40 års kalas och hamnvakt.

Igår kväll var det en verkligen busy kväll!
Först ahde min uppfödare Mia 40 års kalas. Vi fick ett varmt välkommnande och massor med god mat och jättegod tårta! tyvärr blev kvällen kort. Den var ju så trevlig! vi hade de mest vitt skilda samtalämnen förutom hund då...
Halv tio var det dags för oss att lämna härliga gänget och sitta hamnvakt ute Renöhamn. vi for hem och hämtade hudnarna. Barnen fick klara sig själv hemma.
Det blev ju liksom en mycket händelselös natt. Två bilar kom.. Och vände. Men vi skrev upp deras reg. nummer och var så ordenliga så!

Hundarna tyckte det var helkul ute i hamnen. Det ahr ju blvit muddrat där så jättegeggahögarna var mycket itnressanta. Jag var däremot inte intresserad av att känna doften av blålera från hundarna. så dom fick intebada. Vattnet luktade blålera. Ja hela hamnen luktar blålera!
Däremot fick hundarna springa fritt lite som dom ville ett tag. sen hoppade dom glatt in i bilen och sov gott ett par timmar. Själv sov jag kanske två timmar. en timme i taget. Gubben fick dryga två timmar sammanhängande sömn. Jag var så fräck att jag spelade in hans snarkningar... ;O)

Idag får jag bära en skallebank. undrar om festfolket från Mias 40 års kalas mår likadant? Och jag som var nykter och allt...

Nåja. Här kommer lite bilder från nattens bravader.

31230-169

Vi går hamnvakt och inspekterar de få båtar som ligger där... Allt lungt och stilla och tråkigt.

31230-168

Svinöra i soluppggång. Svinöra här till vår båtklubb. Där finns bastu, dusch, diskställe, kiosk, badplats, kök, ungdomsstuga, handikapptoalett, el vid bryggorna, Vatten vid bryggorna och en massa eldstäder där man kan grilla. barnens paradis! Det råder koppeltvång på ön på grund av att det är ett naturreservat så hundarna bli lite ofria. Men det är ju så mycket folk där också så man har dom i koppel ialla fall. I sommar ska vi försöka ta oss dit med vår trasiga båt.

31230-167

Svinöra by night... taget genom vaktstugans fönster.

31230-165

Natt över havet. Solen, månen och molnen försöker tävla om vem som är mest vaken.

31230-163

Solnedgång/uppgång över Mjoön. Jag vet faktiskt inte om solen var på väg upp eller ner. Eller så var den både ock. Här uppe är det inte så noga.

31230-164

Två pigga och glada hundar mitt i natten. När vi kom hem klockan sex på morgonen så sprang dom direkt in i sovrummet och la sig. Sen klev dom inte upp föränn vid tolvtiden. Vi med...
Nästa gång det är hamnvakt så är det den 25/8... Få se om man kan få med en riktig soluppgång!?

Inte har det då hänt mycket sedan 1911... Jämför bilden på Gaija och på hunden på länken... Så här ska väl en schäfer se ut?

http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/417697.html


31230-171

Nu står ju gaija lite konstig på bilden... Men kolla in kroppsbyggnaden och vinklarna. Glöm inte bort att gaija är ju bara ett år på kortet och inte färdigväxt ännu.

Kommentarer
Postat av: Sofia & Ludde

härliga bilder! hälsningar från Tväråbäck! (Utanför Vännäs)

2006-06-18 @ 20:32:27
Postat av: Lie och grabbarna grus

Glad midsommar på er allihopa!

Postat av: shanie

finfina bilder, så stor gaija har blivit, hon ser fin och lovande ut :-)
trevlig midsommar tjejen!
kram shanie

2006-06-23 @ 17:42:24
URL: http://luminta.aktivhund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback