Tävlingslydnadskursen. 3.

Jag ahr varit lat. Jag erkänner det! För jag ahr faktiskt tränat med gaija två gånger till sedan sist. Första gången så regnade och snöade det. Jag hade glasögon på mig och såg ingenting. Så jag blev lite irriterad vöer det. gaija är som en radar och kännde på sig min irritation. så vi la av med tränignen direkt jag såg det. Ingen ide att träna om man är på dåligt humör.

Andra gången gick det betydligt bättre. Då for vi ut till Pite Bk och tränade.Hunddagis finns ju där så jag fick lite bra störningar under platsliggningen. Hundar som skällde osv. vi tränade även lite hopp över hinder också. funkar kanon med lilltjejen. Hon tycker bara det är sååå roligt att få hoppa! Hon tar sats och liksom seglar över hindret med typ tre decimeter luft mellan henne och hindret.
Vi tränade även lite transporter också. OCh jag kännde att hon börjar förstå vad det handlar om. Jag håller kort koppel så hon inte tappar positionen och det ska jag fortsätta med ett tag till. Samt positioner.

Sen i går kväll så var ajg lite trött och öm i ryggen. Sist vi hade kurs så ville kroppen ge upp. Jag hade gruvligt ont... Men i dag så såg jag till att jag satt lite mer och det gick bättre.
Men det svåra är ju att röra på sig och det blir lite jobbigt att jobba upp gaija ibland när det gör ont. Så jag var nog så försiktig med henne i böärjan (läs tråkig). Så honh gick där och såg tråkig ut hon med. Men sen kom vi igång och tränade på friskt. Fast lika bra som när vi tränar privat är det ju inte. ;O)

Transporter: Gick väl något så när... Som jag sa tidigare så måste vi träna på positionerna och jag måste tänka på vart mina FÖTTER är! OCh vilka fötter jag startar och slutar med...Hmmm.. tänk att det är så svårt? Sen måst ejag också komma ihåg att ge ordentligt med berömm när hon verkligen är duktig. Och att i nte babbla. fast babblandet har ajg ju dragit ner på rätt mycket. Men ännu mer kanske är bättre...

Positioner: Det gick hyfsat. Men jag har inte tränat det lika mycket som tidigare då vi har mer grejjer att träna på... Men det lovar ajg att det ska det bli ändrigng på. vi ska börja köra lite positioner innan vi går ut på promenad... Lite rutiner gör att man lättare kommer ihåg sånt.

Inkallning: Inga problem. Hon är som en liten ängel. Kom snyggt in i position också. =O)

Ställande under gång: Vi har ju inte tränat så speciellt mycket på det. så det blev ju ingen större uppvisning. Anneli vill att jag använder vänster hand för att stoppa upp henne. så då gör jag det. Lydig som jag är.

Platsliggning: Funkar kanon. Hon hade en kompis som gärna ville gnälla och skälla bredvid sig. mcyket spännande men hon låg kvar. Och jag gav berömm! Jag håller korta avstånd fortfarande på grund av att jag vill behålla tryggheten under platsliggningen. Men jag har börjat märka att hon liksom lägger sig ner och vill koppla av. Vilket är en bra sak. Då vet hon att det är ett tryggt och trevligt ställe att vara på. 


 I morgonkväll ska jag fara till en fotbollsplan och träna. Det är lite torrare där och jag slipper ha bilar som far runt oss udner träningen. det är ju nog så spännande. Just nu är det svårt att hitta bra träningsplatser. I snön går det inte att vara. Jag orkar itne gå i djupsnö... Och parkeringsplatserna är ju skitiga och fulla av lekande och cyklande barn. nog så mycket störning där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback