det bara lite tempoväxlingar för att det ska funka. Kul! =O)
Eva-Lena sa också ngt som ajg itne tänkt på... träna med koppel.- För gaija har en tendens att vilja bita på kopplet när hon kommer igång. Så nu är det koppel på vid all träning av transoprter. Och bita i koppelförbud! Får icke hända på tävling!

Hopp över hinder. Jag fick börja med att få gaija att hoppa över hindret utan att jag följde med. Det gick inte. =O( Hon har kunnat det förut men jag har gjort FEEEEEEL!!!! Jag har berömmt med rösten just vid hopp över hinder utan mig. Alltså har hon förväntan bakåt mot mig. Och då hoppar hon inte.
Så nu blir det till att jag låter henne få bollen så fort hon hoppar över hindret. Så hon skapar en förväntan att bollen finns där.
Sen kan jag även hålla henne i halsbandet när jag kastar bollen över hindret. Sen låtsas jag också att jag vill ha bollen och rusar efter. Det ska bli liksom en kamp mellan oss vem som hinner ta bollen. Men där Gaija alltid får bollen. Hon ska ha en förväntan att få ta bollen.
Så nu ska vi testa den modellen och se hur dt går. Anneli besrkiver gaija som en hund som gillar när det blir spännande. Hehe.. Låter ju hur mysigt som helst! En rolig egenskap att träna på också. Tala om möjligheter att jobba med sin hund!
Hopp över hindret är ett moment som jag vill att Gaija ska uppfattta som en belöning på tävlingen. Det ska vara bara sååå himmla skojjigt att få hoppa!

Nu nästa och sista kursen så ska vi ha en träningstävling. Dommare kommer att bli Danne. Det blir bra. Han är en duktig och skojjig dommare. Det blir en bra uppvärmning inför tävlingen på fredagen. Då får jag en möjlighet att se alla svaga och staka sidor. Och då kan jag utifrån det också se på ett ungefär vad som behöver mest jobbas med. Sen får ajg också en hint om hur det kan gå på tävlingen. Speciellt platsliggningen. Funkar den inte på torsdag så är risken stor att jag struntar i den på fredagen. Men ligger bara alla andra hundar så ska det gå bra.

Planeringen inför tävlingen blir ialla fall så här:
Hela helgen. träning av platsliggning, hopp och linförighet.
Måndag och tisdag. Fortsätta träna platsliggngin, hopp och linförighet.
Onsdag. vila.
Torsdag. Träningstävlingen med dommare Danne.
Fredag. Lite små mjukövningar. Lätta och mycket roliga på förmiddagen. På kvällen... TÄVLING! =O)

Sen ahr jag även börjat med konditionsträning. I onsdags så var vi ute på pitholmsheden och hudnarna fick springa tre gånger upp och nerför i grus och makadamm. Sen fick dom springa fritt i skogen omkring och röra sig i sanden. trötta och nöjda hundar.
I torsdags så cyklade vi ute på Pitholmsheden. Jag cyklade efter gammla traktorvägar. Jättehärligt men oj så dålig konsdis hag har! Jag behöver denna motionen minst lika mycket som hundarna! vi fick även se en älg som kom travande i skogen. gaija visade inga tecken på att springa efter. Sen mötte vi två råddjur som ingen av hudnarna visa ngt intresse över.
Gaija jagar ju inte ens katter. Så ajg kan väl räkna henne som en jaktfri hund? Men med jaktvilja ialla fall för annat jagar hon minsann1 saker som flyger i luften och leksaker som jag drar runt.

Kommentarer
Postat av: Linda & caxa

Hej=)
Vad kul att läsa allt du skriver, verkar ju gå jättebra för er nu.
Det jag måste träna på mest är linförighet och fritt följ så att det ska bli ännu roligare. Det blir ju lätt tråkigt.
Super att vi har träningstävlingen före den riktiga.
Vad många hundar som ska tävla såg jag. 22 st i ettan.
Jag ser det också som en träning och att vi ska ha jättekul.
Synd jag bor i Älvsbyn annars hade man kunnat träffas och träna någon dag.
Ha det bra

2006-05-12 @ 17:21:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback